Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Burak'ın Galatasaray karnesi - Galatasaray Haberleri

        Futbola Antalyaspor'da başlayan Burak Yılmaz, sırasıyla Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe ve Eskişehirspor'da forma giydikten sonra 2010-2011 sezonunda Gökhan Ünal transferinde takasta kullanıldı ve Trabzonspor'un yolunu tuttu. İstanbul takımlarında beklenen performansı gösteremeyen golcü oyuncu, Şenol Güneş yönetimindeki bordo-mavili ekipte adeta patlama yaptı. Karadeniz temsilcisindeki ilk sezonunda 19 gol atan Burak, ikinci sezonunda 33 gol kaydetti ve gol kralı oldu.

        Trabzonspor'daki bu performansıyla teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray'ın dikkatini çeken Burak, aynı zamanda yurt dışındaki takımların da radarına takıldı. İspanya'dan Atletico Madrid, İtalya'dan Lazio ve Rusya'dan Lokomotiv Moskova'ya transferi gündeme gelen Burak, tercihini en yakın arkadaşı Selçuk İnan'ın da formasını giydiği Galatasaray'dan yana kullandı.

        Transfere sıcak bakmayan Trabzonspor yönetimine rağmen Galatasaray Kulübü, Burak Yılmaz'ın sözleşmesindeki serbest kalma bedeli olan 5 milyon avroyu bordo-mavili kulübün hesabına yatırmış ve yıldız golcüyü renklerine bağlamıştı. Sergen Yalçın'dan sonra 4 büyük takımın da formasını giyen ikinci oyuncu olan Burak, 3,5 sezonda formasını terlettiği ve önemli başarılara imza attığı Galatasaray'dan ayrılma noktasına geldi.

        UEFA Finansal Fair Play kriterleri ile başı dertte olan sarı-kırmızılı kulüp, Burak için Beijing Guoan'ın yaptığı 8 milyon avroluk teklifi kabul ederken, oyuncunun da Çin kulübüyle anlaştığı öğrenildi.

        141 RESMİ MAÇTA 82 GOL

        Burak Yılmaz, Galatasaray formasıyla 4 farklı kulvarda çıktığı 141 resmi maçta rakip ağları toplam 82 kez havalandırdı.

        Golcü futbolcu, sarı-kırmızılı takımda 105 Spor Toto Süper Lig, 25 UEFA Şampiyonlar Ligi, 9 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 de TFF Süper Kupa maçında görev aldı. Burak, Süper Lig'de 65 gol kaydederken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 10 kez gol sevinci yaşadı.Yıldız futbolcu, Türkiye Kupası'nda 7 gol atarken, TFF Süper Kupa'da ise rakip fileleri havalandıramadı.

        GALATASARAY'DA 7 KUPA KALDIRDI

        Burak Yılmaz, 3,5 sezonluk Galatasaray macerasında 7 kupa kaldırdı.Sarı-kırmızılı takım, Burak transferinden 24 gün sonra Erzurum'daki TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe ile karşılaştı. Golcü oyuncu o maçta kadroya alınmazken, sarı-kırmızılı ekip sahadan galip ayrıldı ve TFF Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Burak, Galatasaray'daki ikinci kupasını 2012-2013 sezonu şampiyonluğuyla kaldırdı.

        2013-2014 sezonuna Fenerbahçe karşısında kazanılan TFF Süper Kupa ile başlayan Galatasaray, lig şampiyonluğunu sarı-lacivertlilere kaptırırken, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'u mağlup ederek sezonu kupayla kapattı.

        2014-2015 sezonuna Fenerbahçe karşısında kaybedilen TFF Süper Kupa müsabakasıyla başlayan Burak Yılmazlı Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğuna ulaşarak 4. yıldızı taktı. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren sarı-kırmızılılar, sezonu çifte kupayla tamamladı.

        Bu sezon başında TFF Süper Kupa mücadelesinde Bursaspor'u yenen Galatasaray, bir yılda 3 kupa alarak önemli bir başarı elde etti.

        EN PARLAK SEZONU 2012-2013

        Burak, Galatasaray'da en parlak dönemini 2012-2013 sezonunda geçirdi.Trabzonspor'da 33 kez fileleri havalandırarak gol kralı olduğu sezonun ardından Galatasaray'a transfer edilen Burak, sarı-kırmızılı ekipteki ilk sezonunda 24 kez gol sevinci yaşadı ve unvanı bırakmadı.Süper Lig'de rakiplerini geride bırakan deneyimli futbolcu, önemli sıçramayı Avrupa arenasında yaptı.

        Şampiyonlar Ligi grup aşamasını 6 golle tamamlayan Burak Yılmaz, gruplarda en fazla gol atan Türk futbolcu oldu ve UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının en iyi oyuncusu seçildi. Burak, son 16 turunda Almanya'nın Schalke 04 takımıyla oynanan iki maçta da birer gol attı ve gol sayısını 8'e çıkardı. Golcü futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde 6 maç üst üste gol atarak bu alanda da Fransız oyucu Marouane Chamakh'ın rekoruna ortak oldu. Burak Yılmazlı Galatasaray, Schalke 04'ü kupa dışına iterek çıktığı çeyrek finalde Real Madrid'e elendi.

        BURAK'IN GALATASARAY KARNESİ

        Burak Yılmaz'ın Galatasaray formasıyla geçirdiği 3,5 sezonda kulvarlara göre yaptığı maç sayıları ve attığı goller şöyle:

        Sezon Kulvar Maç Gol

        2012-2013

        Spor Toto Süper Lig 30 24

        UEFA Şampiyonlar Ligi 9 8

        Ziraat Türkiye Kupası - -

        TFF Süper Kupa - -

        2013-2014

        Spor Toto Süper Lig 32 16

        UEFA Şampiyonlar Ligi 6 0

        Ziraat Türkiye Kupası 6 2

        TFF Süper Kupa - -

        2014-2015

        Spor Toto Süper Lig 28 16

        UEFA Şampiyonlar Ligi 6 2

        Ziraat Türkiye Kupası 2 4

        TFF Süper Kupa 1 -

        2015-2016

        Spor Toto Süper Lig 15 9

        UEFA Şampiyonlar Ligi 4 -

        Ziraat Türkiye Kupası 1 1

        TFF Süper Kupa 1 -

        Toplam 141

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa