Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Igor Tudor imzayı atıyor - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor'un imza töreni, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in katılımıyla Türk Telekom Arena'da yapıldı.

        Dursun Özbek'in açıklamaları:

        "Araştırmalar sonucu Tudor'la devam etmeye karar verdik. Dünden itibaren yeni antrenörümüzdür. Başarılar diliyorum. Galatasaray'ın başarısına odaklıyız. Kendisine inanıyoruz."

        'Tudor için Karabükspor arandı mı?' sorusuna cevap: "Biz kulüp başkanları olarak büyük camiaları temsil ediyoruz. Her kulüp başkanı camianın yüzüdür. Maalesef olayın nakledilişi Galatasaray değerleriyle düşünüldüğünde böyle bir diyalog olması mümkün değil. Sayın Karabük Başkanı'nın cümleleriyle cevap verilmez. Şık bulmuyorum söylenenleri. Kimsenin Galatasaray'a etik ya da ahlak dersi verme hakkı yoktur. Bu ifadeleri kullanan kişileri kınıyorum. Yasalarımız var, federasyonumuz var. Söylenenler bir analiz edilsin. İnsanları düşmanlığa sevk edici bir ifade kullanmak kimsenin haddine değildir. Herkes haddini bilmeli."

        Beşiktaş derbisinin pazartesi günü oynanacak olmasıyla ilgili:

        "Derbinin tarihi çok enteresan. Galatasaray'ın menfaatlerini savunmak bizim görevimiz. Fakat öyle tuhaf şeyler oluyor ki... Bugün değerli 3 kulübümüz Avrupa'da maç oynuyor. Deplasmanda hem de. Dönüp geliyorlar, pazar oynuyorlar. El insaf derbiyi pazartesiye almak... Binlerce telefon alıyoruz yurtdışından. Derbi atmosferini bu tip hareketlerle yaralıyorlar. Bu hafta niye Avrupa'da oynayanları pazartesi gününe almıyorsunuz? Bununla ilgili ne söylemek gerek? Biz Avrupa'da oynarken 2 günde bir maça çıkmışız. Kimse bunu yanlış anlamasın. Herkesin dikkatini çekiyor. Derbinin iş gününe alınması, insanları o saatte oraya gelmesi... Ben istiyorum ki böyle tartışmalar olmasın. Karabük Başkanı için söylediğim de bunlardan ibaret. Her şey konuşuluyor. Federasyondan tık yok. Şu işi yaparken en azından gerekçesini de açıklamaları lazım. Niye pazartesi derbi? Sebep ne? Önümüzde örnek var. Bu haftaki maçları niye pazartesi gününe aldınız? Kendileri çıksın, cevap versinler. Federasyon düşünerek hareket etsin. Ben bu tarih değişikliğini kabul etmiyorum Galatasaraylı olarak. Bu kadar algıdan yoksun muyuz? Derbiye gerginlik getiriyor bu davranış biçimleri. Eğer zaman dilimi o kadar önemliyse o zaman bu hafta da pazartesi oynatman lazımdı. Niye oynatmıyorsun? Bu kadar konuşacağım, başka şeyler söylemek gerekiyor, söylemeyeceğim. Dün gece haber geldi. Niye alındı? Ben menfaatlerimizi korumak zorundayım. Biz hangi gün oynarsak oynayalım, aynı inançla oynayacağız. Bir tek sebep söyleyin, pazartesi için. Kasıt arama noktasına insanları getirmeyin. O zaman iş başka yere gider. Ben bu kararı kabul etmiyorum. Federasyondan izah bekliyorum. Bu tip tartışmalara fırsat verilmemeli. Orada çalışanları hangi takımlı olduğunu düşünmek istemiyorum. Fikstürü düzenleyen benim muhatabım değil."

        Bu sözlerin üzerine gelen "Beşiktaş'ı mı koruyorlar? sorusuna "Benim söylediklerimden bu anlaşılmıyor mu?" diye cevap verdi.

        Tudor'un açıklamaları:

        "Merhaba. Hepimizin amacı Galatasaray'ın başarılı olması. Teşekkür etmek istiyorum bana verilen bu fırsat için."

        REKLAM

        "Siz sistemlere odaklanıyorsunuz. Bence bu çok önemli değil. Tek forvet, çift forvet... Benim için en önemli şey takım ruhu. Benim beklediğim 10 kişi defans, 10 kişi ofans yapmak. Bu görüntüyü görmek istiyorum. Bu tabii ki çok kolay bir şey değil. Biraz zamana ihtiyaç var sadece. Çok zaman değil, biraz zaman."

        Önümüzdeki seneye Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olsanız teklif gelse Galatasaray'ı bırakıp Real Madrid'e gider misiniz' sorusuna cevap: "Seneye için konuşmak anlamsız. Önümüzde 14 maç var. Hedefimiz şampiyonluktur. Tek amacımız Galatasaray'ı şampiyon yapabilmek. Bu şu anın sorusu değil bence."

        'Geçen maç öncesi Beşiktaş'ı şampiyonlukta favori gördüğünüzü söylemiştiniz, hala böyle mi düşünüyorsunuz?' sorusuna cevap: "Öyle bir şey söylemiş olabilirim. Bazı şeylere inandığım için buradayım. Geçen sene şampiyon olmuş bir Beşiktaş var, 5 puan fark var ama 14 maç var önümüzde. Hedefim elimden gelen her şeyi yapmak."

        "10 yaşımdan beri baskının içindeyim. Hajduk, Juventus, sonra hoca oldum. Hep baskı vardı. 38'im ama daha yaşlı hissediyorum kendimi. Tecrübe tabii ki önemli ama abartıldığını düşünüyorum. Önemli olan içinizde olan, ne bildiğiniz. 30 yaşında da bunu yapabilirsiniz. Bu mantıkla 80 yaşındaki hoca, en iyi hoca diyebiliriz."

        "İdmanlarımınorta seviyenin biraz üstünde olduğunu söyleyebilirim. Oyuncuları yönetmek günlük bir soru aslında. Elinizdeki oyuncularla da ilgili. Oyunculara ve limitlerine bağlı. Bunu antrenmanda göreceğiz."

        "İyi oynadığınız sürece mutlaka taraftarlar stada gelecektir. Benim de tek amacım takımı iyi oynatmak ve taraftarları statta görmek."

        "Karabükspor'a geldiğimde hem kulübün hem benim amacım takımı kümede tutmaktı. Şu zamana kadar 27 puan toplandı. Büyük ihtimalle 3 galibiyet onları ligde kalmasına yetecektir. Konuştuğumuz yüzde 90 yapılmıştır. Eski başkanıma minnettar olduğumu söyleyeceğim. Ama 2 gün önce yaptıkları açıklamanın tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar herhalde 10 hoca görevinden gönderildi. Bir hoca görevinden gönderildiği zaman ne diyoruz? Futbol bu, olur böyle şeyler. Ahlaki konulardan kimse bahsetmiyor. Hoca gidince aynı şey. Kontrat var ortada. Şimdi bakılınca kimse futbol bu, olur böyle şeyler demiyor. Aslında aynı şey. Karabükspor'la ilgili yapmak istediğim açıklama bu."

        "Kısa zamanda çok şey söyleyip takımın kafasını karıştırmak istemedim. Ofansif oynamamız çok önemli. Ama beraber defans yapmak, egoları bir kenara bırakmak, mutlaka şampiyonlukları getirecektir. İlk odaklandığımız defansif yönümüz oldu. Sneijder önemli bir oyuncu tabii ki. Sezon sonuna kadar da iyi işler yapacaktır, diğer oyuncular gibi."

        "Son dönemde Conte'yle konuşmadık. Conte'yi beğeniyorum çünkü belki de dünyadaki en iyi hoca. Bir hoca olarak yapmanız gereken gözlem yapmak. Her hocadan bir şeyler alıp kendi vizyonunuzla kendinize uyarlamak. Simeone Simeone'dir. Conte Conte'dir. Önemli olan kendi oyununu ortaya koymaktır."

        "Öncelikle ben PAOK'tan ayrılmadım, onlar görevime son verdi. PAOK yardımcılarımdan birini göndermek istedi, ben olmaz dedim. O giderse ben de giderim dedim. Çok güzel günlerim geçti. PAOK'ta başkanın istediği imkan dışı bir şeydi. Orası Olympiakos tekelinde. Devamlı hoca değiştiriyorlar ama şampiyon olamıyorlar. Ben baskıyla çalışmayı seven bir hocayım."

        "Galatasaray'ı tanıyorum. Şu an önemli olan oyuncu karakterlerini tanıyabilmek."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa