Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Ağrı Birlikspor'u taşıyan minibüsün yan yatması sonucu Dicle Aslan hayatını kaybetti - Futbol Haberleri

        Konya İdmanyurduspor ile oynayacakları maç için Malatya'ya gitmek amacıyla Ağrı'dan yola çıkan Ağrı Birlikspor kadın futbol takım kafilesinin yer aldığı Kamil Bayram idaresindeki 04 M 0434 plakalı midibüs, Patnos-Muş Karayolu'nun Doğansu köyü mevkisinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı.

        Kazada sürücü Bayram ile araçtaki 14 kadın futbolcu ve teknik heyetten 3 kişi olmak üzere 18 kişi yaralandı.

        Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Patnos Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan futbolculardan Dicle Aslan hayatını kaybetti.Dicle Aslan’ın ölüm haberi futbol camiasını yasa boğdu.

        3 gün önce sahada Aslan’ın doğum gününü kutlayan takım arkadaşları, üzüntülerini sosyal medyada dile getirdiler.

        CAMDAN FIRLAMIŞ

        Dicle Aslan'ın, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda 4 maçta 9 gol attığını ve Ağrı Birlikspor'da santrafor oynadığını söyleyen antrenör Necmi Aslan, kazayı şöyle anlattı:

        "Patnos-Malazgirt yol ayırımını geçtikten 5 kilometre sonra araç bir sağa bir sola savruldu. Olayda ben yanımdaki sporcuma sarıldım onu tutmaya çalıştım. Herkes bir yere tutunmaya çalıştı. Ondan sonra zaten minibüs bir kaç takla attı. Midibüs durduktan sonra kalktık sporcularımızı toparlamaya çalıştık, Herkes olayın etkisiyle bağırıp, çağırıyordu. Herkes iyi mi değil mi diye birbirini kontrol etmeye çalışıyordu. O arada Dicle'nin araçta olmadığını fark ettik. Çığlıkları gelmeye başladı. Dicle cam kırılmış dışarı fırlamış, aracın arkasına düşmüştü. O anda nabzını kontrol ettim çok kan kaybediyordu, Nabzı yerindeydi, ancak şuuru yoktu. Yardıma gelen arkadaşlar hastaneye yetiştirdiler, kurtarmaya çalıştık ama maalesef kaybettik."

        TAKIMIN GOL KRALI

        Dicle Aslan’ın takımın gol kralı olduğu ve bu yüzden de ‘Uçan Kız’ lakabıyla anıldığını belirten arkadaşları, kederli ailesine başsağlığında bulundular.

        3 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ

        Uçan Kız’ lakaplı Dicle Aslan’ın 19’ncu yaş gününü kutladığı görüntüler yürek burktu 4 gün önce 19 yaşına adım atan Dicle Aslan’ın bir kafede arkadaşlarıyla birlikte kutladığı doğum gününün görüntüleri ortaya çıktı.

        Elindeki bıçakla doğum günü pastasının başucunda duran Dicle Aslan, sempatik tavırları ve güler yüzüyle arkadaşlarına poz verdiği görülen görüntüleri olayın ardından izleyenler yasa boğuldu.

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hayatını kaybeden kadın futbolcu için başsağlığı mesajı yayınladı.

        TFF'nin vefat eden Dicle Aslan için yayınladığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verildi:

        "Kadınlar 2. Futbol Ligi ekiplerinden Ağrı Birlik Spor kafilesini Malatya'ya taşıyan minibüs, Patnos-Muş Karayolu'nda kaza yaptı. Kazada teknik ekip ve kulüp futbolcularından çok sayıda yaralı olduğunu, durumu ağır olan Dicle Aslan isimli futbolcunun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik.

        Merhume Dicle Aslan'a Allah'tan rahmet; ailesi, Ağrı Birlik Spor Kulübü ve tüm sevenlerine başsağlığı; kazada yaralanan futbolcu ve teknik ekibe acil şifalar dileriz."

        "TAKIMIN PRENSESİYDİ"

        Takımda "uçan kız" ya da "takımın prensesi" olarak anılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi Aslan'ın, kazadan 3 gün önce doğum gününü kutladığı belirtildi.

        Ağrı Birlikspor yöneticilerinden Özdemir Doğan, takım kafilesinin dün Malatya'ya Play Out mücadelesi için giderken kaza yaptıklarını anımsattı. Araçta kendisi dahil 17 kişinin yaralandığını belirten Doğan, "Olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldık. Kızlarımızdan Dicle'nin durumu ağırdı. Sevk edildiği Van Lokman Hekim Hastanesindeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı." dedi.

        Dicle Aslan'ın hayat dolu bir kız olduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu:

        "Takımın neşesiydi. Takımda herkes ona 'prenses' derdi. Takımın prensesiydi. Geçtiğimiz çarşamba doğum günüydü. Takım olarak arkadaşları ile üniversitenin kafesinde doğum gününü kutladık. Geçen yıl genç kızlar Muş grubunda 4 maçta 9 gol atarak gol kraliçesi olmuştu. Çok başarılı hayat doluydu. Arkadaşları tarafından sevilen güler yüzlüydü. Çok uyumluydu, küçüklerin ablasıydı. Örnek bir kişiliğe sahipti. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun."

        "O BENİM HER ŞEYİMDİ"

        Dicle Aslan'ın en yakın takım arkadaşı Sedef Saçan ise Aslan ile kardeş gibi olduklarını, ölüm haberinin kendisini yıktığını söyledi.

        "O benim her şeyimdi" diyen Saçan, "Dicle çok eğlenceliydi. Biz ona 'uçan kız' derdik. Çok yardımseverdi, vicdanlıydı. Takımın akıl küpüydü. Arası iyi olmayan kimse yoktu, bütün Ağrı ile arası iyiydi. Onu sevmeyen yoktu. Takımın prensesiydi. Onu kaybettik, çok üzgünüm, yıkıldık." ifadelerini kullandı.

        Aslan'ın cenazesi bugün ailesi, yakınları, takım arkadaşları ve vatandaşların katılımıyla Ağrı Şehir Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Konya İdmanyurdu Spor ile oynayacakları müsabaka için Malatya'ya gitmek amacıyla dün Ağrı'dan yola çıkan Ağrı Birlikspor kadın futbol takımı kafilesinin yer aldığı Kamil Bayram idaresindeki 04 M 0434 plakalı minibüs, Patnos-Muş Karayolu'nun Doğansu köyü mevkisinde, sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybedilmesi sonucu yan yatmıştı.

        Kazada sürücü Bayram ile araçtaki 13 kadın futbolcu ve teknik heyetten 3 kişi olmak üzere 17 kişi yaralanmış, oyunculardan Dicle Aslan ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa