Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Sivasspor 1. Lig'e iyi başlamak istiyor - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Özköylü, yaptığı açıklamada, üç etaplık yoğun, bir o kadar da keyifli ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini anlattı.

        Yoğun tempoyu ligde de sürdüreceklerini dile getiren Özköylü, lig içerisinde belirli günlerde antrenman sayısı ve seviyesinin düşebileceğini belirtti. Takımın genel durumundan mutlu olduğunu ifade eden Özköylü, "İyi bir ivme ve çalışma ortamı yakaladığımızı düşünüyorum. Her oyuncumuz hazır durumda, elimizde önümüzdeki günler için çok umut veren bir oyuncu topluluğu var." dedi.

        Sivasspor'un 12 sezon Süper Lig'de yer aldığını ve bu sezon mücadele edeceği 1. Lig'in zorluğuna dikkati çeken Özköylü, bu ligde uzun senedir çalışan bir teknik ekip olarak, bilgi ve birikimlerini futbolculara aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

        Sivasspor'un oyuncu kadrosunun ligde şampiyon olabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Osman Özköylü, şunları kaydetti:

        "Maçlar oynanmadan hiçbir şey belli olmuyor. Önce bu ligi özümseyeceksiniz, nasıl olduğunu kavrayacaksınız. Bu anlamda ligde oynamayan oyuncu sayımız fazla. Oyuncularımız lig başladıktan sonra oynadıkları maçlarda gerçekleri görmeye başlayacaklar. Bu gerçeklerle yüzleştikten sonra çok daha oturmuş, bu ligi kavramış ve benimsemiş bir takım olacağımızı düşünüyorum. Takımımız bir değişim gösterdi, Süper Lig'de olan takımdan birçok oyuncu ayrıldı. Takımın neredeyse yüzde 50'si gitmiş durumda. Yerlerine oyuncular aldık, giden oyuncudan daha az oyuncu aldık. Aldığımız oyuncuların hepsi bu lig için çok değerli ve ligin üstüne çıkabilecek yetenekte. Allah nasip eder de Süper Lig'e çıkarsak, orada da kullanabileceğimiz oyuncular hepsi. Takım içerisindeki arkadaşlığımız ve motivasyonumuz da oldukça iyi. İyi bir başlangıç bizim için çok iyi bir moral olacak."

        "HEDEFİMİZ SÜPER LİG"

        Osman Özköylü, göreve başladığı günden itibaren Süper Lig hedefi koyduğuna ve bunu takımdaki tüm futbolcuların da benimsediğine işaret ederek, "Takımdaki herkesin hedefi Süper Lig. Süper Lig ortamı çok daha farklı, oyuncular için maddi ve manevi çok daha fazla getiriler içeriyor. Özellikle geçen sezon düşen takım içerisinde olan oyuncuların daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

        Oyuncularla konuşmalar yaptığını ve onların da durumun farkında olduğunu söyleyen Özköylü, takımın çabası, gayreti ve sahada göstereceği performansla bir üst lige çıkacaklarına inandığını dile getirdi.

        "TAKIMDA FORMA SAVAŞI OLACAK"

        Kadrodaki tüm futbolcuların birbirinden değerli olduğunu ve bu nedenle bir forma rekabeti yaşanabileceğini anlatan Özköylü, şunları kaydetti:

        "Hedefe ve şampiyonluğa oynayan takımlarda kadro alternatifi olmak zorunda. Yarış içerisinde birbirini geçmeye çalışan oyuncuların olması takımın performansının artmasına sebep olur, biz de böyle alternatifli bir kadro kurduk. Hiçbir oyuncu birbirini aratmıyor, kimi koysak aynı işi yapabilecek düzeyde, bu da bizi tabi ki mutlu ediyor. Onların ortaya koyacağı performans inşallah bize başarıyı getirecek."

        Özköylü, ligin ilk maçında Boluspor ile deplasmanda zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını, sezona iyi bir başlangıç yaparak takımın öz güvenini yukarıya çıkararak ilerisi için güzel adımlar atmak istediklerini ifade etti.

        "SEYİRCİ GİBİ DEĞİL, TARAFTAR GİBİ OLUNMASI LAZIM"

        Taraftarın desteği ve takıma olan motivasyonunun çok önemli olduğuna işaret eden Özköylü, şu ifadeleri kullandı:

        "Maç içerisinde zaman zaman inişler ve çıkışlar olabilir. Ama taraftarın desteği bizi her zaman ayakta tutmalı, o yüzden bir seyirci gibi değil, bir taraftar gibi olmamız lazım. Taraftar bilincinin mutlaka yerleşmesi lazım. Rakip takım atak yaparken bile çıkaracakları gürültüyle ve tepkiyle maça direkt etki etmeliler. Maçı televizyonda izler gibi izlememeleri lazım. Yeni stadımız özellikle akustik anlamda çok daha etkili bir ortam yaratacak. Orada ortaya çıkacak iyi bir tezahüratın ve baskının rakip ve hakem üzerinde çok ciddi etkiler yaratabileceğini düşünüyorum. Sürekli takımı destekleyen, motive eden, iyi ve kötü anda pozitif enerji veren bir taraftar olmamız lazım. Bu takım eğer Süper Lig'e çıkacaksa taraftar bunun çok önemli bir noktasında. Birbirimize destek olacağız, enerjimizi vereceğiz ve inşallah hedefe ulaşacağız."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa