Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Fenerbahçe - Rize maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri

        HTSPOR yazarları Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'u 5-1 yendiği maçı yorumladı

        ÖZGÜVEN ŞAMPİYONU | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Dün 45’te Sow hat-trick’i tamamladığında maç bitti.

        Rize kötü bir takım. Hocaları da çok statik. Şişir Kweuke’ye topu tutsun, sağa-sola versin, beklerden biri (Sol bek: İsmail) bindirsin, bir şey olursa olur, olmazsa duran toplara bakarız.. Tüm ekmekleri bu. Ne bir taktik zenginlikleri var ne de bir oyun pırıltısı. Yıllardır bu deplasman Fenerbahçe açısından da kolay geçer genelde. Dün de tipik bir Rize-Fener maçı izledik. Rize yaldır yaldır geldi, sol bek önce Kjaer’i, sonra Sow’u sarı kartlık yapıp duran toptan takımının öne geçmesini sağlayan akınlar yaptı. Golden sonra sakin kalan Fener, Mehmet Topal’ın Pirlo’ya taş çıkarırcasına önce sol, sonra sağ ayakla verdiği şahane savunma arkası paslarla golleri buldu. Devre biterken Sow işi bitirdi. Devreyi 3-1 geride kapayan takım 2. yarıya aynı kadro ile çıkar mı? Rize çıktı. Eh Fener de istediği oyunu oynadı, öldürdüler tempoyu ve Aatif’ın güzel golüyle fişi çektiler. Advocaat derbiyi düşünüp sarı kart risklisi Skrtel ve yorgun HAK’ı aldı oyundan..

        Rize’ye 3 gol atan Moussa Sow, aynı zamanda ‘perfect’ (mükemmel) hat-trick yapmayı da başardı. Gollerin peş peşe gelmesi, tek devrede atılması, sağ ayak, sol ayak ve kafa vuruşları ile olması neticesinde oluşan bu olayı Süper Lig’de en son başaran isim Milan Baros olmuştu. Dünya çapında yakın tarihte ise Real Madrid’in ünlü yıldızı Ronaldo, 2015’te Getafe’ye karşı ‘perfect’ hat-trick’e imza atmıştı.

        Rize üstüne 10 kişi kalınca 72 itibariyla gerisi ‘bitse de gitsek’ oyunu idi.

        Fenerbahçe dün 7’de 7 yaptı. Ligde 5’te 5 ile geliyorlar. Haftaya Beşiktaş’ı yenerlerse 13. hafta itibariyla G.Saray’ın önünde, Beşiktaş’ın ise sadece 1 puan arkasında olacaklar. Bu büyük çıkışın sırrı Advocaat’ın taktik başarısıdır. “Hoca ne yapıyor ki?” diye sormayı seven başkan Yıldırım dahi Advocaat farkını görmüştür. 4-3-3 takıntısını bitirdikten sonra sürekli kazanan bir takım oluşturdu. Maksimum 15 puan kayıp kredisi kalan Fenerbahçe için bu özgüven ile içeride Gençlerbirliği ve deplasmanda geleneksel olarak zorlanmadan kazandığı Trabzon maçlarından da 3’er puan yazılabilir. Beşiktaş ve Antalya deplasmanı, ligin 2. yarısı için Fenerbahçe adına senaryoyu daha net bir şekilde önümüze koyacak maçlar olarak gözüküyor.

        Gerek Şenol Güneş’in “Yorgunuz” açıklamaları, gerekse özgüven patlaması ile “Beşiktaş maçında favori Fenerbahçe” yorumunu yapabiliriz.

        SOW ATTI, TWITTER COŞTU! "Sow o kadar rahat röveşata golü atıyor ki, soyadımı o kadar rahat söyleyemiyorum."

        MEHMET TOPAL

        Elbette hat-trick yapan Sow maçın adamı olmalı. 1 gol, 1 asist ile Aatif da kürsüye çıkabilirdi. Ama dün ofansif orta alan oyuncularına taş çıkarır bir Mehmet vardı.

        ŞENER

        Kötü değildi ama Zorya maçından sonra dün de görüldü ki Şener çok yorulmuş. Beşiktaş maçından sonra dinlenmesi şart. Van der Wiel hala bu takımda olmayı istemiyor mu acaba?

        SERİYE BAĞLADI | FAİK ÇETİNER

        Fenerbahçe’nin kaliteli geniş bir kadrosu var. Bu kadroda rakibi avlayacak silah da çok. Mühim olan bu takımı iyi organize etmek, sahaya doğru 11’ler sürmek.

        F.Bahçe’de kadroda olan her futbolcu biliyor ki, forma dağıtımında adalet var. Kimse küsmüyor. (Emenike hariç!) Hollandalı hoca takımın ideal 11’ini artık belirledi. Sahaya süreceği takımda cezalar, sakatlık ve yorgunluk dışında bir iki rötuş yapıyor. Dün gece Rize deplasmanında da kendinden emin, moralli, kazanma arzusunda bir F.Bahçe seyrettik.

        Rakibin sürpriz bir golle öne geçişi bile Sarı-Lacivertliler’i rahatsız etmedi. Bildikleri oyunu oynadılar ve daha ilk 45 dakika içinde 3 gol bulup ikinci yarıyı formaliteye döndürdüler. Mehmet Topal, Alper Potuk, Aatif hareketli; Van Persie istekli; Sow da beceri dolu olunca maçı koparmak ve farka gitmek de çok kolay oldu. Gecenin tartışmasız yıldızı Sow’du. Nefis goller attı. Aatıf’ı da unutmamak lazım. Çalıştı, formayı kaptı. Dün gece iyi oyununu bir de golle süsledi.

        Fenerbahçe’nin 5-1 gibi farklı skorla kazandığı Çaykur Rizespor maçında birbirinden güzel vardı... Bunlardan biri de 5. golü atan İsmail Köybaşı’nın nefis frikiğiydi. Bu gol sonrasında Robin van Persie, İnstagram hesabından İsmail’in vuruş fotoğrafını paylaşırken şu dikkat çekici yorumu yaptı: “Türk Gareth Bale...”

        Hafta arası Avrupa kupalarından yorgun çıkan bu takımın 3 gün sonra Rize’de farklı kazanmasını yabana atmayın. 3-5 hafta öncesine kadar skor ve sonuç yazarları tarafından “Lige havlu attı” denilen bu takım, şimdi şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir.

        F.Bahçe içeride dışarıda şimdilik seriye bağladı. Herkes artık merakla önümüzdeki hafta sonunu bekleyecek. F.Bahçe seriyi sürdürecek mi? Çünkü bu defa rakip Beşiktaş...

        KADER ANI » 27' 17’de yenik duruma düşen Fenerbahçe, çabuk reaksiyon gösterdi. Soğukkanlı bir şekilde rakip yarı alana yerleşen Kanarya 1-1’i bulduktan sonra, 2. ve 3. goller peş peşe geldi...

        AATIF

        Volkan Şen, Avrupa kupalarında ağır bir ceza alınca ona alternatif alınmıştı. Transferi çok tartışıldı. Ama dün gece gördük ki, Advocaat bile onu Avrupa listesine almadığına pişman olmuştur. Alkışlar Aatıf’a...

        RİZESPOR NEREYE?

        Her sene kıl payı kümede kalıyorlar ama hiç toparlanamıyorlar. F.Bahçe maçında bile tribünler dolmuyor. Hikmet Hoca’yı yine bu yıl sıkıntı basacak gibi görünüyor.

        MUHTEŞEM ALİ PALABIYIK | BÜLENT YAVUZ

        Çaykur Rize-Fenerbahçe maçında görev yapan hakem Ali Palabıyık, bana göre Sow’dan sonra sahanın yıldızıydı. Dur durak bilmeyen enerjisiyle her topun hemen dibindeydi. Oyuncular ne yaptıysa, hepsini gördü. Avantaja dikkat etti. Oyunu güzelleştirdi. İyi iletişim kurarak oyuncuların top oynamasını sağladı. Fenerbahçe’nin ilk golünde kesinlikle ofsayt yok. İkinci golü temiz. Üçüncü golü de tertemiz. Souza ve rakibi korakor mücadeleye girdi. Hakem devam ettirdi. O top da gitti gol oldu. Golün dakikası da nizamiydi. 72. dakikada Rizespor’dan Jantscher kırmızı kart gördü. Hakemin kırmızı kartı tam da kuralın istediği gibi örnek bir karttı. 1 hafta önce “Emre Belözoğlu’na çok tolerans tanıdı” dediğimiz Ali Palabıyık, o maçtan önemli dersler çıkarmış ki bu maçta adeta resital yaptı. Bu düzeydeki hakemlere, bu tür maç yönetimleri yakışır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa