Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Real, Barça ve Atletico'a ceza kapıda - Futbol Haberleri

        İspanya futbolunun dev kulüpleri devletin vergi kıskacına girdi. El Confidencial gazetesinin haberine göre Vergi İdaresi yetkilileri ödemeler esnasında kaçırıldığı iddia edilen 52 milyon € tutarındaki vergi yükümlülüğünün peşine düştü.

        Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'in yanı sıra SevillaileValencia da takip altında.

        İddialara göre kulüpler, oyuncu maaşlarının bir bölümünü doğrudan menajerlerine ödeyerek KDV yükümlülüklerini indiriyor. Böylelikle futbolcularındüşük görünen maaşları nedeniyle daha az gelir vergisi tahakkuk ediyor. Kulüpler ciddi meblağlar ödemekten kurtulurken devlet de zarara uğruyor.

        Real Madrid bu sayede 11 milyon avro, Barcelona 12 milyon avro ödemekten kurtulurken, kulüplerden bu paraları geri ödemesi istendi. Bununla birlikte sırasıyla 5 ve 7 milyon € da ceza kesildi.

        Atletico Madrid de 4 milyon avro geri ödeme ve 2 milyon € vergi cezasına çarptırıldı. Sevilla ve Valencia'nın yükümlülüklerinin ise faizlerle birlikte toplam 11 milyon € olduğu belirtiliyor.

        İspanya Lig Birliği (LFP)geçen ay Real ve Barça'nın vergi borcu olmadığını söylese de, bu iddialar karşısında sessiz kaldı. Fakat kulüplerin 3 yıl önce 650 milyon € olan vergi borcunun 230 milyon civarına inmesinde LFP'nin önemli payları olduğu biliniyor. Yine de, Atletico Madrid'in de aralarında bulunduğu altı takımın toplam borçtaki % 70 payına dair bir gelişme kaydedemediler.

        İspanyollar yıllardır futboldaki vergi kaçaklarıçok sıkı çalışıyor. Savcılar, şu an Antalyaspor forması giyen Eto'o için, Barcelona'da oynadığı dönemde, Macaristan ve İspanya'da kullandığı paravan şirketlerle 3.9 milyon € vergi kaçırdığı iddiasıyla 14.3 milyon € ceza ve 10 yıl hapis isteminde bulunmuştu.

        Barcelona'da şu an aktif olarak forma giyen Neymar, Messi ve Mascherano hakkında da benzer iddialar var. Santos'tan transferindeki usulsüzlükler nedeniyle Neymar, iki yıl hapis ve 10 milyon € ceza ile karşı karşıya.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa