Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Boluspor Andre Santos: "Türk halkının bütünleşmesini hayranlıkla izledik" - Futbol Haberleri

        Bu sezon Boluspor'un Süper Lig'e çıkması için ter dökecek olanAndre Santos, Sabah Gazetesi'ne Türkiye sevdası, eski takımı F.Bahçe ve gündemle ilgili bir röportaj verdi...

        İşte o röportaj:

        BÜTÜNLEŞMEYİ HAYRANLIKLA İZLEDİK

        Bu tarz girişimlere daha önce kendi ülkem Brezilya'da da şahit olmuştum. Ama Türk halkının bütünleşmesini takım olarak o gece hayranlıkla izledik. Darbe girişiminde bulunulması çok saçma ve ilkel bir durum. Türkiye bu sorunun üstesinden çok çabuk geldi. Bu durum tek kelimeyle beni büyüledi. Yabancı bir oyuncuyum ama asla Türkiye'de olmaktan dolayı bir korku hissetmiyorum... Bu ülkeyi seviyorum ve elbette yaşanan bu tarz olaylar nedeniyle buradan gitmeyeceğim. Gelmekten korktuğunu söyleyenlere ya da gitmek isteyen yabancılara da anlam veremiyorum. Dünyanın her yerinde, her dakika bunları yaşayabilirsiniz.

        F.BAHÇE'DEN AYRILINCA ÇOK PİŞMAN OLDUM

        F.Bahçe'den ayrılmadan önce Arsene Wenger beni aradı ve beni Arsenal'de görmek istediğini söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyordum. Öyle olmasa gitmezdim. Zaten Arsenal'de ikinci sezonumda F.Bahçe'den aradılar ve "tekrar gel" dediler ama Wenger sen bana lazımsın dedi. Kabul etmedi. Gezdiğim beş, altı ülke içerisinde Türkiye'yi hiçbir ülke ile karşılaştıramam. Fenerbahçe'de oynadığım dönemde de özellikle ailem için çok pozitif dönüşler alıyorduk.

        MONACO'YU ELEMELERİ SÜRPRİZ OLMAZ

        Fenerbahçe'nin, Monaco'yu eleyeceğini düşünüyorum. Kadro olarak daha deneyimli ve iyi isimlere sahipler. F.Bahçe'nin Avrupa'da başarısız olması sürpriz olur. Geçen sezondan iyi işler yapacaklardır.

        KOCAMAN OLSA VAN PERSİE FARKLI OLURDU

        Ben aslında Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'de bu sezon olmasını isterdim. Hatta daha başarılı olacağını da düşünüyorum. Kocaman olsaydı, Van Persie de Vitor Pereira ile olduğundan daha başarılı olurdu. Çünkü aynı mevkide oynamış iki insan birbirlerini daha iyi anlayabilirlerdi. Kocaman ile oynadığımız futbol mükemmeldi. Son sezonumda kötü şeyler yaşandı ve şampiyon olduğumuz sezonda takımı şike yapmakla suçladılar. O dönem takım olarak aşırı üzüldük.

        KİME NE DEDİ?

        AZİZ YILDIRIM:

        Asla hakkında kötü konuşamayacağım mükemmel bir insan, bana hep yardımda bulundu. Destek oldu. Benim için yaptıklarını asla unutamam.

        ALEX DE SOUZA:

        Saha dışında da iyi bir arkadaşım. Onun kadar kalitelisini hayatımda az gördüm. Futbolu bıraktı, ayrı yerlerdeyiz ama görüşmeye devam ediyoruz.

        ROBİN VAN PERSİE:

        Yüreği büyük biri. Arsenal'de olduğum dönemde ailecek yemekler yerdik. Hala görüşüyorum. Başarılarını Fenerbahçe'de sürdürmesini bekliyorum. Bu yıl daha iyi olacak.

        COLİN KAZIM:

        Türkiye'ye geldiğimde bana destek oldu. Yetenekleri çok iyiydi. Ama kafasını saha dışında da daha fazla kullanması gerekiyordu. Çok agresif bir oyuncuydu ve zaman zaman bunu sahaya da yansıtınca kaybetti.

        AYKUT KOCAMAN:

        Fenerbahçe'de benim gelişmeme çok katkı sağladı. Her zaman saygı duyacağım. Harika bir teknik adam.

        CRİSTİAN BARONİ:

        Futbol içinde gerçek dostum diyeceğim ender isimlerden. Çocuğunun vaftiz babasıyım. Türkiye'de oynadığı sürede futbolunda gelişim sağladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa