Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor, Galatasaray maçıyla çıkış arıyor - Trabzonspor Haberleri

        Sezona ciddi bir planlamayla başlamasına rağmen tarihinin en kötü başlangıcını yapan Trabzonspor, Galatasaray maçıyla kritik döneme giriyor. İlk 7 haftada 7 puan toplayan bordo-mavililer, zirve ile arasındaki puan farkını 10'a çıkartırken, sarı-kırmızılı takım ile oynanacak olan müsabaka bordo-mavililer için diriliş niteliği taşıyor. Alınacak 3 puan Karadeniz ekibinde moral ve motivasyonu üst seviyeye çıkartacak.

        TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TRABZONSPOR UMUTLU

        Akhisar Belediyespor maçında ortaya konulan futbola rağmen kazanamayan Trabzonspor'da, tüm hesaplar Galatasaray karşılaşmasına yönelik yapılıyor. Sezonun en iyi futbolunu oynayarak birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen Akhisar Belediyespor karşısında çizgiyi geçmekte zorlanan Karadeniz ekibi, tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen Arena'da sarı-kırmızılı takım ile oynayacağı müsabakayı kazanarak kötü günleri geride bırakmak istiyor.

        GALATASARAY MAÇI ÖNEMLİ BİR FIRSAT OLABİLİR

        Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavililer için önemli bir sorun yumağı haline gelin sıkıntıları çözme noktasında deplasmanda Galatasaray ile oynanacak olan zorlu müsabakayı önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Geçtiğimiz sezondan beri Karadeniz ekibinde bir türlü yakalanamayan takım ruhunu yeniden kazanma adına Arena'da oynanacak olan müsabaka bordo-mavililer için önemli bir aşama olurken, bunun için çeşitli etkinlikler düzenleyen Yanal, sosyal faaliyetler dışında futbolcularıyla da bire bir görüşmeler yaparak psikolojik destek veriyor.

        Geçtiğimiz sezondan beri üst üste 3 maç dahi kazanamayan Karadeniz ekibi, bu sezon bu sorunu Galatasaray maçıyla birlikte bertaraf etmeyi planlıyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımın özgüven kazanması için seri galibiyetlerin büyük bir öneme sahip olduğunu vurguluyor. Kazandıkça özgüveni artan bir ekip haline geleceklerini anlatan deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı takım ile oynanacak olan maçın önemli bir dönüm noktası olacağını belirtiyor.

        EN ÖNEMLİ SORUN DEPLASMAN

        Trabzonspor'un en önemli sorunlarının başında ise deplasman fobisi geliyor. Deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan bordo-mavililer, zorlu müsabakaya 3 puanın yanında deplasmanda kazanılması gereken bir maç olarak da bakıyor. Dış sahada en son geçtiğimiz sezonun 27. haftasında Gaziantepspor'u yenen Trabzonspor, söz konusu haftanın ardından deplasmanda oynadığı 6 maçta galip gelemezken, rakiplerine ise mağlup oldu. Bordo-mavili takımın, sarı-kırmızılı takım karşısında bu kaderini değiştirip değiştiremeyeceği merakla beklenirken, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bordo-mavili takımın başındaki son Galatasaray istatistiği ise dikkat çekiyor. Yanal, Trabzonspor'un başında görevde olduğu dönemlerde Galatasaray ile 6 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan deneyimli teknik adam, Trabzonspor'un başında yer aldığı 2014-2015 sezonunda sarı-kırmızılı takımı İstanbul'da 3-0, Trabzon'da ise 2-1 mağlup etmişti. 2007-08, 2008-09 sezonlarında ise 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.

        YANAL GERİ DÖNÜYOR

        Atiker Konyaspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilen ve devamında PFDK'dan 2 maç ceza alan Teknik Direktör Ersun Yanal, Galatasaray maçıyla birlikte kulübedeki yerini alacak. Kardemir Karabük ve Akhisar Belediyespor karşılaşmalarında tribünde olan Yanal, deplasmanda oynanacak olan Galatasaray maçıyla birlikte kulübedeki yerini tekrar alacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa