Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, geride kalan sezondan bu yana Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı son 6 lig maçında sadece bir galibiyet alabildi - Beşiktaş Haberleri

        Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle geride kalan iki sezonda iç saha müsabakalarını farklı sahalarda oynamak zorunda kalan ve bu sezonki ilk iç saha maçına da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda çıkan siyah-beyazlı ekip, burada yaptığı son lig karşılaşmalarında 3 puana hasret kaldı.

        Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor'a 2-1 yenilerek bu sezonki ilk puan kayıplarını yaşayan "Kara Kartallar", geride kalan sezondan bu yana İkitelli'de yaptığı 6 lig maçında sadece bir galibiyette yetindi.

        Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu dönemdeki tek galibiyetini geçen sezonun 20. haftasında oynanan Bursaspor maçında 3-2'lik skorla alan Beşiktaş, diğer maçlarda, derbi mücadelelerinde Fenerbahçe ve Galatasaray'a 2-0'lık skorlarla kaybetmiş, Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor'la da 1-1 berabere kalmıştı.

        Beşiktaş, söz konusu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandırırken, kalesinde ise 10 gol gördü.

        AVRUPA VE TÜRKİYE KUPASI KARNESİ DAHA İYİ

        Beşiktaş, geride kalan sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki toplam 9 maçta 5 galibiyet aldı. Siyah-beyazlılar, kalan 4 maçta ise ikişer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

        UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında Feyenoord'u 3-1 yenip, Arsenal'la 0-0 berabere kalan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi grup mücadelelerinde ise Partizan'ı 2-1, Tottenham'ı 1-0 yendi, Asteras'la ise 1-1'lik eşitliği bozamadı.

        Kupanın ikinci turunda normal süresini 1-0 önde tamamladığı maçta Liverpool'a penaltı atışları sonunda 5-4'lük üstünlük sağlayan "Kara Kartallar", bir sonraki turda ise İstanbul'da Club Brugge'e 3-1 mağlup oldu.

        Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı Ziraat Türkiye Kupası mücadelelerinde ise Çaykur Rizespor'a 1-0'lık skorla kaybederken, 2. Lig ekibi Sarıyer'i ise 3-1 yenmişti.

        Vodafone Arena'ya bu sezon geçmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren ve stadın yapımı bitene kadar iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamayı planlayan siyah-beyazlılar, 2013-2014 sezonunda İkitelli'de oynadığı 13 lig maçında 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı.

        SON 7 LİG MAÇINDA DA GOL YEDİ

        Beşiktaş, Süper Lig'de geride kalan sezondan bu yana yaptığı son 7 lig maçında da kalesini gole kapatamadı.

        Geride kalan sezonun son 5 maçında sırasıyla Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Galatasaray ve Gençlerbirliği'nden gol yiyen siyah-beyazlılar, bu sezonun ilk 2 haftasında da rakiplerini durdurmayı başaramadı.

        Bu sezonun ilk haftasında Mersin İdmanyurdu deplasmanında kalesinde 2 gol gören "Kara Kartallar", 2. haftadaki Trabzonspor maçında da Yusuf Erdoğan ve Erkan Zengin'in gollerine engel olamadı.

        Beşiktaş, son olarak geçen sezonun 29. haftasında Trabzonspor'la deplasmanda yaptığı ve 2-0 kazandığı maçta gol yememişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa