Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Pereira'dan 10 kusurlu hareket - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR HABER ANALİZ / Ahmet Selim KUL

        Naniler, Van Persieler ve bu iki ismin yanı sıra tüm kulüplerin takımlarında olmalarını hayal ettiği yerli ve yabancı yıldızlar... Tüm bunlara sahip olan Fenerbahçe, beklentilerin aksine hem Türkiye’de hem de Avrupa’da gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratmış durumda... Böylesine iyi bir kadroya beklenen futbolu oynatamayan Vitor Pereira ise eleştirilerin odağında. Geride kalan 7 haftada sınıfı geçemeyen Portekizli teknik adamın 10 kusurlu hareketine hep birlikte göz atalım:

        1- Pereira, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları nedeniyle sezon başında takımı yormamak adına salonda ağırlık ve kuvvet çalışmaları yaptırmadı. Bu düşüncesi her ne kadar yanlış olmasa da futbolcuların şu anda fiziksel açıdan güçsüz gözükmesine bir önlem alamadı. Özellikle takımın son 30 dakikalarda hem kondisyon hem de kuvvet açısından kötü olmasına çare bulamadı.

        2- Oldukça etkili hücum silahları olan takımına bir türlü coşku aşılayamadı. Teknik direktör Vitor Pereira taktiksel konuların yanı sıra mentor olarak da iyi bir görüntü çizemedi.

        3- Savunmanın yaptığı bireysel hatalara bir türlü çözüm bulamadı. Her ne kadar duran top savunmasına çok çalıştıklarını belirtse de bu hastalığı ortadan kaldıramadı.

        4- Takımın en büyük yıldızı Robin van Persie’ye uyguladığı tutum ve onu kulübeye mahkum etmesi çok tartışıldı. Bazı kesimler kendisine hak verse de Portekizli teknik adam bu sorunu idare edemedi, bu sıkıntının büyümesine neden oldu ve taraftarın eleştirilerine hedef oldu.

        5- Sıcakkanlı kişiliği çoğu zaman takdir toplasa da bu durumun sınırını koruyamaması sıkıntı yarattı. Özellikle kameraların kendisini çektiği anlarda yaptığı bazı hareketler “Şov yapıyor” şeklinde yorumlandı. Pereira’nın bu haraketleri, samimi olup olmadığını konusunu tartışmaya açtı.

        6- 7 hafta geride kalmasına rağmen bir türlü kemik bir 11 yaratamadı. Oyuncuların tamamını kullanmak isterken, rotasyonun ayarını kaçırdı. Zaten uyum sorunu yaşayan yeni takım iyice bocaladı. Her ne kadar sakatlıklar da ideal kadroyu kurmasına engel olsa da özellikle bazı mevkiilerde yaşadığı kararsızlık, oyuncuların form tutmasını geciktirdi.

        7- Pereira, takımının maç içinde 15-20 dakikalık aralıklarda oynadığı iyi futbolun süresini bir türlü geliştiremedi. Bu da Kanarya’nın rakiplerine baskı kurmasına ve onların üstüne çökmesine mani oldu.

        8- Portekizli teknik adam, saha içinde hala bir lider yaratabilmiş durumda değil. Bu konuda Diego ve Nani’ye yönelen Pereira yine de istediği sonuca ulaşamadı. Takım içinde lider olmayınca da saha içinde kırılgan bir yapı oluştu.

        9- F.Bahçe güzel goller atsa da hücum organizasyonlarını bir plana bağlayamadı. Bununla birlikte genel anlamda oyun kimliğini bir türlü yaratamaması, Pereira ile ilgili kafalarda fazlasıyla soru işareti bıraktı.

        10- Sezon başında gönderilecek oyuncularla alakalı rapor verirken, özellikle kaptan Emre Belözoğlu ve Egemen Korkmaz’ın değerini net olarak anlayamadı. Bu durum da kötü sonuçlar geldikçe Pereira’nın karşısına çıkan bir eleştiri olarak yerini aldı.

        KARTAL GÖRÜNÜMLÜ PEREİRA

        Süper Lig’deki ilk 5 maçından 13 puan çıkaran Fenerbahçe, 20 Eylül’de kazandığı Bursaspor maçından bu yana galibiyet alamıyor ve savunmasında yaşadığı sorunlarla dikkat çekiyor. Kasımpaşa maçından sonra kalesini gole kapatamayan Kanarya, kazandığı Bursa maçında 1, kaybettiği Beşiktaş maçında 3 ve Akhisar karşısında ise kalesinde 2 gol gördü. Geride kalan 7 haftada kalesinde 8 gol gören Fenerbahçe’nin Vitor Pereira yönetimindeki bu savunma performansı, son 10 sezondaki ilk 7 haftalara bakıldığında sadece 2 dönemden daha iyi ve İsmail Kartal dönemiyle aynı. Sarı-Lacivertliler, yalnızca Aykut Kocamanlı 2010/11 ve Luis Aragonesli 2008/09 sezonundan daha iyi bir performans yakaladı.

        SON 10 YILIN RÖNTGENİ

        SEZON TEKNİK DİREKTÖR YENİLEN GOL ORTALAMA

        2015/16 Vitor Pereira 8 1.15

        2014/15 İsmail Kartal 8 1.15

        2013/14 Ersun Yanal 7 1

        2012/13 Aykut Kocaman 4 0.57

        2011/12 Aykut Kocaman 5 0.71

        2010/11 Aykut Kocaman 10 1.25

        2009/10 Christoph Daum 3 0.375

        2008/09 Luis Aragones 11 1.57

        2007/08 Arthur Zico 6 0.85

        2006/07 Arthur Zico 6 0.85

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa