Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi 2014-15 UEFA Avrupa'da Yılın En İyi Oyuncusu Ödülü, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin oldu - Futbol Haberleri

        UEFA'nın dev ödülü, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin oldu.

        2014-2015 sezonu "UEFA Avrupa'da Yılın En İyi Futbolcusu" ödülünü, Lionel Messi kazandı.

        Monako'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekiminin ardından, Barcelona'dan Lionel Messi ve Luis Suarez ile Real Madrid'den Cristiano Ronaldo'nun aday gösterildiği ödül, sahibini buldu.

        Ronaldo'nun fotoğrafı çekilirken Lionel Messi'nin yüzünde oluşan ifade sosyal medyada gündem oldu.

        UEFA'ya üye 54 ülkeden gazetecilerin katıldığı oylama sonrasında rakiplerini geride bırakan Messi, Avrupa'da 2014-2015 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi.

        Messi, bu sezon 5. kez verilen ödülü 2010-2011 sezonunun ardından 2. defa kazanma başarısı gösterdi. Ödülü daha önce Barcelona'dan İspanyol Andres Iniesta ve Bayern Münih'ten Fransız Franck Ribery ile Cristiano Ronaldo kazanmıştı.

        Kadınlarda ise yılın futbolcusu ödülüne, oylamada Dzsenifer Marozsan ve Amandine Henry'yi geride bırakan Celia Sasic layık görüldü.

        EN İYİ GOL DE MESSİ'DEN

        Avrupa futbolunda 2014-2015 sezonunun en iyi golü, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e attığı gol seçildi.

        Avrupa'da geçen sezonun en iyi golü, UEFA'nın internet sitesinde 507 bin 478 taraftarın katıldığı oylamayla belirlendi. Messi'nin Alman ekibi Bayern Münih karşısında Jerome Boateng'i çalımlayarak kaleci Manuel Neuer'in üzerinden kaydettiği gol, oyların yüzde 39'unu alarak birinciliği elde etti.

        İspanyol ekibi Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, Liverpool savunmasının arkasına sarkarak gelişine yaptığı vuruşla bulduğu gol, yüzde 24 ile oylamada ikinci sırayı aldı. İngiliz temsilcisi Arsenal'ın Galli oyuncusu Aaron Ramsey'nin yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla Galatasaray ağlarına gönderdiği gol, yüzde 9 oyla üçüncü sırada yer aldı. Geçen sezonun kurtarışı ise Barcelona kalecisi Marc-Andre ter Stegen'in Bayern Münih maçında Robert Lewandowski'nin vuruşunda gole izin vermediği pozisyon oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa