Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Sow bitti! - Fenerbahçe Haberleri

        Sarı-lacivertlilere 2011-2012 sezonunun devre arasında transfer olan Sow, Fenerbahçe'yle 3,5 sezonda 148 resmi maça çıktı. Bu maçlarda takımının en golcüsü olan Senegalli, rakip fileleri 60 kez havalandırmayı başardı.

        Son 3 sezonun her birinde takımının en golcü futbolcusu olmayı başaran Sow, bu sezon hazırlıklarında Fenerbahçe'nin en formda isimlerinden biri olmasına rağmen takımdan ayrıldı.

        TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN PAHALI İHRACATI

        Transferi için El-Ehli kulübüyle 16 milyon avro bonservis bedeline anlaşılan Sow, Türk futbol tarihine geçecek. Senegalli golcü, daha önce 15,6 milyon avro bedelle Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Elvir Baliç'i geride bırakacak.

        Transferin gerçekleşmesiyle Türk futbol tarihinde en pahalı bonservis bedeliyle yurt dışına giden oyuncusu unvanını ele geçirecek Sow, kulübüne de 16 milyon avro kazandıracak. Türkiye'den yurt dışına en fazla bonservis bedeliyle transfer olan 6 futbolcu şöyle:

        Futbolcu Takımı Bonservis Bedeli (avro) Gittiği Takım

        Sow Fenerbahçe 16 milyon El-Ehli

        Balic Fenerbahçe 15,6 milyon Real Madrid

        Demba Ba Beşiktaş 13 milyon Shanghai Shenhua

        Okocha Fenerbahçe 12,4 milyon PSG

        Anelka Fenerbahçe 12 milyon Bolton Wanderers

        Arda Turan Galatasaray 12 milyon Atletico Madrid

        10 MİLYON AVROYA GELMİŞTİ

        Moussa Sow, Fenerbahçeli iş adamlarının da desteğiyle Fransa'da şampiyonluk ve gol krallığı yaşadığı Lille takımından 2012'nin ocak ayında 10 milyon avro bonservis bedeliyle sarı-lacivertlilere transfer oldu. Sözleşmesinde "17 milyon avro'ya serbest kalır" maddesi bulunan Sow için Birleşik Arap Emirlikleri kulübü, bu maddeyi kullanarak transferi gerçekleştiriyor.

        Sözleşme gereği bu paranın 16 milyon avrosu Fenerbahçe'ye 1 milyon avrosu ise Sow'a verilecek. Böylece Fenerbahçe, sene sonu sözleşmesi sona ereceği için bonservissiz gitme ihtimali olan Sow'dan 16 milyon avro kazanmış olacak.

        EN ZOR DÖNEMDE FENERBAHÇE'YE GELDİ

        Moussa Sow, Fenerbahçe'nin zor günlerinde takıma transfer oldu. Sarı-lacivertlilerin "şike davası" nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirdiği sezonun devre arasında takıma transfer edilen Sow, Fenerbahçe'yle önemli başarılara imza attı.

        İlk sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Sow, bir sonraki sezonda da bu başarıyı tekrarladı. Sarı-lacivertlilerle 2013-2014 sezonunda şampiyonluk yaşayan Sow, 2014-2015 sezonunda ise takımıyla TFF Süper Kupa'yı havaya kaldırdı. Senegalli forvet, 2012-2013 sezonunda ise takımıyla UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalde mücadele etme başarısı gösterdi.

        Yarım sezonluk macerasında ligde 7 gol atan Sow, daha sonraki 3 sezonda ise takımının en golcü futbolcusu oldu. Sow, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonunda ligde 15'er gol atarken, geçen sezon rakip fileleri 14 kez havalandırdı.

        Bu sezona da golle başlayan Sow, takımının Eskişehirspor'la oynadığı ilk hafta maçında rakip fileleri havalandırmıştı. Sow, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonun ilk golünü atan isim de olmayı başardı.

        Sow, Süper Lig'de 108 maça çıkarken 52 gol kaydetti. Yerel kupalarda 17 maçta 4 kez rakip fileleri havalandıran Sow, Avrupa kupalarında ise Fenerbahçe formasıyla 23 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi.

        Senegalli futbolcu bu sezon ise 3'ü Avrupa Kupası, 2'si Süper Lig olmak üzere toplam 5 resmi maça çıktı ve bir gol kaydetti. Sow'un Fenerbahçe kariyerinde kulvarlarına göre oynadığı resmi maçlar ve gol sayıları şöyle:

        Sezon Maç Gol

        2011-2012 14 8

        2012-2013 54 19

        2013-2014 35 16

        2014-2015 40 16

        2015-2016 5 1

        TOPLAM 148 60

        BEŞİKTAŞ DERBİLERİNİN GOLCÜSÜ

        Sow, Türkiye'de Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la oynadığı derbi maçlara damga vurdu. Sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına 5 Şubat 2012'de Beşiktaş derbisiyle çıkan Sow, siyah-beyazlı ağları havalandırarak takımıyla ilk golünü atmayı başardı.

        Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 maçı da boş geçmedi. Türkiye'de forma giydiği 3,5 sezonda Beşiktaş'a karşı 7 maç oynayan Sow, siyah-beyazlı ağlara 8 gol gönderdi.

        TARAFTARIN SEVGİLİSİ OLDU

        Moussa Sow, gösterdiği performans ve saha içindeki tavırlarıyla Fenerbahçeli taraftarların adeta sevgilisi oldu. Attığı şık goller ve gollerden sonra sevincini "secde" yaparak yaşamasıyla taraftarın sempatisini daha fazla kazanan Senegalli futbolcu, en büyük desteği 16 Mart 2014 tarihinde ligde oynanan Kayseri Erciyesspor maçında aldı.

        Bu maçta çok fazla gol kaçıran Sow, girdiği pozisyonlarını değerlendiremeyince göz yaşlarına hakim olamadı. Benzer durumlarda gol kaçıran futbolculara tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar Sow'a ise sahip çıktı. Sow, maçın 85. dakikasında oyundan çıkarken de göz yaşlarını tutamadı. Taraftarın büyük desteğini alan Sow, daha sonra yaptığı açıklamada o anları hiçbir zaman unutamayacağını söyledi.

        FENERBAHÇE'NİN ARAP KULÜPLERİYLE TRANSFER HAREKETLİLİĞİ

        Fenerbahçe, Birleşik Arap Emirlikleri kulüpleriyle son yıllarda hareketli bir transfer dönemi geçiriyor. Geçen sezon Miroslav Stoch'u El-Ein'e kiralayan Fenerbahçe, bu yılda Nijeryalı oyuncusu Emmanuel Emenike'yi 3,5 milyon avroya aynı takıma kiraladı.

        Sarı-lacivertliler Sow'u da 16 milyon avroya El-Ehli'ye göndererek, bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından 19,5 milyon avro transfer ücretini kasasına koydu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa