Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Muharrem Usta: Muhteşem bir takım havası yakaladık - Trabzonspor Haberleri

        Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Trabzonspor'un başına geçmesinin ardından gelecek sezonu iple çeken bordo-mavililer, yeni sezonda farklı kimliğiyle taraftarlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Genç ve tecrübeli oyuncuların yer aldığı hazırlık kampında Karadeniz ekibi kolej takımı havasına bürünürken, başta yönetim ve teknik heyet yakalanan olumlu havanın bozulmamasına büyük bir önem gösteriyor.

        "MUHTEŞEM BİR TAKIM HAVASI VAR"

        Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, muhteşem bir takım havası yakaladıklarını belirterek, "Trabzonspor ciddi bir analize tabi tutuldu. Takım olma yolunda nasıl bir yol haritası izleyeceğimize karar verdik. Takımda kalacak oyunculardan yapılacak transferlere kadar hepsini bir analiz doğrultusunda belirledik. Takımımızın en büyük özelliği ise teknik direktör Ersun Yanal'ın hepsini yakından tanıması. Muhteşem bir takım havası ve olağanüstü motivasyon var. Birlik ve beraberlik var. Takıma hangi oyuncuların alınacağı noktasında Ersun Yanal, scout ekibi ve bizler ortak bir karar verdik. Ekiple birlikte karar verdiğimiz oyunculara gittik. Bunun dışında hiçbir oyuncuya gitmedik ve görüşmedik. Takımın ihtiyacını karşılayacak doğru oyuncuları takıma katmaya çalışıyoruz. Bütün Türkiye görecek ki, bu sene yapılan transferler takım ruhunu yansıtan, takımın eksiklerini ortaya koyan, karakter olarak iyi karakter ortaya koyan takım olma organizasyonu var. Çok bilinçle hareket ediyoruz. Popülist olmayan oyuncuların peşindeyiz. Takımın ruhunu ve iç yapasını bozmamak için titiz hareket ediyoruz" dedi.

        "TAKIM ÜZERİNDE MİMARİ BİR PROJE GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

        Usta, "Trabzonspor olarak yenilenmeye ihtiyacımız var. Belirlediğimiz oyuncularla yollarımızı ayıracağız. Trabzonspor'un ekonomik olarak girdiği süreç bizleri transferde çok olumsuz etkiliyor. Kulübün geçmişine baktıklarında paralarını peşin istiyorlar. Yeni yönetimin görevde olduğunu ve ekonomik olarak güvenli bir ortamın bulunduğunu anlatıyoruz. Bu sezon takım oluşturmanın peşindeyiz. Takımın ihtiyacı olan oyuncuları alacağız. Takım üzerinde mimarı bir proje gibi çalışıyoruz" diye konuştu.

        "CASTILLO'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Başkan Muharrem Usta, Trabzonspor'da oynamak için tüm şartlarını zorlayan ve fedakarlık yapan Kolombiyalı oyuncu Castillo'ya teşekkür etti. Oyuncunun transferinde yaşadıkları sorunlara açıklık getiren Usta, kulüp olarak tüm yasal şartları yerine getirdiklerini belirtti.

        Dallas kulübü ve MLS (ABD Futbol Federasyonu) ile görüştüklerini belirten Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, "Onların izniyle oyuncu İstanbul'a geldi. İstanbul'a geldiğinde de ekibiyle uzun uzun konuştuk. Trabzonspor'da oynamasıyla ilgili şartlarda ise kendisiyle anlaştık. Bu süreç böyle devam ederken MLS'de fiyatlar yükselmeye başladı. MLS'in yükselttiği rakamı Castillo kendi rakamlarından indirerek kapattı. Kendisine teşekkür ediyorum. Trabzonspor'da oynamak için yükselen rakamların da kendi alacağı rakamlardan karşılanmasını istedi. Böyle bir birlikteliğimiz var. 4 milyon dolarlık bir ödemesi var. Kulübü 3 milyon dolarını peşin ödenmesini istedi. Bu Trabzonspor için zor bir karardı ama oyuncunun gerçekten geri dönmek istememesi çok heyecanlı olması, bizim de onu takımda görmek istememizden dolayı şartları kabul ettik. Oyuncu ve biz birlikte olmakta kararlı oluşumuz bütün şartları zorlamamıza neden oldu. Bir futbolcu gelmek için bu kadar istekli davranıyorsa onu almak gerekir. Biz de bunu yaptık" ifadelerini kullandı.

        CAVANDA'YA KAPILAR KAPANDI

        Trabzonspor'un, İtalya'nın Lazio kulübünde oynayan Oganyi Onazi ile anlaşmasıyla Cavanda'ya tüm kapılar kapandı. Disiplinsiz hareketleriyle dikkat çeken Cavanda'nın takıma dönme umutları ise Onazi transferinden sonra tamamen ortadan kalktı. Takım huzuruna büyük bir önem veren Teknik Direktör Ersun Yanal, disiplin sorunu yaşayan oyuncuyu kadroda düşünmediğini bordo-mavili kulüple anlaşmaya varmadan önce yönetime iletmişti.

        TRABZONSPOR N'DOYE'DAN İNDİRİM BEKLİYOR

        Sürpriz bir şekilde Macaristan'da yapılan kampa davet edilen Dame N'Doye'den bordo-mavili kulüp indirim bekliyor. Yıllık 2 milyon 500 bin Euro'luk rakama oynayan Senegalli oyuncu aldığı ücrette indireme gitmesi halinde takımda tutulacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ise oyuncuyu forvet hattından ziyade kanatlarda kullanmayı planlıyor. Oyuncunun menajerini Türkiye'ye davet eden Trabzonspor Kulübü, yapılacak olan görüşmelerin ardından oyuncu hakkındaki kararını önümüzdeki günlerde netleştirecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa