Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Adanaspor Fenerbahçe - Adanaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta, maç şifresiz mi? - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe ile Adanaspor, Süper Lig'de yarın yaklaşık 13 yıl sonra birbirlerine rakip olacak. İki takım lig tarihinde en son, Adanaspor'un küme düştüğü 2003-2004 sezonunda karşılaştı. 27 Mart 2004 tarihinde Adana 5 Ocak Stadı'ndaki son randevuyu Fenerbahçe 2-1 kazandı. Peki Fenerbahçe - Adanaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta, maç şifresiz mi?

        FENERBAHÇE - ADANASPOR MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

        Fenerbahçe ile Adanaspor 15 Ocak Pazar günü saat 19:00'da Ülker Stadı'nda karşılaşacak. Maçı tecrübeli hakem Serkan Çınar yönetecek. MaçbeIN Sports kanalında canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        Taraflar arasında 1971-1972 sezonunda başlayan mücadelede, geride kalan 42 lig maçından 21'ini Fenerbahçe, 7'sini Adanaspor kazandı, 14 müsabaka da berabere sonuçlandı.

        Sarı-lacivertlilerin 71 golüne, turuncu-beyazlılar 31 golle yanıt verdi.

        Ligdeki son maçlarda 2003-2004 sezonunda Fenerbahçe, İstanbul'da 3-0, Adana'da da 2-1'lik skorla galip geldi.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        Fenerbahçe ile Adanaspor, İstanbul'da 21 kez lig maçında karşılaştı.

        Sarı-lacivertliler bu maçlardan 13'ünü kazandı, Adanaspor 4 kez deplasmanda galip geldi. İstanbul'daki 4 maç da berabere sonuçlanırken, Fenerbahçe 41, Adanaspor 14 gol attı.

        FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

        Fenerbahçe, Adanaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1998-1999 sezonunda evinde 6-0'la aldı.

        Adanaspor ise Fenerbahçe karşısında aldığı 7 lig galibiyetinden 5'ini tek farklı skorlarla elde ederken, 1999-2000 sezonunda İstanbul'da 4-2, 2002-2003 sezonunda da Adana'da 3-1 galip geldi.

        İki takım arasında en gollü maçlardan biri de 1980-1981 sezonunda Adana'da 3-3'le yaşandı.

        MOUSSA SOW VE VOLKAN ŞEN YOK

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Volkan Şen, sakatlığı nedeniyle Adanaspor karşısında forma giyemeyecek.

        Sarı-lacivertlilerin 1 haftalık Antalya kampında Denizlispor'la oynadığı hazırlık maçında arka adalesinden sakatlanan Volkan, Adanaspor maçında takımını yalnız bırakacak.

        Dedesinin rahatsızlığı nedeniyle Antalya kampından ayrılıp izinli olarak Hollanda'ya giden Van Persie'nin de hazır olmadığı gerçekçesiyle Adanaspor karşısında forma giymesi beklenmiyor.

        Afrika Uluslar Kupası için Senegal Milli Takımı'nda bulunan Moussa Sow da yarın oynayamayacak.

        OLEKSANDR KARAVAİEV İLK EKZ FORMA GİYECEK

        Teknik direktör Dick Advocaat, şans vermesi durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferi Oleksandr Karavaiev, ilk kez sarı-lacivertli formayı giyecek.

        Ara transfer döneminde kiralık olarak kadroya dahil edilen Karavaiev'in Volkan Şen'in yokluğunda ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor.

        VOLKAN DEMİREL KALESİNİ GOLE KAPATIYOR

        Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, Ülker Stadı'nda oynanan son 4 lig maçında da gol yemedi.

        Sezonun en az gol yiyen takımlarından olan sarı-lacivertlilerde kaptan Volkan, son haftalarda Kadıköy'de başarılı bir performans sergiledi.

        Volkan, Kadıköy'de son olarak 16 Ekim'de Aytemiz Alanyaspor'dan Daniel Candeias'ın 59. dakikada attığı gole engel olamadı. Tecrübeli kaleci daha sonra Kardemir Karabükspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçlarında kalesini gole kapattı. Volkan, Süper Lig'de Kadıköy'de 391 dakikadır gol yemiyor.

        FERNANDAO FORMDA

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı golcüsü Jose Fernandao, oldukça formda bir görüntü çiziyor.

        Brezilyalı futbolcu, 5'i resmi 2'si özel olmak üzere son 7 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Fernandao, sarı-lacivertli formayı giydi son 7 maçta 11 gol attı.

        Sow'un milli takıma gitmesi, Van Persie'nin hazır olmaması, Emmanuel Emenike'nin de kadro dışı kalması nedeniyle Advocaat'ın elindeki tek golcü kalan Fernandao, formda grafiğini Adanaspor karşısında da sürdürmek istiyor.

        ADANASPOR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

        Adanaspor, Spor Toto Süper Lig'de henüz deplasmanda galibiyet alamadı.

        Oynadığı 7 dış saha maçında 2 beraberlik ve 5 yenilgi yaşayan Adanaspor, deplasmanda galibiyet hasretini Fenerbahçe karşısında sonlandırmak için sahaya çıkacak.

        HASAN ALİ KALDIRIM CEZA SINIRINDA

        Fenerbahçe'de Adanaspor maçı öncesi tek futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Bu sezon Süper Lig'de üç sarı kartı bulunan Hasan Ali, Adanaspor karşısında da sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek. Bu durumda Hasan Ali, ligin zirvesini ilgilendiren 18. haftadaki Medipol Başakşehir maçında cezalı olacağı için forma giyemeyecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa