Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer "FETÖ'nün şike kumpası" davası tartışmalarla başladı - Futbol Haberleri

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla haklarında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası talebiyle 15’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.

        İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan salonda görülen ilk duruşmada, iddianamenin okunmasına geçildi. Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk, iddianamenin okunmasına yarın devam edileceğini belirterek, duruşmayı erteledi.

        NELER YAŞANDI?

        İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan duruşma salonunda görülen ilk duruşmaya bu davanın tutuklu 15 sanığı ile başka suçtan tutuklu eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu 6 sanık katıldı.

        Sanık sırasından müştekilerin oturduğu bölüme doğru baktığında, Aziz Yıldırım, "Küfür ediyor terbiyesiz. Önüne dön" diye bağırdı.Mehmet Baransu da ‘Sen küfür ediyorsun' diye karşılık verdi. Diğer müştekiler "Sen vatan hainisin' diye bağırmaya başladı.

        Bu tartışmalara davanın sanıklarından eski Emniyet Müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer de katıldı. Duruşma salonundaki askerler tutuklu sanıkların arkasına dizilince Ali Fuat Yılmazer, "Arkamı dönerim ben. Onlar müşteki değil, suçlular. Delilli ve belgeli suçlular" diye bağırınca Aziz Yıldırım "Oradan bağırmakla olmuyor. Önce adam olmak lazım adam" şeklinde karşılık verdi.

        Jandarma, Yılmazer'i salondan çıkardı. Aziz Yıldırım bu sırada "Ülkeyi karanlığa götürdünüz" dedi.

        Mehmet Baransu ile müştekiler arasında tartışma devam edince jandarma, Mehmet Baransu'yu da salondan çıkardı.

        Salondan çıkarıldığı sırada Baransu da "Asker kaçakları ne zamandan beri mahkeme salonuna alınıyor" diye bağırdı.

        Daha sonra Aziz Yıldırım, "Tahrik etmeye çalışıyorlar. Bunlara prim vermeyin" diyerek şikayetçileri sakinleştirmeye çalıştı.

        - Şike soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin, 108 sanık hakkında açılan davada sanıkların kimlik tespitleri tamamlandı. Duruşmada, iddianamenin kabul kararının okunmasına geçildi.

        - 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada bazı sanıkların reddi hakim talepleri kabul edilmedi.

        İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan salonda görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Soner Koç, İbrahim Emre, Nazmi Ardıç, Halil Ardıç, Necmettin Karapınar, Mehmet Aslan, Mustafa Tunç, Mustafa Okumuş, Kemal Atılgan, Abdullah Çelik, Haşim Gülal, Seyfi Erdoğan, Muhammet Kaya, Ahmet Kalender ve Lokman Yanık ile başka suçtan tutuklu eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Seyfi Erdoğan, Mehmet Baransu, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu'nun Başkanı Hidayet Karaca, Yalçın Çibiroğlu ve Ramazan Haktan Helvacı katıldı.

        Tutuksuz yargılanan 38 sanığın hazır bulunduğu duruşmaya, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 20'den fazla müşteki ile 7 mağdur ve bir tanık da geldi.

        REDDİ HAKİM TALEPLERİ

        Kimlik tespitinin tamamlanmasıyla verilen öğle arasının ardından yeniden başlayan duruşmada söz alan sanıklardan Nazmi Ardıç ve Muhammet Kaya reddi hakim talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, sanıkların reddi hakim taleplerinin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığını belirterek, bu talebin oy birliğiyle reddedilmesine karar verdi.

        Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Necmettin Karapınar da "görevsizlik" talebinde bulundu. Sanığın bu talebi de mahkeme heyetince reddedildi.

        Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk, duruşmanın inzibatını bozan olursa gereken her türlü tedbiri alacağını belirterek, bu konuda kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini söyledi. Öztürk, duruşmada cuma gününe kadar tutuklu sanıkların savunmalarının, cuma günü de tahliye ve diğer taleplerin alınacağını kaydetti.

        Bu arada, sabahki oturum sırasında Aziz Yıldırım'la yaşadıkları tartışmanın ardından askerlerce duruşma salonundan çıkartılan Baransu ile Yılmazer, bir süre sonra tekrar duruşma salonuna alındı.

        Benzer bir olayın yaşanmaması için öğleden sonraki oturumda sanıklarla müşteki ve mağdurların göz teması kurmaması için tutuklu sanıkların bulunduğu bölümün arkasında askerlerin set oluşturduğu görüldü.

        Duruşmada, daha sonra iddianamenin okunmasına geçildi.Duruşmada tutuksuz 34 sanık ile tarafların avukatları da hazır bulundu.Bu arada davaya ilişkin 80'in üzerinde klasörün mahkeme heyetinin arkasındaki bölüme yerleştirildiği görüldü.

        İLK DURUŞMA SONA ERDİ

        İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden önceki kısmında sanık, müşteki ve mağdurların kimlik tespitleri yapıldı. Öğleden sonraki kısmında ise bazı sanıkların talepleri değerlendirilerek ara karar verildi. Daha sonra iddianamenin özetlenerek okunması yapıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk, iddianamenin okunmasına yarın devam edileceğini belirterek duruşmayı erteledi.

        Duruşmaya, Aziz Yıldırım'ın yanı sıra davanın müştekilerinden Fenerbahçe Kulubü asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu, Murat Özaydınlı ve Önder Fırat, Fenerbahçe Kulubü Yönetim Kurul Üyesi İlhan Ekşioğlu, kulübün eski yöneticisi Ünal Uzun, Olgun Peker, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz katıldı.

        1 NUMARALI SANIK FETÖ'NÜN ELEBAŞISI FETHULLAH GÜLEN

        İstanbulCumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık olarak, terör örgütü FETÖ’nün elebaşısı Fethullah Gülen yer alıyor.

        Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürleri Mutlu Ekizoğlu, Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman Gazetesi’nin genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu’nun başkanı Hidayet Karaca, kapatılan Taraf Gazetesi’nin yazarı Mehmet Baransu ve işadamı İhsan Kalkavan 108 sanık arasında yer alıyor. İddianamede, 74 “müşteki”, 91 “mağdur” var.

        Aziz Yıldırım 'Şike kumpası' duruşması için Silivri'de...
        Aziz Yıldırım 'Şike kumpası' duruşması için Silivri'de...

        AZİZ YILDIRIM: "FENERBAHÇE'Yİ ELE GEÇİRSELERDİ DEVAMI GELİRDİ..."

        FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 15’i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına, bugün İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda başlanacak.

        Duruşma öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, basın mensuplarıyla buluşarak açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

        ‘BU YAPI GLADYO’

        “Bu çok önemli bir dava. Ülkeye bir operasyon yapmak istiyorlardı. Fenerbahçe camiasının direnişiyle birlikte o operasyon bertaraf edildi. Türkiye’yi dizayn etme operasyonuydu. Bizi hapislere yollamak için 6222 kanunu uydurdular. Bu kanun üzerinden bizi yok etme, camiayı ele geçirmek istediler. Neden Galatasaray veya Beşiktaş değil de Fenerbahçe? Çünkü Fenerbahçe’nin farklı bir kimliği var. Kuruluş tarihine bakarsanız Kurtuluş Savaşı’na katılmış, başkaldırılar hep devam etmiş Fenerbahçe’de. Fenerbahçe’yi ele geçirebilmiş olsalar devamı gelecekti. Ülkenin en önde gelen işadamları, sanatçıları, gazetecileri ile devam edecekti. Zaten bu amaçlarına ulaşmış olsalardı 15 Temmuz’a gerek kalmazdı. Ama devamı, en önemlisi 15 Temmuz’da geldi. Bu Cumhuriyet’in davasıdır. Bu yapı gladyo. Bu yapının arkasında dış güçler var. Onların organizasyonu.”

        ‘TÜRKİYE’YE DÖNMEM TARİHTİR’

        “Ben 6 yıl 3 ay ceza aldım. Cezam onaylandı. Buna rağmen yurtdışındayken Türkiye’ye geldim ben. Bu bir tarihtir. Bunu herkes görsün. Ama bunların hepsi kaçıyor. Çünkü devlete ihanet ettiler, çünkü suçlular. FETÖ ile Cumhurbaşkanı ve yanındaki birkaç kişi mücadele ediyor. Futbolda da var FETÖ. Federasyonun içinde de var. Şikâyetçi olması gerekenlerden biri de Yıldırım Demirören. Bu Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım davası değil, bu FETÖ davası. Bir numaralı sanık da Fethullah Gülen. Bu davaya Trabzonspor’un da Beşiktaş’ın da federasyonun da diğer kulüplerin de vatandaşın da gelip sahip çıkması gerek. Bu, ülkenin davası.”

        ‘SÜPER FİNAL’İ ORGANİZE ETTİLER’

        “12 Mayıs’taki Süper Final maçını da organize etmişler. Şu an soruşturması sürüyor. Zaten bu olayı emniyetiyle, basınıyla, türlü türlü kurumlarıyla organize ettiler. Türk basınını da maalesef kullandılar. Basın kamuoyunu uyuttu.”

        ‘YARGITAY’DAKİ DAVA NİYE BİTMİYOR?’

        “Yargıtay’daki dava niye bitmiyor? 4 sene oldu. Olumlu ya da olumsuz ne olacaksa bitsin artık. Millet de Yargıtay’daki davanın sonuçlanmasını istemediğimizi zannediyor.”

        HABERTÜRK | MERİÇ MÜLDÜR

        AZİZ YILDIRIM SİLİVRİ'DE

        Duruşmanın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumu Duruşma Salonu'nda hazırlıklar tamamlandı. Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, davayı takip etmek üzere spor camiasının önde gelen isimleri de Silivri'ye gelmeye başladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bazı Fenerbahçe yöneticileri ile birlikte Silivri'ye geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan 434 sayfalık iddianamede şikayetçi olarak yer alan Aziz Yıldırım, herhangi bir açıklama yapmadan duruşma salonuna girdi.

        REKLAM

        15'İ TUTUKLU 108 SANIK

        İddianamede, Gülen'in yanı sıra eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürleri Mutlu Ekizoğlu, Nazmi Ardıç, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu'nun Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, avukatlar Halil İbrahim Koca ve Orhan Erdemli, kapatılan Taraf gazetesinin yazarı Mehmet Baransu, iş adamı İhsan Kalkavan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, kapatılan Zaman gazetesinin Haber Müdürü Muhammed Fatih Uğur'un da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 108 sanık bulunuyor.

        74 KİŞİ MÜŞTEKİ

        İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan duruşma salonunda görülen davada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Yöneticileri Osman Murat Özaydınlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın da aralarında bulunduğu 74 kişi müşteki olarak yer alıyor.

        Davada, eski Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Teknik Direktör Yılmaz Vural, futbol yorumcusu Sinan Engin, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçeli oyuncu Emanuel Emenike ve eski futbolcu Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 91 kişi de mağdur olarak bulunuyor.

        "KUPMAS, GÜLEN'İN 'FUTBOL CAMİASINA GİRELİM' TALİMATIYLA BAŞLADI"

        FETÖ örgütünün detaylı olarak anlatılarak eylemlerine yer verilen iddianamede, "Futbolda şike" soruşturmasının nasıl başlatıldığı kronolojik olarak aktarılıyor.

        İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Futbol geniş kitleleri etkiliyor.'' talimatı sonrası dosyanın şüphelilerinden İhsan Kalkavan'ın harekete geçtiği kaydediliyor.

        "Futbol'da şike" soruşturması başlatılmadan önce Zaman gazetesinde toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, toplantıya şüpheliler Suat Yıldırım, Şerif Ali Tekalan, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen'in katıldığı vurgulanıyor.

        Şüphelilerin, toplantının ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı "Ergenekoncu" olarak gördükleri ve "askeri ihalelerde yolsuzluk" yaptığı iddiasıyla "Futbolda şike" soruşturmasında adını geçirdikleri belirtilen iddianamede, bu olayın başlangıcının ise şüphelilerden Ekrem Dumanlı'nın, Aziz Yıldırım'a muhalifliği ile bilinen Cihan Oskay'ı İstanbul'a çağırdığı, İstanbul'a gelen Oskay'a Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapma ve Aziz Yıldırım aleyhine yazılar yazmasını talep etmesine dayandığı anlatılıyor. Cihan Oskay'ın söz konusu talepleri kabul etmediğine vurgu yapılan iddianamede, Oskay'ın uçuş bilgileri ve HTS kayıtlarına yer veriliyor.

        Talimat üzerine Zaman gazetesinde yapılan toplantının ardından FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasının harekete geçtiği ifade edilen iddianamede, "Giresunspor Kulübü'nde bazı usulsüzlükler yapıldığına dair dosyanın" şüphelilerinden olan eski polis Lokman Yanık'ın bunu tutanak altına aldığı, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdüğü ancak Asayiş Şube Müdürünün bunu kabul etmediği anlatılıyor.

        Yanık'ın bunun üzerine söz konusu tutanağı İstanbul Organize Şube Müdürlüğüne götürdüğü, bu tutanağın burada raporlaştırılarak dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz'e sunulduğu kaydedilen iddianamede, Öz'ün de soruşturma talimatı vererek, birçok kişinin usulsüz olarak o dönem suç olmayan ''şike''den dinlenildiği kaydediliyor.

        FETÖ'nün ''Futbolda şike'' soruşturması ile başka amaçlarının da bulunduğu anlatılan iddianamede, söz konusu soruşturmayı Başbakan yaptırmış algısını da kullanarak, kitleleri etkilemeye çalıştıkları ayrıca ''şike soruşturmasıyla'' kulüpleri ele geçirerek, örgüte maddi kazanç elde ettikleri vurgulanıyor.

        TUTUKLULAR, ADLİ KONTROL VE FİRARİLER

        Davanın sanıklarından Soner Koç, İbrahim Emre, Nazmi Ardıç, Halil Ardıç, Necmettin Karapınar, Mehmet Aslan, Mustafa Tunç, Mustafa Okumuş, Kemal Atılgan, Abdullah Çelik, Haşim Gülal, Seyfi Erdoğan, Muhammet Kaya, Ahmet Kalender ve Lokman Yanık tutuklanırken, diğer sanıklar Ahmet Karakaya, Ali Çelik, Ferah Zor, Harun Birsen, İdris Çağatay Yıldırım, İsmail Özcan, Kerim Küçük, Mahmut Ekrem Açıkel, Mehmet Oyan, Özlem Cebeci Talip Yıldırım, Tunahan Tunçay, Yalçın Cilbiroğlu ve Yunus Memişbey hakkında adli kontrol kararı bulunuyor.

        Sanıklardan eski milletvekili İlhan İşbilen Ankara'daki FETÖ çatı davasında, Hidayet Karaca "Tahşiyecilere kumpas" davasında, gazeteci Mehmet Baransu "Balyoz'da kumpas" davasında, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer de birçok FETÖ davasından tutuklu yargılanırken, firari ve hakkında yakalama kararı bulunan şüpheliler ise şöyle:

        ''Fetullah Gülen, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, iş adamı İhsan Kalkavan, Prof. Dr. Suat Yıldırım, kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, Ahmet Davulcu, avukat Cemalettin Mutlu, Mehmet Likoğlu, Muhammet Fatih Uğur, eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu, Nazif Aktaş ve Gülen'in avukatı Orhan Erdemli."

        İSTENEN CEZALAR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, 1 numaralı sanık Fetullah Gülen'in, ''kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçlarından 35 yıldan 85 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Suç tarihinde kapatılan Zaman Gazetesinin Genel Yayın Müdürü olan Ekrem Dumanlı hakkında ''resmi belgede sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçundan 35 yıldan 78 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında, ''özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçlarından 35 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        İddianamede, eski milletvekili İlhan İşbilen ve iş adamı Muammer İhsan Kalkavan hakkında, "kişiyi 'hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçlarından 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç hakkında ise ''kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından ayrı ayrı 34 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

        Kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ve Prof. Dr. Suat Yıldırım hakkında da ''iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, resmi belgede sahtecilik, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçlarından ayrı ayrı 35 yıldan 78 yıla kadar hapis istenen iddianamede, Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, gazeteci Mehmet Baransu, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu'nun ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

        Hazırladığı tutanakla ''futbol şikede'' soruşturma sürecini başlatan dönemin polis memuru Lokman Yanık hakkında ''resmi belgede sahtecilik, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, iftira, silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, diğer 94 sanık hakkında ise benzer suçlardan 5 yıldan 70 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası öngörülüyor.

        ŞİKE DAVASININ ESKİ HAKİMİ EKİNCİ, YALOVA'DA YAKALANMIŞTI

        Öte yandan, bu dava dışında "FETÖ çatı davası" ve "KPSS sorularının sızdırılması" gibi davalarda da sanık olan ve hakkında tutuklama kararları bulunan eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, son olarak kaçtığı ABD'de Texas'taki North American Üniversitesi'ne rektör atanmıştı.

        FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında aranırken Yalova'da yakalanan "Futbol'da Şike" davasının eski hakimi Mehmet Ekinci de sevk edildiği Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklanarak Silivri Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa