Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman, Şenol Güneş'in gel-gitleri üzerine transferi kapattı - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        Transfer sezonunun bitmesine 24 saat kala Beşiktaş’ta transfer defteri kapanma noktasına geldi. Peki orta alan, stoper ve kaleci arayışları gündemdeyken bu tablo nasıl ortaya çıktı? İşte perde arkası: Özellikle Cenk Gönen’in gidişi sonrası hem Başkan Fikret Orman hem de yönetim kurulu, kaleye iyi bir takviye yapılmasını istedi. Listenin başındaki isim olan Victor Valdes’le de anlaşma sağlandı. Teknik direktör Şenol Güneş ile konuşan Orman, “Valdes hazır. Orta alan ve stoper için de istediğiniz oyuncuları alabiliriz” dedi. Ancak baştan beri Victor Valdes transferine temkinli yaklaşan Güneş, “Tolga ile devam edebiliriz. Şu aşamada transfere gerek yok. Eğer bir sıkıntı olursa devre arasında transfer yapalım. Stoper ve orta alan konusunda da transfer yapamazsak elimizde alternatifleri değerlendirebiliriz” yanıtını verdi.

        ‘FIRSAT’ ÇIKMAZSA DEVAM

        Valdes transferi Güneş’in bu sözleri üzerine rafa kalktı. Daha sonra Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, durumu yönetici arkadaşlarıyla masaya yatırdı. Hocanın transfer konusunda net bir tavır koymamasına bozulduğu öğrenilen Orman’ın, “Normalde transfer konusunda hocanın istekli olması gerekir. Ama madem hoca istekli değil, kulübün parasını neden harcayayım. O zaman hiçbir transfer yapmıyorum. Zaten borç içindeyiz. Kulübü ekstra yükün altına sokmaya gerek yok” dediği öğrenildi. Marsilya ile yapılan Mandanda-Doria- Romao görüşmelerinin de noktalanmasında ekonomik anlaşmazlık kadar Orman’ın bu tavrının da etkili olduğu öğrenildi. Son dakikada bir ‘fırsat transferi’ ortaya çıkmazsa Beşiktaş devre arasına kadar mevcut kadrosuyla yola devam edecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa