Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Süper Lig'in en skorer takımı oldu - Fenerbahçe Haberleri

        Rize'de şov yapan ve bu sezon 3. kez 5 gollü bir galibiyet alan Sarı-Lacivertliler, 28 gole ulaştı ve 27 gollü lider Başakşehir'i sollayarak 12. hafta sonunda Süper Lig'in en skorer takımı oldu. Kanarya, ezeli rakipleri Beşiktaş'tan 4, G.Saray'dan ise 10 gol fazla gol attı.

        VAN PERSİE'DEN 8 GOLE KATKI

        Fenerbahçe ayrıca bu sezon oyuncuları skora en fazla katkı veren takım oldu. Sarı- Lacivertli ekipte tam 14 futbolcu gol veya asist yaparak tabelanın değişmesinde rol oynadı. 6 gol atıp 2 asist yaparak toplam 8 gole direkt etki eden Van Persie ilk sırada yer alırken; sahada kaldığı 416 dakikaya 4 gol sığdıran Moussa Sow, 303 dakikada 3 gol atıp 2 de attıran Aatif ve 464 dakikada 1 kez ağları havalandırıp 4 asist yapan Jeremain Lens de dikkat çeken isimler oldular.

        VİTOR PEREİRA'YA SELAMLAR!

        Geçen sezonun ilk 12 haftasında 19 gol atabilen Kanarya, bu sezon coştu... Pereira yönetiminde 1-0'lık skor üstünlüğünü bulduktan sonra tempoyu düşürmesi sebebiyle eleştirilen Kanarya, bu sezon 12. hafta sonunda 28 gol attı. Üretimde hiç sıkıntı çekmeyen Advocaat'ın F.Bahçe'si, Sarı-Lacivertli tribünlerin takdirini kazandı.

        YAKALADI MI AFFI YOK!

        Fenerbahçe, son maçlarda oldukça yüksek bir isabetli şut/gol oranı yakaladı... Galatasaray’a karşı 2 isabetli şutunu da gole çeviren Kanarya, 3-1 kazandığı Akhisar mücadelesinde de 4 isabetli şut çekmişti. ManU ve Zorya maçlarında rakip kalelere 4’er isabetli şut gönderen Sarı-Lacivertliler, 2’şer golle sahadan galip ayrılmıştı. 5-1’lik Rize zaferinde de kaleyi bulan 7 şutun 5’i ağlara takıldı. Fenerbahçe böylece, son 5 maçta 21 isabetli şutta 14 gol atıp % 67 ‘gole çevirme’ oranı yakaladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa