Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Kerem Demirbay Almanya Milli Takımı'nı seçtiğini açıkladı! Kerem Demirbay kimdir? - Futbol Haberleri

        Hoffenheim'de bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kerem Demirbay, milli takım tercihini yaptı.

        Kulübü Hoffenheim'ın resmi internet sitesine konuşan Kerem, Almanya için oynamayı tercih ettiğini duyurdu. "Almanya kadrosuna çağrılmak benim için bir onur. Haberi aldığımda kulaklarıma inanamadım" diyen 23 yaşındaki orta saha sözlerine "Almanya tarafından seçilmek bana sürpriz oldu. Son bir yılda kendimi çok geliştirerek bu noktaya geldim"ifadeleriyle devam etti.

        Fanatik'e de konuşan Kerem, "Son dakika kararımı değiştirdim ve Almanya Milli Takımı'nı seçtim. İki tarafa da ayıp olacak ama ben tercihimi Almanya'dan yana kullandım" yorumunda bulundu.

        Genç orta saha oyuncusu için sabah ortaya atılan iddialar, Kerem'in tercihini Almanya Milli Takımı'ndan yana kullandığı yönündeydi. Bir süre sonra Türkiye Futbol Federasyonu resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada 23 yaşındaki oyuncunun Türkiye Milli Takımı forması giyeceğini açıkladı. Ancak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in açıklaması, kafalarda yeniden soru işaretleri uyandırdı.

        REKLAM

        17 Mayıs 2000'de kazanılan UEFA Kupası'nın yıldönümü nedeniyle Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giden Fatih Terim, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. "Karlsruhe Başkonssolosluğu bu sabah Kerem Demirbay'ı bekliyordu. Müracaat edecekti." diyen Terim, sözlerine "Löw'ün Türk asıllı oyuncuları kadrosuna isteği bizi mutlu ediyor. Ama 15 Mayıs'ta Kerem bize ıslak imzalı yazı gönderdi ve Türk Milli Takımı'nda oynamak istedi. Ben bu gelişmelerden sonra resmi olarak Hoffenheim kulübüne davet yazısı gönderdim. Resmi siteden açıkladılar. Ancak sonra ne hikmetse Kerem'e davet gelme yazısını resmi siteden geri çektiler. Ümit ederim bizi seçer. Sanıyorum TFF konuyla ilgili açıklama yapacak." ifadeleriyle devam etti.

        Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw ise Kerem'iKonfederasyon Kupası kadrosuna dahil etti. Hoffenheim'da forma giyen Kerem, bir kaç gün önce Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na yazılı olarak iletmişti.

        KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

        Kerem Demirbay, 3 Temmuz 1993 tarihinde Almanya'nın Herten kentinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine FC Schalke 04 takımının altyapısında başlayan Kerem Demiray, 2007'ye kadar Schalke 04'te ter döktü.

        Ardından 2007-2008 sezonunda Borussia Dortmund'a transfer olsa da sadece bir sezon forma giydi ve SG Wattenscheid 09 takımına geçti. 2009'da U-17 takımında, 2010'da ise U-19 takımında forma giydi.

        2011'de Borussia Dortmund'a geri dönen Kerem Demirbay, 11 Ağustos 2012'de 2-1 kaybettikleri maçta kariyerinin ilk golünü attı ve sezon boyunca Dortmund'da düzenli forma giydi.

        2014-2015'te Almanya 3. Lig ekiplerindenKaiserslautern'e kiralandı, ardından 2015-2016'da Fortuna Düsseldorf'a bedelsiz olarak kiralandı.

        2016-2017 sezonunda TSG 1899 Hoffenheim takımına 1.7 milyon euro karşılığında 3 yıllığına transfer oldu. İlk maçına 17 Eylül 2016 tarihinde Wolfsburg'a karşı çıktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa