Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Club Brugge oldu - Club Brugge takımı! - Rams Başakşehir Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda kuralar çekildi. İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleşen kura çekiminde Medipol Başakşehir'in de rakibi belli oldu.

        Kuraya seri başı olarak giremeyen turuncu-lacivertliler, Belçika 1. Lig takımlarından Club Brugge ile eşleşti.Temsilcimiz bu turu geçerse play-off'a yükselecek.

        Medipol Başakşehir, ilk maçını deplasmanda 25 veya 26 Temmuz'da, rövanşı ise evinde 1 veya 2 Ağustos'ta oynayacak.

        İstanbul temsilcisi, rakibini elemesi halinde play-off turuna kalacak ve bu turu da geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılmaya hak kazanacak.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ 3. ÖN ELEME TURU EŞLEŞMELERİ

        Club Brugge -BAŞAKŞEHİR

        AEK - CSKA Moskova

        Dynamo Kiev - Young Boys

        Nice - Ajax

        FCSB - Viktoria Plzen

        Zrinjski - Maribor / Malmö - Vardar

        Linfield - Celtic / Dundalk - Rosenborg

        Viitorul / APOEL - Dudelange

        Hibernians - Salzburg / Rijeka - TNS

        Qarabağ - Samtredia / Sheriff - Kukesi

        Partizan - Buducnost Podgorica / Olympiakos

        Hapoel Beer-Sheva - Honvéd / Zalgiris Vilnius - Ludogorets

        Club Brugge'u tanıyalım

        Güncel piyasa değeri 87,5 milyon Euro. Maçlarını 30 bin kişilik Jan Breydel Stadı'nda oynuyor.Takımın en pahalı futbolcusu ise sol kanatta görev yapan Jose Izquierdo. 25 yaşındaki Kolombiyalı futbolcunun bonservis değeri 14 milyon Euro.

        Teknik direktörleri takımın başında bu sezon getirdikleri Ivan Leko. 44 yaşındaki Hırvat teknik adam, 2 yıl önce Yunan ekibi PAOK'ta teknik direktör Igor Tudor'un yardımcılığını yapıyordu. Geçen sezon Belçika ekibi VV St. Truiden'i çalıştırmıştı.

        BU SEZON YAPTIKLARI TRANSFERLER

        Marvelous Nakamba, Jordi Vanlerberghe, Erhan Masovic, Dennis Bonaventure, Jeremy Perbet, Guillaume Hubert, Elton Acolatse, German Mera.

        REKLAM

        GEÇEN SEZON NE YAPTILAR?

        Belçika Pro Ligi'nde normal sezonu 59 puanla Anderlecht'in ardından 2. sırada tamamladı. Şampiyonluk grubunu ise 45 puanda yine Anderlecht'in ardından 2. sırada bitirdi.

        DEVLER LİGİ'NDE 0 ÇEKTİLER!

        Belçika ekibi geçen sezon yer aldığı Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda ise '0' çekti. Leicester City, Porto ve Kopenhag ile birlikte aynı grupta yer alan Club Brugge oynadığı 6 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

        TÜRK TAKIMLARLA EŞLEŞMELERİ

        2002-03 - Galatasaray - Şampiyonlar Ligi / Belçika'daki maçı 3-1'lik skorla ev sahibi kazanırken İstanbul'daki mücadele 0-0'lık beraberlikle bitti.

        2006-07 - Beşiktaş - UEFA Kupası B Grubu'nda Beşiktaş, Belçika ekibini 2-1 yenmişti.

        2014-15 - Beşiktaş -İki ekip yine UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşmıştı. Son 16'da karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde Belçika'daki maçı 2-1 kazanan Club Brugge, İstanbul'daki rövanşta da sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

        Club Brugge, şu anki adıyla Şampiyonlar Ligi'nde final oynamayı başaran tek Belçika takımı durumunda.

        PERBET ESKİ TAKIMINA KARŞI

        Club Brugge forması giyen 32 yaşındaki Jeremy Perbet, bu eşleşmeyle birlikte eski takımına karşı forma giyecek. 2014-2015 sezonunda geldiği Medipol Başakşehir'de 1 yıl geçiren Perbet, turuncu lacivertli formayla çıktığı 27 maçta 5 gol kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa