Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın şampiyonluk serüveni - Beşiktaş Haberleri
        • 1

          Süper Lig'de 15. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş bu yolda önemli kırılma anları yaşadı.

          İşte yaşananlar:

        • 2

          BEŞİKTAŞ TRANSFERE OLAYLI BAŞLADI
          Geçen sezon Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi için iddialı bir kadro oluşturmak istedi. Siyah-beyazlılar, ezeli rakibi Fenerbahçe'yle sözleşme yenilemeyen Gökhan Gönül'ü kadrosuna katarak yeni sezonda da şampiyonluk yarışında favori olacağının sinyallerini verdi.

        • 3

          ŞENOL GÜNEŞ'TEN YÖNETİME ELEŞTİRİ
          Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş sezon başında, transferlerin gecikmesi nedeniyle yönetimi eleştirmişti.

        • 4

          Deneyimli teknik adam yaptığı açıklamada "Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye'de kendi kafasındaki planlar yapılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

        • 5

          Bunun ardından Şenol Güneş'in istifa edebileceği konuşulurken yönetim, 2 Eylül'de transfer ettiği 8 futbolcu (Fabri, Talisca, Aboubakar, Caner Erkin, Gökhan İnler, Atınç Nukan, Oğuzhan Aydoğan ve Utku Yuvakuran) için toplu imza töreni düzenledi.

        • 6

          CANER ERKİN ŞOKU
          Beşiktaş'ın sezon başında Inter'den kiraladığı Caner Erkin, 23 Ekim 2016'da Vodafone Arena'da oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçında sakatlanarak oyuna devam edememişti.

        • 7

          Aşil tendonu kopan milli yıldız, Şubat ayının son günlerinde çalışmalara başlasa da riske edilmek istenmediği sezonun geri kalan maçlarında süre alamadı.

        • 8

          CANER'DEN 5 GÜN SONRA BU KEZ TALİSCA SAKATLANDI
          Beşiktaş'ta, Caner Erkin'in aşil tendonunun koptuğu Antalyaspor maçından 5 gün sonra oynanan Gençlerbirliği maçında bu kez Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca'nın ayak tarak kemiğinin kırıldı.

        • 9

          Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Brezilyalı yıldızın 3 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Ancak Talisca 80 gün sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının Boluspor'la oynadığı karşılaşmada golle döndü ve sezonun geri kalanında istikrarlı bir performans ortaya koydu.

        • 10

          KİEV FACİASI
          Beşiktaş, 6 Aralık 2016'da UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçını deplasmanda Dinamo Kiev'le oynadı. Mücadeleyi 6-0 kaybeden Siyah-Beyazlılar, 4 gün sonra ligde ağırladığı Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.

        • 11

          ARA TRANSFERDE 4 YENİ İMZA, 2 AYRILIK
          Olcay Şahan'ı Trabzonspor'a, Kerim Frei'ı da Birmingham'a satan Beşiktaş ara transferde kadrosunu eski futbolcuları Demba Ba ve Ersan Gülüm'ün yanı sıra, Deportivo La Coruna'dan Ryan Babel ile Rijeka'dan Matej Mitrovic'le güçlendirdi.

        • 12

          VODAFONE ARENA'DA OLAYLI DERBİ VE İLK YENİLGİ
          Beşiktaş, yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan yeni stadında ilk yenilgisini Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'den aldı. Ancak maçtan çok, karşılaşmaya damga vuran Tosic-Van Persie kavgası konuşuldu. İki futbolcu arasında yaşanan mücadelenin ardından Tosic kırmızı kart gördü, sahada kalan Van Persie ise karşılaşmadaki tek golü attı. Mücadelenin ardından Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama, Tosic'e 4, Van Persie'ye 3 ve Şenol Güneş'e de 1 maç ceza verdi.

        • 13

          ABOUBAKAR 2 MAÇ ÜST ÜSTE KIRMIZI KART GÖRDÜ
          Beşiktaş'ın sezon başında Porto'dan kiraladığı Vincent Aboubakar, 16 Mart'ta oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. tur maçında, Olympiakos'a karşı takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

        • 14

          Ancak Kamerunlu futbolcunun 39. dakikada rakibine kafa atarak takımını sahada 1 kişi eksik bırakması uzun süre tartışıldı. Beşiktaş, Ryan Babel ve Cenk Tosun'un golleriyle bu mücadeleden 4-1 galip ayrılarak çeyrek finalde Lyon'un rakibi oldu.

        • 15

          Olympiakos'u mağlup ettikten 3 gün sonra Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta Aboubakar, mücadelenin 64. dakikasında kalecinin degajına ayağını uzatarak hakem Mete Kalkavan'dan ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kaldı.

        • 16

          Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 3 günde 2 kırmızı kart gören Kamerunlu golcü için "Aboubakar'ın Olympiakos maçında gördüğü kırmızı kart kendi hatasıydı. Fakat Antalyaspor maçında yanlış bir kartla oyundan atıldı. Öyle bir kırmızı kart verilmez. Mete Kalkavan için Beşiktaşlı diyorlar sürekli. Bu söylentiler yüzünden böyle bir karar vermiş olabilir. Aboubakar'a gerekli ceza neyse verilecektir." diye konuştu.

        • 17

          7 PUANLIK FARK İKİYE İNDİ
          Nisan ayının sonuna, şampiyonluk yarışındaki rakibi Başakşehir'in 7 puan önünde giren Beşiktaş, 30 Nisan'da rakibine 3-1 yenildi. Bir sonraki hafta kendi evinde Fenerbahçe'yle de 1-1 berabere kalan Siyah-Beyazlılar, puan farkı ikiye inince taraftarlarını tedirgin etti.

        • 18

          MUTLU SON GAZİANTEP'TE
          Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 yenerek 15. şampiyonluğunu ilan etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa