Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Derbi öncesi olay çıkaranlara ağır ceza yolda - Futbol Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde yaşanan şiddet olaylarını yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

        Açıklamalarına, süper kupa finali öncesi takımlara başarılar dileyerek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bugün aynı zamanda Beşiktaş camiasının ve Beşiktaş kulübünün efsane başkanlarından Süleyman Seba beyefendinin ölüm yıldönümü. Kendisini tekrar rahmetle anıyorum. Rabbim rahmet eylesin. Türk sporunda birliğin, berberliğin, kardeşliğin simgesi haline gelmiş olan bir spor insanıydı. Kendisini yad etmiş olalım. Ümit ederim ki güzel bir karşılaşma olur" şeklinde konuştu.

        "OLAY ÇIKARANLAR TESPİT EDİLDİ, EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR"

        Maç öncesinde üzücü bazı olaylar yaşandığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETO terör örgütünün Türkiye'ye yaşatmak istediği bu olumsuzluklara karşı milletimiz tüm vatandaşlarımız birleşmişken, keşke bunlar olmasaydı. Bu olaylara sebebiyet verenlerin üzerlerinde hangi forma olduğunun hiçbir önemi yok. Çünkü bunlar taraftar değil. Ama şunu çok iyi bilsinler; emniyet güçlerimiz bu olaylara sebep olanların, bu olaylara karışanların, hepsini tespit etmiş durumda. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra da yargıya teslim edecekler. Yargı mensuplarımız da yasaların kendilerine verdiği en ağır cezayı bu kişilere verecek. Bu işin de biz takipçisi olacağız. Uzun zamandır söylediğim bir şey var. Spor birliğin berberliğin ve kardeşliğin ortaya çıktığı ve bunun yaşanması gereken bir mecra. Burada federasyona kulüplerimize ve özellikle de kulüp yöneticilerine çok büyük sorumluluk düşüyor. Sporcu kardeşlerimizin sahada ki davranışları da çok önemlidir. Ama tribünde olan taraftarlar da tabi ki takımlarını destekleyecekler. Ama bunu taraftarlık şeklinde yapmaları gerektiğini bir kez daha söylüyorum" dedi.

        "SPORDA ŞİDDETE HİÇ MÜSAMAHA GÖSTERMEDİK VE GÖSTERMEYECEĞİZ"

        Bakan Çağatay Kılıç, sporda şiddet konusunda daha önce söylediği birçok konunun yeterince anlaşılmadığını kaydederek, "Sürekli söylediğimiz bazı şeylerin belki de yeterince doğru algılanmadığı noktasında bir düşüncem oldu. Geçen sezonun sonunda Sakarya'da Sporda Şiddeti Önleme Ve Tahkim Çalıştayı yaptık. Burada bazı sonuçlar ortaya çıktı. İçişleri ve Adalet Bakanlığımız ile çıkan sonuçları değerlendirdik. Biz bu noktada hiç müsamaha göstermedik ve göstermeyeceğiz. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması noktasında çok yakın takip içerisinde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Bakan Çağatay Kılıç, ülkede huzursuzluk yaşatmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, "Kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin önünde biz duracağız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Tüm spor camiasından ve spora gönül verenlerden şunu rica ediyorum; aramızda sorun çıkaranları ayırın, Ayıklayın. onlardan uzak durun. Çünkü, biz bunların üzerine çok büyük kararlılıkla gideceğiz. İnanıyorum ki, sporun birleştirici gücünü açığa çıkaracağız. Bunu hep beraber yapacağız. Ümit ediyorum ki bu akşam güzel, centilmence bir karşılaşma olur. Ve kupayı hak eden kazanır" diye konuştu.

        "DEPLASMAN YASAKLARI İLE İLGİLİ KARARI İL GÜVENLİK KURULLARI ALIR"

        Bakan Çağatay Kılıç bir soru üzerine deplasman takımlarına taraftar yasağı konusunda spor kamuoyunda yanlış bir algılama olduğunu ifade ederek "Deplasman yasakları ile ilgili kararı İl Güvenlik Kurulları alır. Kulüpler Birliği son yaptığı toplantıda böyle bir tavsiye kararı verdi. Kulüpler Birliği'nin böyle bir temenni de bulunması güzel. Bu konuyu Türkiye Futbol Federasyonu ile bu işten sorumlu kurullar değerlendireceklerdir" dedi.

        Futbol müsabakaları öncesi ve sonrasında yaşanan olayları değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, provokatörlerin üzerine büyük bir kararlılıkla gideceklerini söyledi ve ekledi:

        "Spora, sportmenliğe, sporun birleştirici gücüne hiç yakışmayan olaylar bunlar. Ama bunlar azınlık. Bunlar sporun içerisindeki azınlık bir grubun yapmaya çalıştığı ve spordan da hiçbir şey anlamayan, spor ruhunu anlamamış olan kişilerin ortaya koymuş olduğu şeyler. Bunu karşı en kararlı şekilde basınıyla, sporcusuyla, federasyonuyla ve biz siyası anlamda görevli olanlarla birlikte gideceğiz. Herkesten bu noktada amasız ve fakatsız bize destek olmalarını rica ediyorum. Burada takım farklılığı gözetmeyeceğiz."

        (DHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa