Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma gördüğü kırmızı kart öncesi 1 dakika duramadı - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Süper Lig’e Mersin deplasmanında harika bir başlangıç yapmıştı Beşiktaş... Alınan 5 gollü galibiyet hem takımın yelkenlerini rüzgarla doldurmuş, hem de şampiyonluk yolunda büyük bir özgüven katmıştı. Ancak Trabzonspor maçı bir anda her şeyi alt üst etti. Kartal’ın ‘rüzgarını kesen’ ise Ricardo Quaresma’nın gördüğü kırmızı karttı. Aslında her şey belki de ‘saniyelerle’ değişti. Gelin Olimpiyat Stadı’nda yaşananları saniye saniye hatırlayalım...

        SANİYE SANİYE KIRMIZI KART

        56.13 Beck’in düşürülmesinin ardından Oğuzhan ile paslaşan Quaresma, topu Trabzonspor ağlarına gönderdi.

        57.35 : Quaresma’nın attığı gole karşın teknik direktör Şenol Güneş oyuncunun performansından memnun değildi. Tercüman Halil Yazıcıoğlu’na ‘Mario Gomez’i çağır’ dedi.

        57.43 : Yazıcıoğlu’ndan “Hazırlan” mesajını alan Mario Gomez, ısınmakta olduğu kale arkasından Beşiktaş yedek kulübesine doğru yöneldi.

        58.17 : Alman golcü kulübeye geldi, formasını sırtına geçirdi, suyunu içti, son talimatları almak için hocası Şenol Güneş’i beklemeye başladı.

        59.03 : üneş’in aklında Quaresma’yı çıkarıp Mario Gomez ile Cenk Tosun’u çift forvet olarak kullanmak vardı. Güneş bunları Gomez’e anlatırken hakem Ali Palabıyık, kazanılan serbest atışta Quaresma’ya düdüğünü gösteriyordu.

        59.17 : Palabıyık’ın uyarısına aldırmayan Q17, topu bir an önce oyuna sokmaya çalışınca ikinci sarı ve kırmızı kart çıktı. Güneş’in 4-4-2 planı da suya düştü.

        62.28 : Çift forvete dönmenin orta sahayı tamamen rakibe teslim edeceğine karar veren Şenol Güneş, birkaç dakika beklettiği Gomez’i sahaya sürerken Cenk kenara geldi.

        TARAFTARI DA IKIYE BÖLDÜ

        Ricardo Quaresma’nın gördüğü kırmızı kart, Beşiktaş taraftarını da ‘siyah ve beyaz’ olarak ikiye böldü. Sosyal medyada yer alan tartışmalarda taraftarın bir bölümü, Quaresma’nın gördüğü saçma kartla yenilgiye neden olduğunu belirtirken diğer bölüm hakem Ali Palabıyık’ın kararını eleştirdi.

        GÜNEŞ’IN RAPORUNA GÖRE CEZA GELECEK

        Beşiktaş yönetimi geçen sezon uyguladığı ceza prosedürüne bu sezon da devam edecek. Buna göre kart gören oyuncular, hocanın raporuna göre ceza alacak. Göz göre göre oyundan atılan Quaresma da aldığı yıllık ücrete göre para cezasına çarptırılacak.

        ATILMASA YENİLMEZDİK

        Quaresma’nin gördüğü iki sarı kart, takım arkadaşlarını da kızdırdı. Her ne kadar maç sonrası kimse Quaresma ile bu konuda bir diyalog yaşamasa da oyuncular kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde Portekizli’yi eleştirdi. Öncelikle ilk yarıda görülen sarı karta değinen Siyah-Beyazlı oyuncular, “Taç çizgisi kenarında böyle kart görülür mü?” derken, ikinci sarı için de, “Quaresma’nın gözü önünde hakem barajı adımlıyordu. Düdüğünü de gösterdi. Quaresma bunu nasıl anlamadı? Atılmasa yenilmezdik” yorumunu yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa