Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 3. Lig Spor Toto 3. Lig heyecanı başlıyor - Futbol Haberleri

        Gruplarda sezonun ilk yarısı 13 Aralık'ta sona ererken, ikinci yarı 10 Ocak 2016'da start alacak. Normal lig maratonu 30 Nisan 2016'da sona erecek.

        Her grubun şampiyonu olmak üzere 3 takımın 2. Lig'e doğrudan yükseleceği, gruplarda son 4 sırayı alacak toplam 12 takımın amatör liglere düşeceği Spor Toto 3. Lig'de heyecan başlıyor. Gruplarda 2, 3, 4 ve 5. sırada olacak takımların Play-Off'a kalacağı ve her grubun Play-Off'u geçen yıllarda olduğu gibi kendi içinde yapılacağı zorlu mücadelelerde, çapraz eşleşme sistemi gereği 2. ve 5. ile 3. ve 4. takımlar yarı final eşleşmesini oluşturacak. Çift ayaklı oynanacak yarı finalde ilk maçlar 5. ve 4. takımların, rövanşlar ise 2. ve 3. takımların sahasında oynanacak. Yarı finalde rakiplerini eleyen takımlar tarafsız sahada oynanacak final maçında karşılaşacak. Final maçlarını kazanan toplam 3 takım daha adını 2. Lig'e yazdıracak.

        YENİ YAŞ KRİTERİ UYGULANACAK

        Takımlar yeni sezonda 25 yaşın üzerindeki 10 futbolcuyu ilk 11'de oynatabilecek. Takımlar aynı zamanda 25 yaşın altında 8 futbolcuyu 18 kişilik maç kadrosuna almak zorunda. Genç futbolcuları kadroya alma ve oynatma oranlarına göre TFF'den kulüplere mali yardım yapılacak.

        Her grupta 19 takım yer aldığı için her hafta bir takım maç yapmadan 'bay' olacak.

        Diyarbekirspor'da 25 yaşın üstünde 12 futbolcu yer alırken, 25 yaşında yer alan futbolcu sayısı da 12.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa