Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Türk Milli Takımlarına en fazla futbolcu Fenerbahçe'den - Fenerbahçe Haberleri

        Sarı-lacivertliler, A, A2, Ümit ve 19 Yaş Altı Milli Takımlarının son açıklanan kadrolarına göre ay-yıldızlı ekiplere en fazla oyuncu gönderen kulüp olmayı başardı.

        Fenerbahçe'yi 7 futbolcuyla Bursaspor, 6'şar oyuncuyla Galatasaray ve Beşiktaş izlerken, Trabzonspor ay-yıldızlı futbol takımlarına 5 sporcu verdi.

        Türkiye'den 28 takımdan 75 futbolcu, Avrupa'dan ise 9 ekipten 10 oyuncu Türk Milli Takımlarına davet edildi

        Sarı-lacivertli takımda forma giyen Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Volkan Şen, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan Tufan, A Milli Takım'a, Hakan Çinemre ise Ümit Milli Takım'a çağrıldı. Fenerbahçe'nin altyapılarında forma giyen Savaş Polat, Ahmethan Köse ise 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda görevlendirildi.

        Bursaspor A millilere Mert Günok, Serdar Aziz ve Emre Taşdemir'i verirken, Ümit Milli Takım'a ise Okan Koçuk'u gönderdi. Yeşil-beyazlıların genç futbolcuları Ertuğrul Ersoy, Emirhan Aydoğan ve Mert Örnek ise 19 Yaş Altı Milli Takımı için ter dökecek.

        GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'TAN 6'ŞAR FUTBOLCU

        Galatasaray ve Beşiktaş, dün açıklanan Türk Milli Takımlarına 6'şar futbolcu gönderdi.

        Sarı-kırmızılıların alt yaş kategorilerine hiçbir oyuncusu çağrılmazken, Hakan Kadir Balta, Semih Kaya, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Umut Bulut ve Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a davet edildi.

        Beşiktaş'tan A Milli Futbol Takımı'na Ersan Adem Gülüm, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan çağrıldı. Siyah-beyazlılarda Spor Toto Süper Lig'de ilk 3 haftada takımına 4 gol kazandıran Cenk Tosun ise A2 Milli Takımı'nın kadrosunda yer aldı. Beşiktaş'ın genç futbolcusu Muhammed Enes Durmuş da 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın formasını giyecek.

        Trabzonspor ise Onur Recep Kıvrak, Yusuf Erdoğan ve Mehmet Ekici'yi A Milli Takım'a, Okay Yokuşlu'yu Ümit Milli Takım'a, Salih Dursun'u ise A2 Milli Takımı'na yolladı.

        Bu arada, Altınordu alt yaş kategorilerine 5 futbolcu verirken, Gençlerbirliği, Torku Konyaspor, Antalyaspor, Eskişehirspor, Kayserispor üçer, Medipol Başakşehir, Medicana Sivasspor, Gaziantepspor ve Adanaspor ikişer, Giresunspor, Alanyaspor, Göztepe, Boluspor, Kayseri Erciyesspor, Hacettepe, Pendikspor, Sakaryaspor, Turgutluspor, Yeşil Bursa, Çaykur Rizespor, Osmanlıspor ve Samsunspor ise birer futbolcusunu Türk Milli Takımlarına gönderdi.

        AVRUPA'DAN 10 FUTBOLCU

        Avrupa'nın çeşitli takımlarında forma giyen 10 futbolcu Türk Milli Takımlarının son aday kadrolarına dahil edildi.

        A Milli Takım'a Barcelona'dan Arda Turan, Hannover 96'dan Mevlüt Erdinç, Bayer Leverkusen'den Hakan Çalhanoğlu çağrıldı.

        Schalke 04'ten Kaan Ayhan, Roma'dan Salih Uçan, Hannover 96'dan Kenan Karaman, Feyenoord'dan Bilal Başacıkoğlu, Genk'ten Enes Ünal olmak üzere 5 futbolcu Ümit Milli Takımı'na davet edildi.

        19 Yaş Altı Milli Takımı'da ise Danimarka'nın Odense takımından Hasan Kuruçay ile Avusturya'nın Rapid Wien ekibinden Abdullah Balıkçı yer aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa