Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Östersunds! - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak olan G.Saray, dün İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde İsveç’in Östersunds takımıyla eşleşti.

        İsveç 1. ligi’nde 2 yıldır mücadele eden Östersunds, turnuvaya katılma hakkını ise geçen sezon kazandığı kupa sayesinde elde etti.

        Östersunds, 12. haftası geride kalan isveç ligi’nde şu anda 3. sırada bulunuyor.

        Cimbom, zayıf rakibine karşı ilk maçı 13 Temmuz’da deplasmanda oynayacak. Rövanş ise 20 Temmuz’da Türk Telekom Stadı’nda yapılacak.

        "GALATASARAY MI, YALAN SÖYLÜYORSUNUZ!"

        Östersunds'un en önemli oyuncusu İran asıllı isveçli Saman Ghoddos... Geçen yıl 75 bin Euro’ya tranfer edilen Ghoddos’un, transfermarkt verilerine göre şu anda değeri 800 bin Euro.

        REKLAM

        Eşleşmeyi canlı yayında öğrenen Ghoddos önce inanmayıp “Neden yalan söylüyorsunuz” şeklinde tepki verdi.

        Ghoddos daha sonra ise “Beyler, Galatasaray ile oynayacağız. Bu muhteşem olacak. Bu maçları iple çekiyor olacağım. Çok zorlu maçlar olacak, elbette tur atlamak istiyoruz, bunu başarabiliriz. Ayrıca bu maçlarda çok eğleneceğiz” diye konuştu.

        İsveç ekibini 2011 yılından bu yana İngiliz teknik adam Graham Potter çalıştırıyor.

        Taraftar tarafından çok sevilen Potter, Galatasaray gibi güçlü bir rakiple eşleştikleri için çok mutlu olduklarını belirtip “Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadesini kullandı.

        "SANKİ BİR RÜYA"

        Başkan Daniel Kindberg ise Galatasaray’ı ağırlamaktan kıvanç duyacaklarını vurgulayıp “Galatasaray sanki bir rüya. Ne büyük bir fırsat” diye konuştu. isveç basını ise eşleşmeyi ‘Kabus’ ve ‘Şaka mı?’ başlıklarıyla duyurdu.

        İSVEÇ BASINI NE YAZDI?

        İsveç basını, Galatasaray'ı analiz eden bir makale hazırladı. Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi olan Östersunds'un işinin çok zor olduğu yazılan makalede, "Şakaydı, birden gerçek oldu" ifadeleri kullanıldı.

        UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, Östersunds ile karşılaşacak. İsveç basını ise kuradan memnun değil. Östersunds'un yerel gazetelerinden Patrick Sjöö'nün yazdığı yazıda, İsveç ekibinin bu turun keyfini çıkarması ve lige odaklanması gerektiği yazılıyor. Makalede kurayla ilgili olarak birkaç hafta şaka yaptıklarını ancak bunun birden bire gerçek olduğu ifade edildi. Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızlarının 13 Temmuz'da Jamtkraft Arena'da sahaya çıkacağının da belirtildiği yazı şöyle:

        "Galatasaray'ın yıldızlarını tutmak çok zor. Biz yıllar önce Division 2'de oynarken, önce Allsvenskan'a çıkacak, ardından da Avrupa'ya gidecektik. Bu, başkan Daniel Kindberg'e dayanıyordu. Şimdi istediklerimiz oldu. Avrupa'dayız ancak acımasız bir kura çektik. Galatasaray'ın önümüzdeki sezon nasıl bir takım olacağını bilmiyoruz. Ligde elde edilen 4. sıradan memnun değiller. Ancak emin olduğumuz bir şey var, o da Galatasaray'ın dünya kulübü olduğudur. 20 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak olan karşılaşma ateşli bir ortamda oynanacak. Bu, Östersunds'un kariyerindeki en büyük futbol tecrübesi.

        Birçok Galatasaray taraftarı, kulübün sosyal medya hesabına, "Cehenneme hoşgeldiniz" yazıyor.

        Östersunds'un yapay çimleri üzerinde Sneijder, De Jong, Fernando Muslera gibi yıldızlar yer alacak. Bizim şu anda lige odaklanmamız gerekiyor!"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa