Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa Beşiktaş Galatasaray Süper Kupa maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? GS BJK Süper Kupa maçı Muhtemel 11'ler - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Yeni sezonun “açılış” kupası bugün sahibini buluyor... Kadrosunu Gökhan Gönül ve Adriano gibi yıldızlarla güçlendiren son şampiyon Beşiktaş ile Eren Derdiyok, Serdar Aziz, Tolga Ciğerci ve Cavanda gibi isimleri bünyesine katan Galatasaray arasındaki zorlu mücadele saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Muhtemel 11'ler ve maç hakkında tüm detaylar haberimizde...

        Sezonu kupayla kapatan Şenol Güneş ve Riekerink, bu başarıyı “Süper” zaferle taçlandırmaya çalışacak.

        BEŞİKTAŞ-GALATASARAY SÜPER KUPA MAÇI HANGİ KANALDA?

        Bir yanda lig şampiyonu Beşiktaş... Diğer yanda Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray... Futbola susayanların hasreti bugün bitecek... Türk futbolunun iki devi Konya'da Turkcell Süper Kupa için kozlarını paylaşacak. Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa maçı bugün saat 20.45'te başlayacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda hakem Mete Kalkavan'ın yöneteceği maç Atv kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Beşiktaş: Tolga Zengin, Andreas Beck, Marcelo, Necip Uysal, Dusko Tosic (Adriano), Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Quaresma), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Cenk Tosun

        Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri (Linnes), Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Sinan (Podolski), Wesley Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

        15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNE 2.5 MİLYON TL

        İki kulüp yaptıkları ortak açıklamayla Süper Kupa finalinin tribün gelirini 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’nin ailelerine bağışlanacağını açıklamıştı. Tüm biletlerin satıldığı belirtilirken, yaklaşık 2.5 milyon TL’lik bir gelir sağlandı.

        GALATASARAY 7-5 ÖNDE

        Beşiktaş ile G.Saray kupa finallerinde daha önce Türkiye Kupası finali, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa’da 12 kez karşı karşıya geldi. Torku Arena’da oynanacak 13. düello öncesi istatistiklere bakıldığında Sarı-Kırmızılar, finallerde daha başarılı... Aslan, 12 finalin 7’sinde kupayı kaldıran taraf olurken, 5 kez de SiyahBeyazlılar mutlu sona ulaştı.

        İSTATİSTİKLERE GÖRE ŞAMPİYONLAR FAVORİ

        10. düzenlenen TFF Süper Kupa’da daha önceki 9 maçta bir önceki sezonun şampiyonları 6 kez başarılı olurken, 3 finali de kupa galipleri ve finalisti kazandı. 2007’de Fenerbahçe, 2008, 2012 ile 2013’te G.Saray, 2014’te F.Bahçe ve 2015’te tekrar G.Saray, lig şampiyonu unvanıyla Süper Kupa’yı kaldırmıştı. 2006’da Beşiktaş, 2010’da Trabzonspor, Türkiye Kupası’nın sahibi; 2009’da ise F.Bahçe kupanın ikincisi olarak çıktığı finalde Süper Kupa’yı kazanmıştı.

        EREN SAHNE ALIYOR

        Derbi öncesi Aslan’da sakat Koray Günter dışında eksik yok. Ancak Riekerink’in, sakatlıktan yeni çıkan Semih Kaya ile maç eksiklikleri bulunan Serdar Aziz ve Cavanda’ya 11’de şans vermesi beklenmiyor. Yeni transferlerden Eren Derdiyok’un 11’de oynamasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

        SABRİ 15. KUPA PEŞİNDE

        Aslan’ın emektar ismi Sabri Sarıoğlu, Beşiktaş karşısında galip gelmeleri halinde G.Saray’daki 15. kupasını kaldıracak. Tecrübeli oyuncu daha önce 6 lig, 4 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa sevinci yaşadı. Kadroda H.Balta 11, Semih 10, Selçuk ve Muslera da 9’ar kupa kazandı.

        BRUMA ŞOV SÜRER Mİ?

        Hazırlık maçlarındaki etkili performansıyla göz dolduran Bruma, derbide G.Saray’ın en büyük kozlarından biri... Süratiyle rakiplerinin başını döndüren Bruma, Cimbom’un oynadığı 5 hazırlık maçında da gol atıp 6 kez ağları sarsmıştı.

        JOSE SOSA DAHİL HERKES KONYA'DA

        Beşiktaş’ta G.Saray’la oynanacak final öncesi teknik direktör Şenol Güneş, önemli bir karar aldı. Güneş, geçen sezonu şampiyon olarak noktalayan takımın daha iyi kaynaşması için tüm futbolcuların Konya’ya götürülmesini istedi. Avusturya kampında kadro dışı bırakılan ancak daha sonra affedilen Jose Sosa ve takımdan ayrılması gündemde olan isimler bile kafilede yer aldı. Güneş’in “Kupayı kazanırsak eğer, herkesin oradaki havayı yaşamasını istiyorum. Sezon öncesi takımın motivasyonu için iyi olur” diyerek bu kararını yönetime ilettiği belirtildi.

        GÖKHAN GÖNÜL 'BECK'LEYECEK!

        Beşiktaş’ın flaş transferi Gökhan Gönül’ün Süper Kupa finalinde 11’de olması beklenmiyor. Hafta içinde rahatsızlandığı için takımla yapılan bazı idmanlara katılamayan ve maç eksiği bulunan tecrübeli yıldızın yerine sağ bekte Andreas Beck’in görev alması bekleniyor. Kalede Fabricio ve Boyko’ya rağmen Tolga Zengin yer alacak. Stoperde Marcelo-Necip ikilisi, sol bekte ise Tosic ya da Adriano oynayacak. Orta alan Atiba, Tolgay, Kerim, Oğuzhan ve Olcay’dan oluşacak, forvette ise Kartal’ın en önemli gol silahı Cenk Tosun olacak.

        FENERBAHÇE VE GALATASARAY KULÜPLERİ ANMA MESAJI YAYIMLADI

        Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba'nın vefatının 2. yıl dönümünde anma mesajı yayımladı.

        Kulüpler, resmi internet sitelerinden yayımladıkları mesajlarda, Seba'yı saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

        Galatasaray Kulübü, mesajında, "Vefatının ikinci yılında, taraflı tarafsız her futbolseverin sevgisini kazanmış değerli spor adamı ve Beşiktaş Kulübünün efsane başkanı Süleyman Seba'yı saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada ise, "Efsanevi spor adamı, Beşiktaş Kulübünün unutulmaz başkanı Süleyman Seba'yı, ebediyete intikal edişinin 2. yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz." denildi. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba'nın vefatının 2. yıl dönümünde anma mesajı yayımladı.

        Kulüpler, resmi internet sitelerinden yayımladıkları mesajlarda, Seba'yı saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

        Galatasaray Kulübü, mesajında, "Vefatının ikinci yılında, taraflı tarafsız her futbolseverin sevgisini kazanmış değerli spor adamı ve Beşiktaş Kulübünün efsane başkanı Süleyman Seba'yı saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada ise, "Efsanevi spor adamı, Beşiktaş Kulübünün unutulmaz başkanı Süleyman Seba'yı, ebediyete intikal edişinin 2. yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz." denildi.

        SÜPER GALATASARAY

        2005-06 sezonundan itibaren düzenlenen Süper Kupa'da liderlik Galatasaray'da.

        2008'de Kayserispor'u, 2012 ve 2013'te Fenerbahçe'yi, 2015'te Bursaspor'u yenen Galatasaray, Süper Kupa'yı müzesine 4 kez götürdü ve kupanın en çok kazananı oldu. Galatasaray, Beşiktaş'ı yenip kupayı müzesine götürdüğü takdirde bu sayıyı 5'e çıkaracak ve rekoru perçinleyecek.

        2005-06 öncesi; Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Devlet Başkanlığı Kupası adlarıyla düzenlenen kupada 10 kez ve en çok mutlu sona ulaşan takım yine Galatasaray'dı.

        Galatasaray

        1966, 1969, 1972, 1982, 1987, 1988, 1991, 1993, 1996, 1997 | 2008, 2012, 2013, 2015

        Fenerbahçe

        1968, 1973, 1975, 1984, 1985, 1990 | 2007, 2009, 2014

        Beşiktaş

        1967, 1974, 1986, 1989, 1992, 1994, 1998 | 2006

        Trabzonspor

        1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1983, 1995 | 2010

        Göztepe

        1970

        Ankaragücü

        1981

        Eskişehirspor

        1971

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa