Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı: "Oyun ve taktik disiplininden hiç kopmadık" - Futbol Haberleri

        Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Avcı, ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçte alınan bu galibiyetin daha anlamlı olduğunu ifade etti.

        Abdullah Avcı, iki kez geriye düşmelerine rağmen oyun disiplininden kopmadıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

        "Bir haftadır rakibimizle ikinci defa oynadık, iki takım da birbirini iyi tanıyordu. İyi bir futbol takımıyla oynayacağımızı biliyorduk. Son 4 senesinde iki kere grup yapmış bir takım karşımızdaydı. Rijeka, Avrupa deneyimi olan ve oyunun tüm prensiplerini yerine getirmeye çalışan bir takım. Sert ve agresifler. Oyundaki planımız, baskı yönlendirmeyi doğru yapıp, sabırla oyunun içinde tüm maç boyunca oyunun içinde kalmaktı. Oyunda düşen toplar ilk maçta yüzde 66 bizdeydi, bu maç itibarıyla yüzde 52 ortada kaldı. Yediğimiz goller duran topta rakibin çabuk oynamasından kaynaklandı. Diğeri de penaltıdan yediğimiz gol. İki kere geri düşmemize rağmen, oyun ve taktik disiplininden hiç kopmadık."

        64. dakikada oyuna aldığı iki oyuncunun turun kaderini değiştirdiğini belirten Avcı, "Cenk Ahmet ile Cengiz Ünder oyuna olumlu anlamda katkı sağladı. İkinci golü bulduktan sonra rakibin yüksek topa dönmesi ve bizim geçişler yakalamamız ile oyunun kontrolünü elimizde tutmamız son derece iyi oldu. Geçen sene Avrupa kupalarına ilk defa katıldık, bir gol atmıştık. Geçen hafta 1 puan aldık, bugün bir tur atladık. Adım adım gelişiyoruz, bu bizi mutlu ediyor. Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı süreçte takımımızın turla dönmesi bizim adımıza çok iyi oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

        RİJEKA CEPHESİ

        Rijeka Teknik Direktörü Matjaz Kek, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalarak elendikleri rövanş maçının ardından, takımının tüm gücünü ortaya koyduğunu fakat başaramadıklarını söyledi.

        Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Matjaz Kek, şunları kaydetti:

        "Maalesef 2-2 kaldık ve elendik. Oyuncularıma tüm güçlerini sahaya koydukları için sonsuz teşekkür ederim. Taraftarlarımız da muhteşemdi, hiç durmadan bizi desteklediler ama olmadı. Genç oyuncularımızın tecrübe eksikliği vardı. İstanbul'da beraberliği almıştık ama sahamızda istediğimiz yapamadık. Başakşehir'in kaliteli oyuncuları ve tecrübesi yüzünden kaybettik. Son zamanlarda Rijeka kulübünden çok oyuncular gitti bu da bizi çok olumsuz etkiledi."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa