Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Stadın ismi ne olacak? - Çaykur Rizespor Haberleri

        Bakırcı, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete ve kulüp yöneticileriyle birlikte İslampaşa'da yapımı devam eden statta incelemelerde bulundu.

        Stadın yapımına 2004 yılında başlandığını anımsatan Bakırcı, o dönemde bu projenin bazı kişilerce hayal olarak görüldüğünü belirtti.

        Stadın yapımında 50 iş adamının birlikte hareket ettiğini ifade eden Bakırcı, ''Birçoğu bu ekonomik krizde fedakarlıklar yaptı. Bu stat, dayanışmanın birlik ve bütünlüğün en büyük eseridir. Rizelinin birlikte neler yapacağını göstermiştir'' dedi.

        Stada verilecek isim konusunda henüz bir karara varılmadığını, ancak Başbakan Erdoğan'ın isminin verilmesi konusunda düşüncelerinin olduğunu bildiren Bakırcı, şunları kaydetti:

        ''Kamuoyunda stat ismi üzerinde çeşitli tartışmalar var. Atatürk Stadı'nın ismi değişiyor, siliniyor gibi algılanmasın. Bu stat sıfırdan inşa edilmiş yeni bir stat. Bu nedenle bu stada büyük katkısı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini vermeyi düşündük. Ancak henüz kesinleşmiş bir şey yok. Belediye Meclisi tatilde. Tatil sonrası karar vereceğiz. Bu konuyu henüz Başbakanımıza da aktarmış değiliz. Stadın ismini siyasi malzeme yapmayalım. Farklı yönlere çekme gayreti içinde olmayalım. Katkısı olanları onurlandıralım.''

        -AÇILIŞ FENERBAHÇE İLE YAPILACAK-

        Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete ise enkaz edebiyatı yapmayı sevmediklerini belirterek, yaptıkları çalışmalarla takımda bir yıl sonra kimsenin borç ya da hacizden bahsedemeyeceğini söyledi.

        Stadın açılışını 12 Ağustos tarihinde Başbakan Erdoğan'ın katılımı ve Fenerbahçe karşılaşmasıyla yapacaklarını kaydeden Mete, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        ''Göreve geldiğimizde her türlü icra ile karşı karşıya kaldık. Kara delikleri kapatıyoruz. Bir yıl sonra hiç kimse borç ve hacizden bahsedemeyecek. Bunca borcun altından kalkarken, bir yandan yeni stadın yapımını tamamladık. Ancak, stat henüz tam olarak anlamını kazanmadı. Çaykur Rizespor takımı bu stat da başarılara ulaştıkça stadın anlamı daha da artacaktır.''

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa