Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehirli Mossoro ve Doka'dan Chapecoense için taziye ziyareti! - Rams Başakşehir Haberleri

        Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcuları Marcio Mossoro ve Doka, Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu'na, ülkelerinin takımı Chapecoense'nin düşen uçağında hayatını kaybeden teknik ekip ve futbolcular için taziye ziyaretinde bulundu.

        Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Müdürü Uğur Şener ile birlikte Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu'na gelen futbolcuları, Başkonsolos Paulo Roberto França makamında kabul etti.

        İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü adına kaymakam Kazım Tekin, başkonsolosa çiçek verirken, futbolcular da imzalı formalarını Paulo França'ya hediye etti. Başkonsolos França, taziye ziyaretinden dolayı turuncu-lacivertli kulübe teşekkürlerini belirterek, şunları söyledi:

        "Çok acı bir gün yaşadık, üst seviyedeki sporcularımızı elim bir kazada kaybettik. Ülkemiz için çok üzüntülü günler yaşıyoruz. Bu olayla birlikte Brezilya'nın dostu olan ülkelerin bir araya gelmesi ve bize destek vermeleri görmek de bizi mutlu etti. Türkiye ile Brezilya kardeş ülkelerdir. Bizler birbirimize çok benziyoruz. Hem siz hem de biz futbolu çok seviyoruz. Bu ziyaretle bir ulusu kollarınızı açarak selamlıyorsunuz. Bu ziyaretten dolayı onur duyuyoruz."

        Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de dost ülke Brezilya'nın acısını paylaşmak için bu ziyarete bulunduklarını ifade ederek, "Uçak kazasında Brezilya vatandaşlarının hayatlarını kaybetmesi onları olduğu kadar bizleri de çok üzdü. İki ülkenin çok iyi ilişkileri var. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Brezilya halkına başsağlığı diliyoruz" dedi.

        MOSSORO VE DOKA'NIN GÖRÜŞLERİ

        Brezilyalı futbolcu Doka da çok vahim bir olay nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Bir futbolcu olarak çok üzgünüm. Aynı işi yaptığımız meslektaşlarımızı kaybettik. Profesyonel futbolcular olarak hayatımızın çoğu bölümü seyahatlerle geçiyor. Yaşanan şeyler çok zor. Acı ve vahim bir olay. Artık elimizden gelen tek şey onların ruhları için dua etmek. Umarım ruhları da rahat edecektir."

        Futbolculardan Mossoro da hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Evet çok acı bir olay ama bu acı olayın neticesinde başta Türkiye, İspanya ve Fransa olmak üzere birçok ülke bu felaketi kendi başlarına gelmiş gibi sahiplendiler. Futbol anlardan oluşur, bazen sevinç verir, bazen üzüntü verir. Şu an üzüntü verdiği anlardan birini yaşıyoruz. Bu olaydan en çok etkilenen kazada vefat edenlerin aileleri. Çok fazla söylenecek şey yok, onlara başsağlığı diliyorum. Final maçında rakip olacak Kolombiya takımı da Chapecoense'nin şampiyon olması için başvuru yaptı. Bu da olayın güzel tarafı" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa