Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Real Madrid: 3 - Sevilla: 2 | Süper Kupa, Real Madrid'in - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER

        UEFA Süper Kupa finalinde Sevilla ile karşılaşan Real Madrid, normal süresi 2-2 biten maçı uzatmalarda bulduğu golle 3-2 kazandı ve şampiyon oldu.

        Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ve UEFA Avrupa Ligi'nin kazananı Sevilla, Norveç'te Süper Kupa için karşı karşıya geldi.

        Mücadelenin 21. dakikasında Marco Asensio'nun golüyle 1-0 öne geçen Real Madrid, 41'de Franco Vazquez'in golüne engel olamayınca ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

        Karşılaşmanın 72. dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Yevhen Konoplyanka, Sevilla'yı 2-1 öne geçiren isim oldu.

        Ancak Real Madrid'in finallerdeki golcüsü Sergio Ramos, 90+3'te attığı kafa golüyle skoru 2-2'ye getirdi ve maçı uzatmalara götürdü.

        İlk uzatma devresi golsüz geçilen maçın 119. dakikasında Dani Carvajal attığı golle Real Madrid'i 3-2 öne geçirdi ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca Real Madrid şampiyonluğunu ilan etti.

        Öte yandan Sevilla'da Timothee Kolodziejczak 93. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        REAL MADRID 3. KEZ

        Böylece Madrid ekibi, UEFA Süper Kupa'yı 2002 ve 2014'ten sonra 3. kez müzesine götürdü. Real Madrid, 2014'te de yine Sevilla'yı 2-0 yenerek bu kupayı kazanmıştı.

        Bu maçla, İspanyol takımları UEFA Süper Kupa'da üst üste 3. ve toplamda 4. kez karşı karşıya geldi. Sevilla, tüm karşılaşmalarda sahada yer alırken sadece 2006'da bir kez kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

        Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, hem futbolcu hem çalıştırıcı olarak Süper Kupa kazanan 5. teknik adam oldu. Daha önce Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Diego Simeone ve Luis Enrique'de aynı başarıyı göstermişti.

        REAL MADIRD: 3 - SEVILLA: 2

        STAT: Lerkendal

        HAKEMLER:Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

        REAL MADRID:Casilla, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovacic (Dk. 73 James Rodriguez), Isco (Dk. 66 Modric), Lucas Vazquez, Asensio, Morata (Dk. 62 Benzema)

        SEVILLA:Rico, Pareja, Daniel Carriço (Dk. 51 Rami), Kolodziejczak, Kiyotake, Iborra (Dk. 74 Kranevitter), Franco Vazquez, Mariano Ferreira, N'Zonzi, Vitolo, Vietto (Dk. 67 Konoplyanka)

        GOLLER:Dk. 21 Asensio, 90+3 Sergio Ramos, Dk. 119 Carvajal (Real Madrid), Dk. 41 Franco Vazquez, Dk. 72 Konoplyanka (penaltıdan) (Sevilla)

        KIRMIZI KART:Dk. 90+3 Kolodziejczak (Sevilla)

        SARI KARTLAR:Dk. 39 Vitolo (Sevilla), Dk. 84 Carvajal, Dk. 86 Asensio, Dk. 90+3 James Rodriguez (Real Madrid)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa