Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor tüzük için kongreye gidiyor - Futbol Haberleri

        Başkan Ali Ay, bu sabah Genel Sekreter Adem Sakarya, Finansal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkan Fatih Pulat, Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Kocaefe ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Çolak'la Özlüce Tesisleri'ndeki kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve 9 ay başladıklarını, işbaşına gelirken şeffaflık sözü verdiklerini ve bunu yerine getirdiklerini belirtirken şöyle konuştu:

        "AĞLAYAN BAŞKAN DEDİLER"

        "Ben kulüpteki herşeyin taraftarların da öğrenmesini istedim. Herşeyi açıkladım. Söyledikçe bana (ağlayan başkan) da dediler. Ama ben dürüstçe olanları kamu oyuna aktardım. Bugüne kadar yaptıklarımızdan vicdanen rahatım. Namuslu, dürüst olmak sözünü vermiştim onu tutmanın mutluluğunu yaşıyorum."

        7 YÖNETİCİ YETER

        Başkan Ali Ay, kulübün yeni tüzüğünü hazırladıklarını belirtirken de, "15 asil, 15 yedek üye çok fazla. Bu yüzden 7 asil, 7 yedek üye düşünüyorum. Hazırlanan yeni tüzükte bu madde de yer alacak. Aralık ayında bir tüzük kongresi yapılacak" dedi. Başkan Ali Ay, daha sonra şunları söyledi:

        "Genel kurulda borcu indirme sözü vermiştim. Güven tazelemek amacıyla 2017 Mayıs ayında olağanüstü genel kurul yapmayı düşünüyorum. Kesinleşmiş değil. Olursa yeni yönetim 1 başkan 6 yöneticiden oluşacak."

        MHK VE TFF İLE GÖRÜŞTÜM

        Takımının ligde 4'üncü sırada olduğunu hatırlatan Başkan Ali Ay, şöyle devam etti:;

        "İkinci de olabilirdik. Gaziantepspor maçında çok üzüldüm. Haksız penaltı ve kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Bu konuyla ilgili olarak MHK Başkanı, Federasyon Başkanıyla görüştüm. Onlardan herkese eşit davranılmasını istedim. Ancak bunun için Bursa olarak her kurulda bulunmamız şart. Lobileşmeliyiz. Federasyonda bir tek Mustafa Çağlar var. Diğer kurullarda kimse yok. Bu nedenle her kurulda Bursalı olması için yeni genel kurulda çalışma yapacağız. Şampiyon olmuş bir takımın da orada temsil edilmesi lazım."

        "YENİ İHALE KULÜPLERE NEFES ALDIRACAK"

        İstanbul'da yeni yayın ihalesiyle ilgili görüşmelere katıldığını söyleyen Başkan Ali Ay, bu konuda şu bilgilyeri verdi:

        "Gerçekleşirse kulüpler 30 milyon TL civarında bir gelire sahip olacak. 600 milyonluk bir ihale planlanıyor. Federasyonun payı yüzde 12'den 4'e inecek. Bu da kulüplere artı bir gelir getirecek. Bu para bizim bütçemizin denkleşmesine neden olacak ve elimizi rahatlatacak. Biz ne kadar düşük bütçede yapsak, geçmişten gelen 300 milyonluk borç hesabınızı şaşırtıyor. Yeni yayın gelirinin katkısı, birde devre arasında oyuncu satabilirsek devre arasında 2 veya 3 oyuncu alabiliriz."

        "CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞECEĞİM"

        Cumartesi günü Bursa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için randevu almak isteğidini belirten Başkan Ali Ay, "Stadın isim hakkını sayın cumhurbaşkanımızın da katkısıyla 35 milyon Euroya verebilirsek bunu kulübün cari açığını kapatmak için kullanacağız" dedi.

        Başkan Ali Ay, pilot takımları Yeşil Bursa'yı 2'nci Lig'e çıkartmak için devre arasında transferler yapacaklarını da açıkladı. alt yapıdan yeni isimlerin çıkması için ucu açık bütçe vereceklerini sözlerine ekledi. Bir soruu üzerine yönetici Ali Turan konusuna da değinen Başkan Ali Ay, şunları söyledi:

        "Ali Turan, başkanın talimatıyla para topladığını ve muhasebeye teslim ettiğini söyledi. Bana (Allah nezninde 79 bin TL borcum var) dedi. Kulübün yıpranmaması için istifa etmek istedi. Kabul etmedim. 5 ay önce para sıkışmıştım. Ali Turan çek defterini getirdi ve futbolculara onun imzasıyla 3,5 milyon TL'lik ödeme yaptık. Bu işte bir cahillik olabilir, sadece o kadar. Bursaspor'a maddi ve manevi zarar verecek kim olursa olsun yolları ayırırım."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa