Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Avrupa'nın durdurulamayan takımı: Monaco - Futbol Haberleri

        Ligue 1 takımlarından Monaco, bu sezon tüm kulvarlarda sergilediği başarılı performansla dikkati çekiyor.

        İlk maçta 5-3 mağlup olduğu İngiliz temsilcisi Manchester City'yi rövanşta 3-1 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen kırmızı-beyazlı ekip, 12 maçtır bileğinin bükülmediği ligde ise son 4 sezonun şampiyonu Paris Saint-Germain'in (PSG) 3 puan önünde lider durumda yer alıyor.

        Şampiyonlar Ligi ile birlikte Fransa Kupası'nda yoluna çeyrek finalde devam eden, Lig Kupası finalinde ise PSG ile karşılaşacak Monaco, sezonu 4 şampiyonlukla bitirme hedefini sürdürüyor.

        2010-2011 sezonu sonunda bir alt lige düşerek taraftarlarını üzen Fransız ekibi, Rus işadamı Dmitry Rybolovlev'in kulüp hisselerinin yaklaşık yüzde 66'sını satın almasının ardından 2013'te tekrar Ligue 1'e yükseldi.

        REKLAM

        Geçen sezon başında UEFA Finansal Fair Play kriterleri nedeniyle Anthony Martial, Geoffrey Kondogbia, Layvin Kurzawa, Aymen Abdennour ve Yannick Carrasco'yu yüksek bonservis bedelleriyle satan, bu isimlerin yerlerine Fabinho, Thomas Lemar ve Kylian Mbappe gibi umut vadeden oyuncuları yerleştiren Monaco, bu projesinde elde ettiği başarıyla futbol kamuoyunda adından söz ettiriyor.

        Leonardo Jardim'in teknik direktörlüğünü yaptığı kırmızı-beyazlılar, bu sezon yakaladığı form grafiğinin yanında attığı gol sayısı ile de ön plana çıkıyor.

        Portekizli teknik adamın başında bulunduğu 2014-2015'te 51, 2015-2016'da ise 57, ligde toplam 108 gol atan Monaco, bu sezon ise oynadığı 30 maçta 87 kez fileleri havalandırdı.

        BEŞ BÜYÜK LİGDE EN FAZLA GOL ORTALAMASINA SAHİP TAKIM

        Bu sezon ligde maç başına 2,9 gol ortalaması yakalayan Monaco, Fransa'nın da arasında yer aldığı Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi göz önüne alındığında bu alanda ilk sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlı ekibinin ardından en fazla gol ortalamasına sahip takımlar ise İspanya La Liga'da Barcelona (2,89), Almanya Bundesliga'da Bayern Münih (2,44), İtalya Serie A'da Napoli (2,34) ve İngiltere Premier Lig'de (2,1) Liverpool olarak sıralandı.

        REKLAM

        30 MAÇIN 16'SINDA 3 VE ÜSTÜ GOL ATTI

        Monaco Prensliği'nin UEFA'ya üye olmaması sebebiyle Ligue 1'de mücadele eden kırmızı-beyazlı takım, bu sezon ligde oynadığı 30 karşılaşmanın 16'sında rakip filelere en az 3 gol kaydederek dikkati çekti. Jardim'in öğrencileri, bu kulvarda çıktıkları 16 maçın 6'sında 4 gol kaydederken, 5'inde 3, 2'sinde 5'er ve 6'şar, birinde ise 7 kez ağları havalandırdı.

        EN GOLCÜLER FALCAO, MBAPPE VE GERMAIN

        Ligue 1'de son şampiyonluğunu 2000'de kazanan Monaco'da takım kaptanı Radamel Falcao'nun yanı sıra Kylian Mbappe ile Valere Germain, bu sezon en fazla gol atan isimler olarak öne çıkıyor. Kolombiyalı futbolcu Falcao, tüm kulvarlarda çıktığı 30 maçta 24 gol kaydederek takımın en skorer ismi oldu.

        Kulübün altyapısından yetişen ve son dönemde yakaladığı form grafiğiyle Fransa Milli Takımı'na çağrılan 18 yaşındaki Mbappe, sahne aldığı 32 karşılaşmada 19 gol atarken, bir diğer Fransız futbolcu Germain ise forma giydiği 45 müsabakada 13 kez rakip fileleri havalandırdı.

        KUPA 1'DE FENERBAHÇE'Yİ ELEDİ

        Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde milli futbolcular Emre Mor ve Nuri Şahin'in formasını giydiği Alman ekibi Borussia Dortmund ile karşılaşacak Monaco, bu organizasyonun 3. ön eleme turunda Türk temsilcisi Fenerbahçe'yi saf dışı bırakmıştı. İlk maçta Fransız ekibini 2-1 yenerek avantaj elde eden sarı-lacivertliler, deplasmandaki karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılarak organizasyona veda etmişti.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE FİNAL OYNADI

        Monaco, 2 sezon aranın ardından çeyrek finale yükseldiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2003-2004'te final oynadı. O dönemde Fransız Didier Deschamps'ın teknik direktörlüğünü yaptığı, kadrosunda Fernando Morientes, Ludovic Giuly ve Patrice Evra gibi isimlerin bulunduğu kırmızı-beyazlılar, finalde Jose Mourinho yönetimindeki Portekiz temsilcisi Porto'ya 3-0 mağlup olmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa