Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son Dakika... İtalya Torino'da izdiham! Juventus taraftarları yaralandı - Futbol Haberleri

        İtalya'da dev ekranda izlenen Şampiyonlar Ligi final maçı sırasında çıkan izdihamda yaralananların sayısının en az bin 500 olduğu belirtildi.

        İspanya'nın Real Madrid takımıyla UEFA Şampiyonlar Ligi final mücadelesi veren Juventus takımının kenti Torino'da kurulan dev ekran önünde panik ve korku dolu anlar yaşandı.

        Emniyet mensuplarına dayandırılan haberde, dev ekran önünde binlerce Juventuslu taraftarın takip ettiği maçın son anlarında, meydanın bir bölümünde başlayan paniğin izdihama yol açtığı bildirildi. Çıkan izdiham ve yerdeki kırık şişeler nedeniyle en az bin 500kişinin yaralandığı ifade edildi. 3 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        Juventus Başkanı Andrea Agnelli de maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Torino'da maçın izlendiği meydanda bir şeyler olduğu söylendi. Olayın nasıl geliştiğini ve kesin bilgiyi henüz bilmemekle birlikte olayda yaralananlara dayanışma dileklerimi iletmek isterim." dedi.

        "HEYSEL FACİASI GİBİYDİ"

        Meydandaki izdihamı yaşayan bir tanık da bunu, Heysel Stadı'ndaki faciaya benzeterek, "O facia yaşandığında oradaydım. Meydandaki izdiham da Heysel faciasına benziyordu" ifadesini kullandı.

        Brüksel'deki statta 29 Mayıs 1985'te Juventus ile Liverpool arasında oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçının başlamasından önce Liverpool taraftarları İtalyanlara saldırmıştı. Yaşanan panik sonucu bir duvar çökmüş, taraftarların tel örgülere sıkışmasıyla 38 İtalyan taraftar ve 1 Belçikalı ölmüştü.

        Torino Valisi Renato Saccone, paniğin nedeninin belirlenmesi için biraz zaman gerektiğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa