Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Hapoel Beer Beşiktaş maçı kanalda, ne zaman, saat kaçta? UEFA Avrupa Ligi hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Temsilcimiz Beşiktaş,UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail temsilcisi Hapoel Beerile karşılaşacak. Peki Hapoel Beer - Beşiktaş maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman?İşte karşılaşmanın detayları...

        Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi B grubunu yedi puanla üçüncü sırada tamamlamıştı. Hapoel Beer ise UEFA Avrupa Ligi K grubunu sekiz puanla ikinci sırada tamamlamıştı.

        REKLAM

        HAPOEL BEER SHEVA-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

        Spor Toto Süper Ligde deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ta gözler Hapoel Beer maçına çevrildi. Hapoel Beer-Beşiktaş maçı 16 Şubat Perşembe günü TSİ 23.05'te başlayacak. Turner Stadyumu'nda oynanacak mücadele Tivibu Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        HAPOEL BEER SHEVA: David Goresh, Matan Ohayon, William, Shir Tzedek, Ben Turgeman, Maharan Radi, Ovidiu Hoban, Maor Bar Buzaglo, John Ogu, Anthony Nwakaeme, Ben Sahar

        BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Matej Mitrovic, Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Ryan Babel, Cenk Tosun

        "ÖNCE BU TURU GEÇELİM"

        UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva’ya konuk olacak Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş kritik maç öncesi açıklamalarda bulundu. Kendilerini zorlu bir mücadelenin beklediğini söyleyen Güneş, “Rakibimiz iyi oyunculara sahip. Kendi liginde liderler. Avrupa Ligi’nde gruptan 2. çıkmaları büyük başarı. Avantajlı skorla ayrılmak istiyoruz. Hak ettiğimiz sonuçları bekliyoruz. Takım olarak yine en güzel futbolu oynamaya çalışacağız” diye konuştu.

        'İKİ KULVARDA GİDEBİLİRİZ'

        Güneş, Avrupa Ligi ve Süper Lig hedeflerinede değinip şöyle devam etti: “Kendi ligimizde hedefimiz şampiyonluk. Avrupa Ligi’nde uzun vadeli hedefimiz yok. Şu anda sadece maçı oynayıp turu geçmek istiyoruz. Kulüpler için maddi ve manevi olarak Şampiyonlar Ligi her zaman ön plandadır. UEFA Avrupa Ligi’nde olmak da kötü durum değil. Şampiyonlar Ligi maçları sırasında geride kalmamıza rağmen hiç kopmadan oynadık. Sonra ligde öne geçtik. Hafta arası maç ve seyahat. Ne olacağını bilemeyiz. Hiç beklenmedik sakatlıklar olabilir. Kupadan elendik. Kalan kulvarlar Avrupa Ligi ve kendi ligimiz olduğu için kaldırabileceğimizi düşünüyorum.”

        '0-0'A BAĞLAYALIM!'

        Güneş, Hapoel Beer Sheva Teknik Direktörü Barak Bakhar’ın gol yemeden sonuca gitmeyi istedikleri yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, “0-0’a bağlayalım. Ama işin garantisi yok. Ne olacağını bilmiyoruz. Kaybetmekten her zaman daha iyi. Kazanmak için de 0-0 iyi sonuç değil” yorumunu yaptı.

        CEN: YÜZDE YÜZ HAZIRIZ

        Kartal’ın bugünkü en büyük gol umudu Cenk Tosun, hocası Şenol Güneş’le katıldığı basın toplantısında şöyle konuştu: “Güçlü bir takımla oynayacağız. Zayıf ve iyi taraflarını biliyoruz. İkinci maça avantajlı dönmek için güzel sonuç almak istiyoruz. İyi takımları elediler. Bunun bilincindeyiz. Yüzde yüz hazırız.”

        MESCİD'İ AKSA'YA ZİYARET

        Beşiktaş yönetimi, bugün maçtan önce müslümanlar için özel bir değere sahip olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’yı gezecek. Siyah-Beyazlı kurmaylar ziyaretin ardından Beersheba’ya dönecek.

        QUARESMA'NIN GÖZÜ ÜNVANDA

        Beşiktaşın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda bugün İsrailin Hapoel Beer-Sheva takımıyla yapacağı karşılaşmada Ricardo Quaresma, unvan için gol arayacak.

        Avrupa kupalarında siyah-beyazlı formayla en golcü oyuncu sıralamasında 11 golle 3üncü durumda bulunan Quaresma, İsrail ekibine karşı atacağı gollerle sıralamada yükselmeye çalışacak.

        Beşiktaşın Avrupadaki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlunu, 12 golle Bobo takip ediyor.

        BU SEZON 3 GOL ATTI

        Quaresma, bu sezon Avrupa kupalarında Beşiktaşa 3 gol kazandırdı.

        Siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Liginde Dinamo Kiev ile sahasında yaptığı karşılaşmada serbest vuruştan fileleri havalandıran Portekizli oyuncu, İstanbuldaki Napoli ve Benfica karşılaşmalarında da penaltılardan birer gol kaydetti.

        İSRAİL TAKIMLARINA 2 GÖLÜ VAR

        Ricardo Quaresma, Beşiktaşın İsrail ekipleriyle daha önce yaptığı maçlarda gol sevinci yaşadı.

        Siyah-beyazlı takım, 2011-2012 sezonunda Avrupa Liginde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile aynı grupta yer alırken, deplasmandaki mücadelede Quaresma fileleri 2 kez havalandırmayı başardı. İbrahim Toramanın da bir gol bulduğu maçı Beşiktaş 3-2 kazandı.

        CENK VE ABOUBAKAR GOL ARAYACAK

        Beşiktaşta bu sezon Spor Toto Süper Ligde attığı gollerle dikkati çeken Cenk Tosun ile Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar da Hapoel Beer-Sheva karşısında Avrupa kupalarındaki gol sayısını artırmaya çalışacak.

        Siyah-beyazlı formayla Avrupada 4 golü bulunan Cenk, bu sezon sadece Vodafone Arenada oynanan ve 3-3 biten Benfica maçında gol attı.

        Aboubakar ise bu sezon Napoli ile deplasmanda oynanan karşılaşmada fileleri iki kez havalandırdı. Kamerunlu oyuncu, İstanbuldaki Benfica mücadelesinde de bir kez gol sevinci yaşadı.

        Siyah-beyazlı takımda Anderson Talisca ve Adriano Correia da Avrupa kupalarında birer kez gol attı.

        BEER SHEVA'DA OSMANLI İZLERİ

        Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki İsrailli rakibi Hapoel Beer-Sheva'nın temsil ettiği şehir, Osmanlı İmparatorluğu'nun izlerini taşıyor.

        2. Abdulhamit döneminde 1900-1908 tarihlerinde inşa edilen Hicaz Demiryolları'nın bir kolu da Beer-Sheva'da bulunuyor. 19. yüzyılda polis karakolunun kurulmasıyla önemi artan şehirde Osmanlı'dan kalan tren istasyonu müze olarak kullanılmaya devam ediliyor. Binanın bünyesinde yer alan cafe de ziyaretçilerini ağırlıyor.

        O dönemden kalan raylar ve üzerindeki vagonlar da ziyaretçilerin görüntü almak için uğrak yeri oluyor. Tren istasyonun hemen önünde Atatürk'ün heykeli ve adının verildiği meydan bulunuyor. Meydan ayrıca Birinci Dünya Savaşı'nda burada şehit olan 298 Türk askeri için dikilen anıta da ev sahipliği yapıyor.

        Beşiktaş'ın maçını yapacağı Beer-Sheva kenti sakinliğiyle de dikkati çekiyor. İsrail'in güneyinde ve Necef Çölü'nde bulunan ülkenin en büyük yedinci şehri Beer Sheva, Necef bölgesinin başkenti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa