Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi - Trabzonspor Haberleri

        Geçen haftaki Beşiktaş’ın yerinde yeller esiyor. Cenk’e paye verildi, “Tosun Paşa” diye göklere çıkarıldı. Bu maçta apoletleri adeta sökülmüş gibiydi. Zaten hocası da oyundan alıverdi. Hakem Ali Palabıyık bu maçta hayli zorlandı. Maçta çok kritik pozisyonlar var. Hakemin kararları her iki takım tarafından da zaman zaman beğenilmedi ve tepkilere neden oldu. İşte derbi maçın kritik kararları…

        1- 3. dakikada Oğuzhan ceza alanına girerken, 2 defans oyuncusu tarafından yapılan müdahale ile yere düşüyor. Burada öyle aman aman iteleme yoktu. Hakemin devam kararı doğruydu.

        2- 11. dakikada Cenk Tosun kendi ceza alanı içerisinde Okay Yokuşlu’yu kucaklayıp yere indiriyor. Bu müdahale herkes tarafından penaltı olarak yorumlandı. Oysaki top oyunda değildi. Yani penaltı olmaz. Hakem ne yapmalıydı? Top oyuna girmediği için düdük çalıp oyuncuları ikaz edebilirdi. Netice, bu pozisyon penaltı değil.

        3- Beşiktaş’ın golü öncesinde verilen serbest vuruş için topun ihlal noktasına sabit bir şekilde durması gerekirdi. Kuralın emri böyle ancak top sabit değil hareketliydi. Hakem golü iptal edip, serbest vuruşu tekrarlamalıydı. Haliyle çok büyük bir hata yaparak Trabzon’un gol yemesine fırsat verdi.

        4- Quaresma’nın 2. sarı ardından kırmızı kartı doğruydu. Hakem, “Düdüğümü bekle” işaretini neredeyse Quaresma’nın gözüne sokacaktı. Ancak Beşiktaşlı oyuncunun umurunda bile olmadı ve soyunma odasının yolunu da tıpış tıpış tuttu.

        5- 64. dakikada Trabzon bir gol attı. Ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu karar doğruydu, pozisyon ofsayttı… Hakem Ali Palabıyık zaman zaman çok iyi işler yapmasına rağmen Beşiktaş’ın golü öncesi topun hareketli bir biçimde oyuna sokulmasına müsaade etti. Bu çok ciddi ve büyük bir hataydı. Trabzon’un 2-1 kazanması ise vicdani sorumluluk olarak hakemin şansı oldu. Bu maçtaki hakem notu her şeyi hakem lehine kullanmama rağmen maalesef 7.9

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa