Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İnter, Alex Telles'in bonservisini almaya geliyor - Galatasaray Haberleri

        UEFA’yı Finansal Fair-Play denetimi için ertelemeye ikna etmeye çalışan G.Saray’a piyango vurdu. Sarı kırmızılı kulüp dün UEFA yetkilileri ile yaptığı toplantıda mali konularda yaptıkları hamlelere dikkat çekerek son dönemdeki tasarruf politikasını en büyük arguman olarak sunmuştu. Bu tasarruf planı içerisindeki en önemli maddelerden biri ise kadro sayısının düşürülmesiydi. Bu operasyonda maddi olarak en büyük getiriyi ise Melo’nun 3.7 milyon euroya satılması, Telles’in ise 1.5 milyon euroya Inter’e kiralanmasından geldi. UEFA’yı bu konuda tam olarak ikna edemeyen G.Saray’a müjde yine Inter’den geldi. Inter kiralık olarak kadrosuna kattığı Alex Telles’in bonservisini almak için harekete geçti. İtalyan ekibi üstelik bu transferi sezon sonunda değil Ocak ayında bitirmek niyetinde. Bu transferin gerçekleşmesi halinde G.Saray elde edeceği para ile gelecek yıl tabi tutulacağı UEFA Finansla Fair Play denetimine maddi olarak daha da rahatlamış olarak girecek.

        İNTER'İN TELLES PLANI

        Inter Alex Telles'in bonservisi için izleyeceği yol haritasını belirledi, sportif direktör Ausilio ara transfer dönemi için kolları sıvadı.

        Galatasaray'dan satın alma opsiyonuyla birlikte Inter'in yolunu tutan Alex Telles için İtalyan ekibinin stratejisi belli oldu. Çizme basınında yer alan haberlere göre Milano ekibi, Brezilyalı sol bekin performansından son derece memnun kaldı ve bonservisini almaya karar verdi, bunun için de bir yol haritası belirledi.

        22 yaşındaki futbolcuyu 1 Temmuz'a kadar 8.5 milyon euro karşılığında bonservisiyle kadrosuna katma hakkı bulunan Inter, Telles için bu tarihi beklemeyecek. Ocak ayında Galatasaray'ın kapısını çalacak olan mavi-siyahlılar oyuncuyu sarı-kırmızılı ekipten isteyecek.

        Ancak Inter belirlenen satın alma opsiyonu için pazarlık yapacak. Inter Sportif Direktörü Piero Ausilio'nun yürüteceği transfer harekatında Galatasaray'dan indirim yapmasını isteyecek. İstanbul'a gelerek sarı-kırmızılı yöneticilerle görüşecek olan Ausilio bu indirim teklifini kendilerine iletecek ve kabul edilmesi durumunda Inter Alex Telles'i ara transfer döneminde kadrosuna katacak.

        7 MİLYON EUROYA BİTER

        Inter Kulübü'nün Galatasaray'ın yapacağı indirimin 1 ya da 2 euro dolaylarında olmasını beklediği, 7 milyon euro bonservisle bu transferi gerçekleştirebileceği belirtildi. Telles'in de Milano'daki yeni hayatından son derece memnun olduğu, Galatasaray'a dönmeyi düşünmediği vurgulandı.

        Telles en iyiler arasında

        Marca gazetesi Inter'de patlama yapan Alex Telles'i, Agüero ve Alexis Sanchez gibi yıldızlarla aynı kadroda gösterdi.

        Alex Telles Inter'deki başarılı performansının karşılığını haftanın 11'ine seçilerek aldı. Marca gazetesi tarafından yapılan Avrupa'da haftanın en iyi Amerikalı futbolcuları sıralamasında Telles en iyi isimler arasına adını yazdırdı.

        Inter'in son olarak Sampdoria ile oynadığı maçta da 90 dakika forma giyen Brezilyalı sol bek, İspanyollar tarafından da övüldü. Sergio Agüero, Alexis Sanchez gibi geride bıraktığımız haftaya damga vuran isimler arasında gösterilen oyuncu için Marca'nın yorumunda şu ifadeler kullanıldı:

        "Inter'de her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Özellikle ofansif yönündeki kuvvetin bu gelişimde büyük payı var. Hızlı ve dikine oynuyor. Sampdoria maçında bunu en iyi şekilde gösterdi."

        (Skorer)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa