Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yusuf Namoğlu'ndan video hakem açıklaması - Futbol Haberleri

        MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Futbol Zirvesi'nin Türk futboluna büyük katkı sağladığını belirterek, "Burada yapılan toplantılar futbol adına çok olumlu gelişmeler sağlıyor. Bu zirvenin uluslararası ayağı da var. Uluslararası düzeyde olan gerek kulüp yöneticileri, gerekse de idareciler paneller yapacak ve panellerden çıkacak olan neticeler Türk Futbolu'na katkılarda bulunacaktır. Onları da hayata geçirebilirsek, Türk Futbolu'na hizmet etmiş oluruz. Video asistan hakemlikle ilgili çalışma yapılacak. Hakemlikle ilgili olarak geçen hafta eğitim çalışmalarına başladık, bunu devam ettireceğiz. Gelecek sene için var gücümüzle çalışma içerisinde olacağız. Video asistan hakeme başlama kararını FIFA verecek. Bizim üzerimize düşen var gücümüzle bu çalışmaları yapmak olacaktır" ifadelerini kullandı.

        "ALMANYA, İTALYA VE İSPANYA'NIN HAKEMLERİ KÖTÜ MÜ?"

        Video hakem uygulamasına Avrupa'nın gerek futbol gerekse de hakemlik konusunda en iyi ülkelerinin geçeceğini belirten Yusuf Namoğlu, "Hakem hatası vardır ancak Almanya, İtalya, İspanya hakemlikte ve futbolda çok iyilerdir. Bu ülkeler video asistan hakemliği bu sene uygulamaya koyuyorlar. Onlar da hakem kötü olduğu için mi bunu yapıyorlar? Hayır, hakem insandır ve hata yapabilir. Bu hatayı minimize etmek için teknolojiden yararlanıyorlar. Yine bir hakem karar veriyor. Video asistan hakem, bir hakemdir. O diğer hakeme aktarmış olacak ve o da kararı vererek sahada yapılmış olan hatayı minimize edecek. Böylece futbolun adaletini sağlamış olacaklar. Bana göre olumlu bir durumdur. Dünya futboluna da katkıda bulunacaktır. 2018 Dünya Kupası'nda uygulamaya geçecektir. FIFA Başkanı Infantino bunun üzerinde ısrarla durmaktadır. Dolayısıyla da bu uygulamaya geçince de ceza sahasında olan hatalar azalmış olacaktır" diye konuştu.

        "ADALETİ BİRLİKTE SAĞLAYACAKLAR"

        Video asistan hakem uygulamasının 4 konuya müdahale edeceğini ifade eden Namoğlu, "Video asistan hakem, penaltı kararına, gol kararına, ihraca ve yanlış ihraca karışabilir. Karar orta hakeme ait ama video hakem eğer top çizgiyi geçti derse, o zaman orta hakem de onun kararına riayet etmiş olur. Adaleti de beraber sağlamış olurlar" açıklamasında bulundu.

        "HAKEMLERİMİZ İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

        Hakemlerin özellikle bu sezon yaptığı hatalar nedeniyle çok eleştiri alması üzerine, hakemlerle ilgili olarak bir eğitim ya da farklı bir gelişim kursu olup olmayacağıyla ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlayan Namoğlu, "Hakemlerin gelişimi için her türlü şey yapılıyor, eğitim de yapılıyor. Çok iyi şekilde gidiyor her şey" diyerek sözlerini tamamladı.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa