Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Bilal Meşe, Arda Turan'ın saldırısını anlattı - Bilal Meşe kimdir? - Futbol Haberleri
        • 1

          Milli Takım kafilesi ile gazetecileri taşıyan ve Üsküp'ten Trieste'ye giden uçakta, Ay-Yıldızlı Takım'ın Kaptanı Arda Turan tarafından fiziksel saldıraya uğrayan; boğazı sıkılan ve galiz küfürlere hedef olan gazeteci Bilal Meşe yaşadıklarını DHA'ya anlattı:

        • 2

          "Uçağa bindik. 12-A'da oturuyordum. Uçak motorlarını çalıştırdı ve kemerimi henüz bağlamıştım ki birden yanımda 'Bilal Meşeeee' diyen bağıran Arda'yı gördüm."

        • 3

          "Önce şaka yapıyor zannettim. Ancak bir-iki saniye sonra "Ben adamın a...k... ulan" diye bağırarak yüzünde garip bir ifade gördüğüm Milli Takım'ın kaptanı ile karşı karşıya kalmıştım."

        • 4

          "Şoktaydım. O hala ana-avrat, din-iman küfürlere devam ediyordu. Birden yanımıza önce foto muhabirimiz Vedat Danacı geldi. 'Ne yapıyorsun Arda' deyip onu sakinleştirmeye çalıştı."

        • 5

          "Bu arada salladığı bir yumruk boşa gitti. Aslında Vedat tuttuğu için yumruk boşa gitti. Hadise devam ederken Milli Takım Antrenörü Levent Şahin hadiseye müdahale etti."

        • 6

          "Bir de koruma vardı, onu sakinleştirmeye çalışan. Korumaya da ağzına geleni söyledi. Hatta 'Sen kim oluyorsun oğlum' gibisinden laflar etti."

        • 7

          "Ben bu olaylar sürerken elimi arkaya doğru götürdüm ve hiçbir biçimde kendisine müdahale etmedim."

        • 8

          "Fatih Terim iyi ki arkaya gelmedi; yoksa bu durumda daha kötü şeyler de olabilirdi diye düşünüyorum. Bence gelmediği iyi oldu."

        • 9

          Bilal Meşe, olayın şokundan hala kurtulamadığını, 40 yılı aşkın meslek hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade ederek şöyle konuştu:

        • 10

          "Şu anda İstanbul'a dönmeyi düşünüyorum. Kalsam da Milli takım antrenmanlarına katılmayacağım zaten. Medya kuruluşlarındaki diğer arkadaşlarım da bir karar almak üzere olduklarını söylediler."

        • 11

          "Arda'nın bana 'Seni bu uçağa alanın...' diyerek ağza alınmayacak küfürler savurduğu insanlar TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim."

        • 12

          "Sabah erkenden gazete patronum Sayın Yıldırım Demirören aradı ve sakin olmamı söyledi."

        • 13

          "Olayın 15 tanığı var. Onlar da mahkemede şahit olacaklarını söylediler. Dönüşte hemen Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım."

        • 14

          OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?

          EURO 2016'da yaşanan prim tartışmalarının yansımaları Makedonya'da takım uçağına yansıdı. DHA'nın haberine göre; özel maçta Makedonya ile golsüz berabere kalan Milli Takım kafilesi maçtan sonra Üsküp'ten, Trieste'ye geçtiği sırada uçak içinde son yıllarda eşine ender rastlanan büyük bir rezalet yaşandı. Milli Takım kaptanı Arda Turan, gazeteci ve spor yazarı Bilal Meşe'ye küfürler ederek boğazını sıktı ve darp etti.

        • 15

          Milli Takım futbolcuları ile birlikte kafilede yer alan VIP yolcular ve basın mensuplarının bagajlarını üst dolaplara yerleştirdiği sırada; Arda Turan cam kenarında oturan ve kemeri bağlı Bilal Meşe'nin yanına geldi ve "Senin...ana....avradını...kızlarını...çoluğunu...çocuğunu...s..." şeklinde ağır küfürler ederek saldırdığı gözlendi.

        • 16

          Meşe'nin boğazına sarılan ve sıkmaya çalışan Arda Turan'ın bu hareketine Burak Yılmaz ve Caner Erkin anında müdahele etti ancak olayda hayret ve şaşkınlık uyandıracak bir biçimde bu ikili Bilal Meşe'ye yüklenerek, "Otur bakalım yerine sen ne yapıyorsun" diyerek, takım arkadaşının tarafında yer aldılar.

        • 17

          Öte yandan Fanatik'in haberine göre; Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de hedef alacak nitelikte hakaretlere imza attı. Arda'nın olay sırasında söylediği sözler sözler şöyle:

        • 18

          "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlarda burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi. Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.... k....!"

        • 19

          "Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç... Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim! Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."

        • 20

          TERİM VE VIP YOLCULAR ÖNDEYDİ

          Uçak yerleşiminde öndeki 1 ve 4'üncü sıralarda Türkiye Futbol Direktörü Fatih terim ve VIP yolcular, 6-7 ve 8'inci sıralarda ise medya mensupları oturmaktaydı. Olayın olduğu sıralarda, Arda Turan'ın birden saldırıyı gerçekleştirmesiyle herkes neye uğradığını şaşırdı. Ön sırada bulunanların ise hadiseye müdahale etmediği de bir başka şaşkınlık yaratan durumdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa