Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Antalya başkanına Konya'da saldırı - Tümosan Konyaspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Atiker Konyaspor, konuk ettiği Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin bitişiyle birlikte sinirlerine hakim olamayan taraftarlar Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve kırmızı-beyazlı yöneticilerin bulunduğu locaya saldırdı. Bir anda çıkan arbede sonrası araya giren polis ekipleri Başkan Öztürk ve diğer yöneticileri öfkeli taraftarların arasından çıkardı. Yaşanan arbedede darbe alan bazı Antalyaspor yöneticileri polisler eşliğinde stattan çıkarıldı.

        REKLAM

        Olaylar sonrası açıklamalarda bulunan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Eşleri ve çocukları ile buraya gelen yöneticilerimiz burada saldırıya uğradı. 5-10 kişi falan saldırdı. Bir kin ve nefret var ben neden olduğunu anlamadım. Böyle şeyler konusunda dikkatli olunması lazım. Ben çok merak ediyorum. Kimin saldırdığı belli. O insanlar ne ceza alacaklar. Bu insanları içeri atmazlar ise olmayacak bu iş, çözümü yok. Özellikle beklediler taraftar çıktı ardından saldırdılar. Konyaspor yönetimi bu konuda ne yapacak çok merak ediyorum. Futbolun en önemli noktası bu yaşananlar. Türk futbolunda ne yanlış gidiyor diyoruz, işte bu. Böyle şeyler Avrupa'da oluyor mu? Olmuyor" dedi.

        AHMET ŞAN: "TARAFTARLA YÜZ GÖZ OLURSAN SONUCU DA BUDUR"

        Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ise, yaşanan olaylar sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Bu olaylar tek taraflı değildir. Ne olduğunu bilmiyorum ben oraya gittiğimde zaten olaylar bitmiş idi. Yapmamız gereken bir şey varsa diye gitmiştim. Fakat taraftarlarla bir başkan niye kavga eder. Locanın kapısı kilitlenebiliyor. Etrafı izole. Ben onu anlamış değilim. Taraftarla yüz göz olursan sonucu da budur. Biz sürekli bundan kaçınalım istiyoruz. Emniyetten bize istihbarat gelmişti. Ben başkana da söylemiştim. Kendisini arayıp 'Tüm bu şartlara rağmen gelmek istiyor musunuz?' diye sordum. 'Evet' dediler. Emniyetde önlemini almıştı ama şu münferit olayı ben bir türlü anlayamıyorum. Sen locadan çıkıp taraftara gittiysen öfkelenir. Maç sonunda bu tür şeyleri engellemek biraz da kendi elimizde. Ben yine de bu olayları yaşanmamış sayıyorum. Ama görüyorum ki deplasman yasağını yine uygulamak lazım."

        SALİH PEKER: "YÖNETİCİLERİMİZE YUMRUK ATILDI"

        Antalyasporlu yöneticilerden Salih Peker, karşılaşmanın bitiş düdüğü sonrası Başkan Ali Şafak Öztürk'ün kırmızı beyazlı takımı ve taraftarını selamladığı sırada kendilerine yönelik küfür edildiğini dile getirdi. Peker, statta maçı izledikleri locada yaşananları şöyle anlattı:

        "Maç bitiminin ardından başkan Antalyaspor taraftarını, takımı alkışladı. Bu sırada Konya taraftarı küfretti, bulunduğumuz locaya yandan saldırı oldu. Yöneticilerimize yumruk atıldı. Kısa süreli arbede yaşandı. Bize küfür ettiler. Özel güvenlik güçleri ve polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Onlar gelmeseydi linç edilirdik. 10-20 Konya taraftarı vardı. Olayların yaşandığı locada yöneticilerimizin 7-8 yaşındaki çocukları da vardı."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa