Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Hikmet Karaman'dan Pereira'ya zemin cevabı - Çaykur Rizespor Haberleri

        Hikmet Karaman'ın sözleri şu şekilde;

        "Saha ile ilgili güzel konulara değindiler. Önce stadyumun ismi Çaykur Didi Stadı oldu. Kalelerin arkasında 4 panel var. 4 panel bir Fenerbahçe'de var, bir de bizde. 500 bin euro gibi bir rakam verdik. Hem sahaya, hem de antrenman yaptığımız yerlere masraf ettik. Olağanüstü. Biz kamptan bir geri geldik, sanki sahalar kazma ile kazılmış. Çimcilere çok kızdım. Baya bir araştırma yaptık. Çay mevsimi, herhalde o bacalardan çıkan is mi, duman mı ne sahaları öldürüyor. Mümkün değil bu sahanın bu hale gelmesi. Bu enformasyonu vereyim.

        PENALTI HAKKINDA...

        "Takım konuşmasında penaltı konusunu düşündük. Kim atacak diye düşündük. Teknik ekiple yaptığımız iştişarede önce penaltı olsun dedik. Kararı ben vereceğim dedim. Taktik toplantısında da bunu vurguladık. Bugün öyle bir olaylar oldu ki, sen at dedim Kweuke'ye, o Deniz'e verdi. Maç 1-1 bitse dahi, ilerleyen zamanlarda çok kırılgan olaylara sonuç verecek olaylar gelişti. Leo da kaçırabilirdi. Bu takım olgusunu pozitif yönde geliştirir. "

        ''VAN PERSIE ETKİLİ OLMASA DA...''

        "Van Persie oyunda etkili olmasa dahi, bir döndü gol. Büyük takımlar kötü oynasalar dahi, gol yapabiliyorlar. Kulübeye baktığınız zaman, oyunu değiştirecek güçleri var. Genel olarak iyi mücadele ettik. Tabii ki eksiklerimiz var. 2 maç, 4 puan iyi bir başlangıç. Fenerbahçe'yi de kutluyorum"

        BASIN AÇIKLAMASI

        Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, ilk iki haftada 4 puan almalarının gelecek açısından olumlu olduğunu söyledi.

        Karaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, saha zeminin iyi olmadığını, bunu düzeltmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

        İlk haftadaki Gençlerbirliği maçında yaşananların ardından, yönetsel ve teknik adamlık anlamında önemli bir imtihan verdiklerini ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

        "Maçtan önce taktik konuşmasında penaltı atışını konuştuk. 'Penaltı olursa kararı ben vereceğim. Kimse topa gitmeyecek' dedim. Deniz Kadah ve Kweuke ile de konuştum. Penaltı kazanmamızın ardından oyuncular başta Kweuke olmak üzere önemli bir karakter ortaya koydular. İlerleyen dönemde takım içerisinde hal ve gidişat, bir takım şeyler yaşanabilirdi. Devre arasında Kweuke'nin soyunda odasında ortaya koyduğu takım karakteri skordan çok daha önemliydi."

        Maçın ilk yarısında iyi oyun ortaya koyduklarını kaydeden Karaman, şöyle devam etti:

        "Yediğimiz gole kadar pozisyonlarımız var. 1-0 geriden gelmek zor. Fenerbahçe'nin ilk 11'i ve kenardan gelecek oyuncular her an sonucu değiştirebilir. Van Persie'ye 2 top geldi, biri gol oldu. Eskişehirspor maçı 45. dakika 0-0, soyunma odasına 2-0 önde girdiler. Deplasmanda 3 puan, içeride Fenerbahçe karşısında 1 puan, toplamda 4 puan, gelecek açısından pozitif bir görüntü. Oyuncularımıza teşekkür ediyorum."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa