Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: Sosa ve Quaresma için teklif yok - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın yeni transferleri Denys Boyko, Marcelo Guedes ve Alexis Delgado için BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fikret Orman, Çin kulüplerinin uzun zamandır Ersan Adem Gülüm ile ilgilendiğini vurgulayarak, "Şimdi çok ciddi olarak 2-3 kulüpten teklif gelince, oyuncunun da alacağı parayla ilgili kafası çok karışmıştı. Çok gitmek arzusundaydı. Bizi esas zorlayan şey oyuncunun kendisidir. Biz fikrimizde bir değişiklik yapmadık, Ersan'ı satmak istemiyorduk. Bir de Ersan'ın bizim açımızdan bir özelliği var. Ersan çok önemli Beşiktaş duruşları gösterdi. Bizim de çok sevdiğimiz bir oyuncu. Beşiktaş menfaatlerine göre o arzusunu kırmadık. Bir defa Ersan'ın aklı gitmişti" diye konuştu.

        Bir basın mensubunun 'Ersan Adem Gülüm'ün gidişi konusunda teknik direktör Şenol Güneş'le aranızda bir fikir ayrılığı oldu mu?' sorusu üzerine Orman, şunları kaydetti:

        "Ersan Adem Gülüm gitmeden önce Şenol hoca teknik bir yorum yaptı ve 'Ersan'ın kalmasını istiyorum' dedi. Biz de zaten Ersan'ı satmak için bir çaba sarf etmedik. Ersan, Beşiktaş'tan transfer olma çabası içindeydi. Biz de kulübümüzün menfaatleri gereği o kararı verdik."

        Şenol Güneş'in çok tecrübeli ve dürüst biri olduğunu vurgulayan Orman, tecrübeli teknik adam ile aralarında herhangi bir problem olmadığını anlatarak, "Bizim hocamızla ilgili hiçbir problemimiz olmaz. Tabii ki o teknik değerlendirmeyi yapıyor ama unutulmaması gerekli olan şudur, Beşiktaş'ın kamuoyuna olan cevabını ve sorumluluğunu Beşiktaş Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu verir. Sorumlu biziz. Bu da bizim karar verdiğimiz bir durumdur. Hocamızla da hiçbir problemimiz yoktur" şeklinde konuştu.

        Ersan Adem Gülüm'ün 7 milyon avro bonservis bedeliyle Çin takımına transfer olduğunu vurgulayan Orman, "Ersan da yaklaşık 150 bin avro parasını bıraktı. Artık ona yeni bir sayfa açıldı. 'Hayırlı olsun' demek lazım. Bu transferin oluşmasında Ahmet Nur Çebi ile beraber karar verdik. Beşiktaş'ın çok geniş bir kadrosu var" değerlendirmesinde bulundu.

        "SOSA VE QUARESMA İÇİN TEKLİF YOK"

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Çin'den futbolcuları Jose Sosa ve Ricardo Quaresma için herhangi bir transfer teklifi almadıklarını belirtti.

        Orman, bir soru üzerine şampiyonluğa konsantre olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Çin'den ne Sosa ne de Quaresma için teklif geldi. Gelseydi de düşünmezdik. Beşiktaş'ın şu an bütün konsantrasyonu şampiyonlukla alakalıdır. Olmamış bir şey için de cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Bizim takımımızda oynayan her oyuncuya talep gelebilir. Bizim konsantrasyonumuz Beşiktaş'ın şampiyonluğudur. Bizim tek uğraştığımız şey var. Stadımızı bitirip, oyuncularımızın parasını ödeyip, şampiyonluk turunu Vodafone Arena'da atmaktır."

        Beşiktaş'ın Çin'de çok tanınan bir kulüp olduğunu söyleyen Orman, "Transfere gelen arkadaşlarla da konuşuyoruz, çok takip edilen bir takım. İnşallah yaz kampında da Çin'e gitmek istiyoruz. Belki bu sene kampı da Çin'de yapabiliriz. Çinlilerle aramız iyi, Allah bozmasın. Bir dostluk köprüsü kurduğumuz bir gerçek" şeklinde görüş bildirdi.

        "HERKES AYNI ANDA PARASINI ALIYOR"

        Fikret Orman, futbol takımlarını seyreden taraflı, tarafsız herkesin keyif aldığını vurguladı.

        Futbol takımının ahenkli, düzgün, karakter olarak kendilerine uyan oyunculardan oluşmasına gayret ettiklerini kaydeden Orman, "Bu ahengi sağladığımız zaman sahada iyi futbol oynuyoruz. Beşiktaş futbol takımını seyrederken taraflı, tarafsız herkes keyif alıyor. Oyuncularınız iyi olduğu zaman da onlara alıcı çıkıyor. Biz onları ailemiz içinde oldukları sürece mutlu etmeye gayret ediyoruz. Adil olmaya çalışıyoruz. Biz de 'yabancının parasını öde, yerlininkini ödeme', 'oynayanınkini öde, sakat olanınkini ödeme' gibi bir şey yok. Herkes her zaman aynı anda parasını alıyor. Şu anda da iyi bir diyaloğumuz var" ifadelerini kullandı.

        STADIN AÇILIŞ SAATİ 19.03

        Fikret Orman, Beşiktaş'ın inşası süren yeni stadı Vodafone Arena'nın açılış saatinin 19.03 olacağını belirtti.

        Stadın açılış tarihiyle ilgili basında bazı haberlerin yapıldığını aktaran Orman, "Biz de kendi aramızda bazı günleri konuşuyoruz. Aklımızdaki günler net olmuş olsa, çıkıp bugüne kadar açıklardık ancak şu anda bizim açıkladığımız bir tarih yok. Çünkü bu riske alınacak bir şey değil" diye konuştu.

        Orman, stadın açılışıyla ilgili ayların, günlerin konuşulmaya başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Ne zaman emin olduğumuz bir tarih olursa, ki tahmin ediyorum bu ayın 20'sine doğru hazır olacak, o tarihte de stadın açılış zamanını açıklayacağız. Bunu yanlış anlamalara engel olmak için söylüyorum. Stadın açılış saati ise kesin. Sıkıntı yok, saatimiz 19.03."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa