Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor-Fenerbahçe maçı yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        FAİK ÇETİNER

        ETO'O KAÇ PARA?

        Ne yalan söyleyeyim, ne biz ne de Fenerbahçe, dün gece önde basan, çok istekli ve diri bir Antalyaspor beklemiyorduk. İlk 45 dakika bittiğinde topla oynama oranları şaşırtıcıydı. Antalyaspor yüzde 60, Fenerbahçe yüzde 40. Yine ilk 45 dakika bittiğinde ev sahibinin birçok gol kaçırdığı 3 net pozisyonu vardı. Fenerbahçe ise tek pozisyon bulmuştu. O da rakibin asistiyle. Her zaman söylediğim gibi Fenerbahçe, kazandığı maçlar dahil belirli bir oyun şablonuna sahip değil. Pereira, sadece etkili silahlarına güveniyor. Silahlar tutukluk yapınca da işler sarpa sarıyor. Oyunun ilk bölümünde Nani yok, Souza zaten yok. Ozan yok. Fernandao yok, Markovic de sadece hız denemesi yapıyor. Mehmet Topal, Caner ve Şener’in gayretleri ise yeterli olmuyor. Bakmayın attığı frikik golüne, Bruno Alves canlı bomba. Her girdiği topta ya faul yapıyor ya da topa abanıyor. Şimdi sahanın yıldızı Eto’o’yu anlatalım. 34 yaşındaki Kamerunlu, oyun alanında adeta herkese ders veriyor. Hırsı, sempatikliği, futbol zekası ve becerisi... Taraflı tarafsız dün gece O’nu yine hayranlıkla izledik. Düşünün; Antalyaspor sahaya teknik direktörsüz çıkıyor ama Eto’o o açığı da kapatıyor. Gelelim Pereira ‘ya... Takımı ilk yarıyı yenik kapatınca ikinci yarıda Van Persie’yi Ozan’ın yerine sahaya sürüyor. Aklı sıra çift santrfor oynayınca goller gelecek. Takımının üretemeyen bir orta sahası olmadığını düşünemiyor bile. Sonra saçmalamaya devam ediyor. Fernandao’yu çıkarıyor Diego’yu alıyor. Diego varsa baştan neden oynamıyor? Ardından Nani’nin yerine Volkan Şen giriyor. Bütün bu değişikliklere rağmen Fenerbahçe’nin futbolu olumlu yönde değişmiyor. Aslında dün geceki oyundan Pereira ve bazı Sarı-Lacivertli oyuncuların çıkartacağı çok ders var. Pereira maç oynanırken not tutacağına kendini sahaya versin. Çünkü böyle giderse Fenerbahçe’deki hayatı uzun ömürlü olmayacak. Nani, Van Persie ve Fernandao da dünkü maçın kasedini defalarca seyretsinler. Seyretsinler ki Eto’o’nun futbol aşkını anlasınlar. Sahada yoksa dahi kulübede bile maçı yaşayan Eto’o’yu görsünler. Eto’o’nun hakkını verirken dün gece müthiş bir mücadele ortaya koyan Antalyasporlu oyuncuları da yürekten kutlayalım. Hafta içinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Çin’den Nani’ye 20 milyon Eurıo’luk teklif var demişti. Nani 20 milyon Euro ise Samuel Eto’o kaç para?

        MİCHAL KADLEC

        Dün gece takımı 4 gol yemesine rağmen Kadlec mutlak iki gol fırsatını önledi. Kjaer geldikten sonra Pereira vatandaşına torpil geçmezse Bruno Alves kulübede, Kadlec sahada olur.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER

        KAYSERİ GÖSTERMİŞTİ

        Kupadaki Kayseri maçında Tolunay Kafkas, Fener’e önde baskı yapmıştı. Bu oyun önemli bir riski taşıyordu. Eksik yakalanmak ve pozisyon vermek.. Nitekim o maçta Nani 8. dakikada karşı karşıya bir gol kaçırmış ama maçın genelinde oyunun hakimi Kayserispor olmuştu. Dün de Antalya önde baskı yapmaya çalıştı. Çünkü Kjaer de dahil tüm stoperler; 3 orta alan oyuncusu da (Josef-Topal-Ozan) topla dönemiyordu. Dolayısıyla top zaten genelde F.Bahçe yarı alanında kalıyordu. Ancak Kayseri’nin yaşadığı riskin aynısını Antalya da yaşadı; daha 5. dakikada 2 kez eksik yakalandılar. Ama tekniği zayıf Fernandao topu aktaramayınca etkili kontralar başlamadan bitti. Aynı Fernandao rakip hatasından net bir pozisyon buldu; topu ‘pis burunla’ kalecinin üstüne attı. 12. dakikada Fener’in pili bitti. Antalya Serdar Özkan ve Mbilla ile 2 gol kaçırmıştı, sonraki pozisyonda Eto’o affetmedi. Zaten istatistiksel olarak kalesine en az top getiren takım olan F.Bahçe’nin kalesine gelen 3 toptan 1’i gol oluyordu; nitekim oldu. 2. yarıda Vitor doğru bir hamleyle RvP’yi oyuna aldı. Kayseri kupa maçında da, bu maçta da önde baskı yapmak adına kendi savunmasını öne çıkaran takımlara karşı RvP ile başlaması gerektiğini anlamıştır umarım. Fernandao zayıf tekniği, olmayan hızı ve bilmediği pozisyon anlayışı ile ancak iç sahada baskı kurulan ortamların santraforu olabilir. RvP girdikten sonra daha baskın ve pas organizasyonlarını çok daha iyi yapmasını beklediğimiz F.Bahçe, rakibin ilk atağında Caner’in hatasından ikiyi yedi ve dağıldı. Olmayan kalecisi de 3. ve 4. golü yumurtlayıverdi.

        Gelelim bu mağlubiyetten çıkarılabilecek hayırlara:

        Kjaer yokken Alves de ‘hiç’leşiyor. Kadlec iyi profesyonel falan olabilir ama iyi stoper değil.

        Ozan ve Volkan Şen fırsatları kullanamadı. Diego 11’e dönecektir.

        Fernandao ceza alanı içi ve çevresinde ‘kazma’ olduğunu anlayacak; yedek kaldığında veya çıkarıldığında tribe girmeyecektir.

        Nani ya satılacak ya da takımı şampiyon yapmak için kalite koyması gerektiğini fark edecektir.

        RvP de artık sakatlanmayacak; ilk 11’e girecektir.

        Caner kendine gelecek; Gökhan sahneye geri dönecektir.

        Topal artık kalenin içinden gol kaçırıp başını tutmayı bırakacaktır.

        Volkan bir hata daha yaparsa yerini Fabiano’ya kaptıracağından emin olacaktır.

        Vitor da önde basan takımlara karşı topla çıkış dersini çalışacaktır..

        Bu kadar olumsuzluğun birden olumluya döneceğini nereden mi biliyorum? Bu mağlubiyetin ardından Aziz Yıldırım’ın “Sportif Direktör Gömleği”ni tekrar giyeceğini tahmin ediyorum da ondan.

        SAMUEL ETO’O

        Yabancı ve yıldız düşmanı nakıs Türk hocaların burun kıvırdığı adam, tek başına takımını ayakta tutuyor. O yaşında Kadlec’i deparla geçiyor.

        F.BAHÇE TAKIMI

        Hocası hatalar yapıyor olabilir. Ama oyuncuların tamamı kötü olabilir mi? Toptan bir çöküş gecesinde birini diğerinden ayıramayız.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa