Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Çin U-20 Milli Takımı Almanya 4. Ligi'nde oynayacak - Futbol Haberleri

        Futbolda gelişmeyi öncelikleri arasına alan Çin Halk Cumhuriyeti, bu konuda Almanya'nın yardımına baş vurdu.Geçtiğimiz yıl Alman Başbakanlığı'nda Çin Futbol Federasyonu, Almanya Futbol Federasyonu ve Alman Kulüpler Birliği bir araya gelip 5 yıllık bir anlaşmaya vardı.

        Anlaşmanın kapsamları 19 takımın mücadele ettiği Güneybatı Futbol Federasyonu'na iletildi. Yerel federasyon da kulüpler ile görüştü. Bütün kulüpler öneriyi kabul edince ortada bir engel kalmadı. Anlaşmanın detayları 5 Temmuz'da, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in Almanya'yı ziyareti sırasında açıklanacak.

        Çin U-20 milli takımının katılımı ile Güneybatı Bölgesel Ligi'nde takım sayısı 20'ye çıkacak. Normalde haftayı boş geçirecek takım Çin Milli Takımı ile karşılaşacak. Çin Futbol Federasyonu bütün rakiplerine oynayacakları iki maç için 15 bin Euro ödeyecek. Takımların Çin ile oynayacakları maçlarda aldıkları sonuçlar puan cetveline işlenmeyecek.

        REKLAM

        Çin takımının hangi kente yerleşip iç saha maçlarını hangi stadda oynayacağı henüz belirlenmedi. Çin-Alman ortak çalışmasının ilk hedefi 2020 Olimpiyatları.

        Çin bu anlaşmanın benzerlerini daha önce başka sporlarda denemişti. 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na hazırlanma kapsamın Kunlun Red Star Kadın Hokey Takımı, Kanada Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele vermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa