Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Lazar Markovic kimdir? - Fenerbahçe Haberleri

        Sırp oyuncu Lazar Markovic kimdir? Transfer akışına hızla devam eden Fenerbahçe, rotasını Liverpool'un genç oyuncusu Lazar Markovic'e çevirdi. Peki genç oyuncu Lazar Markovic kimdir? İşte Lazar Markovic'in hayat hikayesi...

        Fenerbahçe, Liverpool'dan Lazar Markovic'in transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Sarı-lacivertlilerin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Futbol A.Ş'den yapılan açıklamada, Sırp oyuncu Lazar Markovic’in transferi için kulübü Liverpool ve kendisi ile görüşmelere başlandığını duyurdu." denildi.

        Feghouli transferinin zora girmesinin ardından arayışlara giren Fenerbahçe, rotayı İngiltere'ye kırdı. Sarı-lacivertliler, Liverpoollu Lazar Markovic'in transferinde önemli yol katetti. Markovic, sağ kanat için en önemli aday. Transferde mutlu sona ulaşılırsa 21 yaşındaki oyuncu, kiralık olarak Fenerbahçe forması giyecek.

        Lazar Markovic kimdir?

        2 Mart 1994 tarihinde Sırbistan'ın Cacak şehrinde dünyaya geldi. Futbol hayatına doğduğu şehrin kulüplerinden olan Borac Cacak altyapısında başladı ve 2006 yılında 12 yaşındayken Partizan altyapısına geçti.

        2011'DE PROFESYONEL OLDU

        Markovic, 29 Mayıs 2011 tarihinde Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic tarafından ligin son maçı öncesinde kadroya alındı ve 50 numaralı formasıyla Sloboda Uzice'ye karşı oynanan maçta oyuna sonradan girerek profesyonel olarak ilk maçına çıktı. 2011 yazında ise kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı.

        2011-2012 sezonunda takımının vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Markovic, ligde çıktığı 26 maçta 6 gol 6 asistlik bir performans sergiledi ve kulübün resmi internet sitesinden yapılan ankette yılın en iyi oyuncusu seçildi. Takip eden sezonda da 19 resmi maça çıkıp 7 gol atıp 7 de asist yapan Markovic, özellikle Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Liginde oynadığı maçlarla dikkatleri üzerine çekti.

        10 Haziran 2013 sabahında Partizan Başkanı Dragan Duric, "Chelsea Markovic'i alıp iki yıllığına Benfica'ya kiralamak istiyor. Umarım anlaşamazlar ve Markovic 6 ay daha bizde oynar." açıklamasını yaptı. Ancak bu açıklamadan birkaç saat sonra Benfica, Markovic ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Benfica, bu transfer için Partizan'a 10 milyon avro ödedi.

        Markovic Benfica'da geçirdiği bir sezon içersinde lig şampiyonluğu, Portekiz Kupası ve Portekiz Lig Kupası şampiyonlukları yaşarken, çıktığı 49 resmi maçta 7 gol 5 asistlik bir performans sergiledi.

        Liverpool Kariyeri

        Markovic, 15 Temmuz 2014 tarihinde 25 milyon avro karşılığında Benfica'dan Liverpool'a transfer oldu. İngiltere'ye uyum sağlamakta güçlük çeken genç yıldız, Brendan Rodgers'ın da gözüne girmekte zorlandı. Geçen sezon ligde 11'i ilk 11'de olmak üzere 19 maça çıkan Markovic, 2 gol 1 asistlik performans sergilerken, Şampiyonlar Ligi'nde ise 2'si ilk 11'de olmak üzere 4 maçta boy gösterdi.

        1.75 boyundaki Markovic, süratli ve çevik yapısıyla Modric ve Ribery'yi andıran tarza sahip. Genellikle sağ kanatta görev alan Markovic, aynı zamanda forvet arkası olarak ve sol kanatta da oynayabiliyor.

        Markovic'in kendisinden iki yaş büyük olan ağabeyi Filip de bir ofansif orta saha oyuncusu. Partizan altyapısından yetişen Filip Markovic, şu anda Belçika ekiplerinden Mouscron forması giyiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa