Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir: 3 - Beşiktaş: 1 | MAÇ SONUCU - Rams Başakşehir Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında dev maçta Medipol Başakşehir konuk ettiği lider Beşiktaş'ı 3-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

        Abdullah Avcı'nın öğrencileri mücadeleye oldukça baskılı başladı. 7. dakikada Mossoro'nun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, Marcelo'yu çalımladıktan sonra yerden şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

        Bu golden 5 dakika sonra Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Edin Visca, arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Adebayor'u gördü. Togolu golcü gelişine çektiği şutla topu filelerle buluşturdu: 2-0.

        18. dakikada 19 yaşındaki genç yıldız Cengiz Ünder bir kez daha çıktı sahneye. Altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Cengiz Ünder, açısı dar olmasına rağmen kaleye şutunu çekti. Fabri'nin müdahalesine rağmen top Beşiktaş ağları ile buluştu: 3-0.

        İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda her iki takımda birçok pozisyona girdi. Beşiktaş'ta sakatlanan Atiba yerini Tolgay'a bırakırken, Tosic gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

        Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş; Aboubakar ve Demba Ba'yı da sahaya sürdü. 87. dakikada Senegalli golcü Demba Ba farkı 2'ye indirse de kalan dakikalarda sonuç değişmedi.

        Şampiyonluk yolundaki kritik mücadele 3-1 Başakşehir'in üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonucun ardından Başakşehir 60 puana yükseldi ve 64 puanlı lider Beşiktaş ile arasındaki farkı 4'e indirdi. Öte yandan Beşiktaş ligde 8 hafta sonra kaybetti.

        Ligin 30. haftasıda Beşiktaş derbi maçta Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da konuk edecek. Medipol Başakşehir ise deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR-BEŞİKTAŞ MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 3 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Bekir İrtegün, Attamah, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu (Dk. 79 Hakan Özmert), Holmen, Visca, Mossoro (Dk. 85 İrfan Can Kahveci), Cengiz Ünder, Adebayor (Dk. 82 Mustafa Pektemek)

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 45+2 Tolgay Arslan), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel (Dk. 56 Aboubakar), Cenk Tosun (Dk. 78 Demba Ba)

        GOLLER: Dk. 7 ve 18 Cengiz Ünder, Dk. 12 Adebayor (Medipol Başakşehir), Dk. 87 Demba Ba (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 16 Adebayor, Dk. 68 Emre Belözoğlu, Dk. 81 Mossoro (Medipol Başakşehir), Dk. 39 Tosic (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        7. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sol kanattan ilerleyen Mossoro, ceza yayı üzerindeki Cengiz Ünder'e yerden pasını attı. Cengiz, ceza sahası içinde Marcelo'yu geçtikten sonra altı pasa girmeden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

        12. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada kaptığı topla rakip sahaya ilerleyen Attamah, sağ kanatta savunmanın arkasına kaçan Visca'ya topunu attı. Visca ceza sahasına girer girmez, boş pozisyondaki Adebayor'un önüne topu gönderdi. Togolu oyuncu, yakın mesafeden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

        15. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanatta savunmanın arkasına sarkan Quaresma, ceza sahası dışında bekleyen Oğuzhan Özyakup'a pasını gönderdi. Oğuzhan'ın yerden sert şutunda top direkten döndü. Dönen topu ceza sahası içinde kontrol eden Talisca yerden sert vurdu, kaleci Volkan Babacan ayaklarıyla golü önledi.

        18. dakikada Medipol Başakşehir farkı 3'e çıkardı. Mossoro'nun pasıyla ceza sahası içinde sol tarafta savunmanın arkasına sarkan Cengiz Ünder, dar açıdan bekletmeden çok sert vurdu, kaleci Fabricio'ya da çarpan top ağlara gitti: 3-0.

        27. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Sağ taraftan savunmanın arkasına sarkan Caicara, Adebayor'un pasıyla topla buluştu. Brezilyalı oyuncu, uygun pozisyondaki Visca'nın önüne topu bıraktı. Visca'nın saç çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        32. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Talisca ceza yayı üzerindeki Cenk Tosun'a pasını attı. Cenk de sağdan bindiren Quaresma'nın önüne topu bıraktı. Ceza sahası içinde topla buluşan Quaresma uygun pozisyonda sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci Volkan Babacan'a çarpan meşin yuvarlak yükseklik kazanarak kornere gitti.

        41. dakikada konuk ekip bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Talisca, arka direğe hareketlenen Cenk Tosun'a doğru ortasını yaptı, bu oyuncunun kafa vuruşununda meşin yuvarlağı direk dibinde kaleci Volkan Babacan kontrol etti.

        45. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında, Mossoro orta sahada aldığı topla rakip kaleye doğru ilerledi. Brezilyalı oyuncu ceza yayı üzerinden sert vurdu, kaleci Fabricio üzerine gelen topu zorlanmadan kontrol etti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        75. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Quaresma'nın sol kanattan kullandığı kornerde, Marcelo altıpas çizgisi üzerinde kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

        81. dakikada gelişen konuk ekip atağında sağ kanattan Quaresma'nın ortası savunmadan sekti, arka direkte bekleyen Talisca'nın sert şutunda top farklı şekilde üstten dışarıya çıktı.

        82. dakikada ev sahibi takımın atağında sağ kanatta bindiren Caicara, ceza yayı üzerine hareketlenen Holmen'e pasını attı. Holmen'in gelişine sert şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

        87. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye düşürdü. Aboubakar'ın uzun pasında topu göğsüyle kontrol eden Demba Ba, ceza sahasına girer girmez yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.

        89. dakikada Medipol Başakşehir 4. golüne çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Visca, Tosic'i geçip ceza sahasına girdi. Visca'nın sağ çaprazdan sert şutunda direğe çarpan top auta gitti.

        90+2. dakikada ev sahibi takımın atağında Holmen, savunmanın arkasına kaçan Caicara'ya pasını attı. Caicara, altı pas içindeki Holmen'e pasını gönderdi, bu oyuncunun kayarak yaptığı müdahalede top havalandı, sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        MAÇTAN NOTLAR

        BEŞİKTAŞ ŞOK GOLLERLE GERİYE DÜŞTÜ

        Siyah-beyazlı ekip, ilk yarının 18 dakikasında yediği şok gollerle bir anda 3-0 geriye düştü. Medipol Başakşehir, Cengiz Ünder'in 7. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. 12. dakikada Adebayor'un golüne engel olamayan Beşiktaş, 18. dakikada bir kez daha Cengiz Ünder'in ayağından topu filelerinde gördü.

        BU SEZONKİ 3. YENİLGİSİ

        Beşiktaş, aldığı bu sonuçla Süper Lig'de bu sezon üçüncü yenilgisini aldı. Ligin ilk yarısında Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen siyah-beyazlı ekip, ikinci devrede ise Kardemir Karabükspor'a aynı skorla mağlup olmuştu. Beşiktaş, Medipol Başakşehir mücadelesinden ise 3-1 yenilgiyle ayrıldı.

        8 HAFTA SONRA YENİLDİ

        Siyah-beyazlı ekip, 8 hafta sonra ligde mağlubiyet yaşadı. Bu sezonki son mağlubiyetini 20. haftada Kardemir Karabükspor karşısında alan Beşiktaş, 29. hafta mücadelesini de puansız tamamladı.

        2 SEZON SONRA FARKLI YENİLDİ

        Beşiktaş, uzun bir aradan sonra farklı yenilgi aldı. Ligde son olarak 2013-2014 sezonunda Sivasspor'a 27 Nisan 2014'te 3-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, 3 yılı aşkın bir süre sonra Medipol Başakşehir'e de 3-1 mağlup oldu.

        SAVUNMADA HATALAR SÜRÜYOR

        Medipol Başakşehir karşısında 18. dakikada 3-0 geriye düşen Beşiktaş, son haftalarda savunmadaki kötü performansını sürdürdü. Ligin 27. haftasında Trabzonspor deplasmanında 3 gol yiyen ve geçen hafta da Adanaspor'un 2 golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, son 3 haftada kalesinde 8 gol gördü. Beşiktaş savunması, rakip ataklar karşısında organize olamamanın sıkıntısını yaşadı.

        CENGİZ ÜNDER "BÜYÜK"LERİ BOŞ GEÇMİYOR

        Medipol Başakşehir'in 19 yaşındaki genç oyuncusu Cengiz Ünder, Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'a da 2 gol atmayı başardı. Turuncu-lacivertli takımın, Beşiktaş'ı mağlup ettiği maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Cengiz, sezonun ilk yarısında Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada da 1 gol atmıştı. Süper Lig'deki gol sayısını 7'ye yükselten genç oyuncu, bu sezon ilk kez bir lig maçında 2 kez fileleri havalandırdı. Cengiz, Medipol Başakşehir'in, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile oynadığı mücadelede de takımının 2 golünü kaydetmişti.

        ADEBAYOR'DAN GOLLERE DEVAM

        Medipol Başakşehir'in devre arasında kadrosuna kattığı Togolu oyuncu Emmanuel Adebayor, ligdeki gol sayısını 6'ya yükseltti. Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor'a 1'er gol atan, Galatasaray karşısında 'hat-trick' yapan Adebayor, Beşiktaş'a da golünü atarak ligdeki gol sayısını 6 yaptı. Togolu yıldızın Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 golü bulunuyor.

        MOSSORO CEZALI

        Turuncu-lacivertli takımda Beşiktaş maçı öncesinde kart ceza sınırında bulunan Mossoro, bu karşılaşmada da gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Brezilyalı oyuncu, takımının ligin 30. haftasında deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

        REKLAM

        VOLKAN BABACAN'A TEPKİ

        Beşiktaşlı taraftarlar, kritik maçta kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı. Siyah-beyazlılar, kale arkası tribünündeki bölümü tamamen doldurdu. Taraftarlar, Medipol Başakşehir'in geçen hafta Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmanın ardından basın mensuplarıyla kavga eden turuncu-lacivertlilerin kalecisi Volkan Babacan aleyhine tezahürat yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar, "Volkan Babacan yumruk atsana" şeklinde tezahürat yaptı.

        AVCI'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, cezalı ve sakat oyuncuları nedeniyle lider Beşiktaş karşısında zorunlu değişikliklere gitti. Turuncu-lacivertli takımda cezalı Yalçın Ayhan, Epureanu ve Ufuk Ceylan'ın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan yarı final ilk maçında burnu kırılan Mahmut Tekdemir, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Avcı, savunmanın göbeğinde yer alan Yalçın ve Epureanu'nun yokluğunda Attamah ve Bekir İrtegün'e, orta sahada görev yapan Mahmut Tekdemir'in yerine ise Holmen'e şans verdi.

        BEKİR İRTEGÜN 85 GÜN SONRA SAHADA

        Medipol Başakşehir'in deneyimli savunma oyuncusu Bekir İrtegün, 85 gün sonra formasına kavuştu. Son olarak takımının Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında görev yapan Bekir, bu mücadelenin ardından kasığından ameliyat olmuş ve sahalardan uzak kalmıştı. Bu sezon ligde 6, kupada da 5 karşılaşmada forma giyen deneyimli oyuncu, Beşiktaş karşısında 12. resmi maçına çıktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa