Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Nani ile Cüneyt Çakır tekrar buluşuyor - Fenerbahçe Haberleri

        Sezona Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunan ekibi Atromitos'u hafta içinde deplasmanda tek golle geçen sarı-lacivertliler, Rize'de de kazanmak istiyor.

        Süper Lig'e 2'de 2 yaparak girmeyi hedefleyen sarı-lacivertlilerde iki eksik bulunuyor. Kart cezalısı Caner Erkin ile sakatlığı devam eden Gökhan Gönül, takımlarının Çaykur Rizespor'la oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

        Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 3-2'lik galibiyetle lige başlayan Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı Rize temsilcisi ise sahasında oynayacağı ilk maçı kazanmak için mücadele edecek.

        Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında saat 21.45'te Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

        VAN PERSIE İLK 11'E YAKIN

        Fenerbahçe'ye Atromitos karşısında galibiyet golünü getiren Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de oynamaya yakın gözüküyor.

        Teknik direktör Vitor Pereria'nın, hazır olmadığı gerekçesiyle Shakhtar Donetsk, Eskişehirspor ve Atromitos maçlarında sonradan şans verdiği Hollandalı golcüyü Rize'de ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor. Atromitos maçında 80. dakikada oyuna girip, 89. dakikada kafayla takımına galibiyeti getiren Van Persie'nin son antrenmanda hazır gözükmesi durumunda ilk kez ilk 11'de maça başlaması yüksek olasılık.

        Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

        Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Nani, De Souza, Meireles (Mehmet Topal), Diego, Van Persie, Fernandao

        SALDIRIDAN SONRA İLK KEZ RİZE

        Fenerbahçe, geçen sezon Çaykur Rizespor maçından sonra yaşadığı silahlı saldırının ardından ilk kez Rize deplasmanına gidiyor.

        Geride kalan sezon 4 Nisan'da oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 kazandığı maçtan sonra sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüsü Rize-Trabzon yolunda silahlı saldırı yapılmıştı. Bu olaydan sonra Fenerbahçe, yeniden Rize'de maça çıkacak.

        Öte yandan sarı-lacivertliler maçtan sonra İstanbul'a dönemeyecek ve Rize'de kalacak. Fenerbahçe kafilesi 24 Ağustos Pazartesi günü sabah saatlerinde Rize'den Trabzon'a kara yoluyla, oradan da İstanbul'a hava yoluyla geçecek.

        NANİ VE CÜNEYT ÇAKIR YENİDEN AYNI SAHADA

        Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Nani ile FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, 5 Mart 2013 tarihinde oynanan Manchester United-Real Madrid maçından sonra ilk kez birlikte sahada yer alacak.

        Portekizli oyuncu Manchester United forması giyerken, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Real Madrid'le oynadıkları ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta kırmızı kart görmüştü.

        İngiliz temsilcisi tur için gerekli olan skoru (1-0) yakalamışken, maçın 56. dakikasında Cüneyt Çakır, bir pozisyon sonrası Nani'ye direkt kırmızı kart çıkarmıştı. İngiliz ekibinin elendiği maçtan sonra Çakır'ın kararı başta Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson olmak üzere birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

        Yaklaşık 2,5 yıl önce oynanan maçtan sonra Cüneyt Çakır, ilk defa Nani'nin forma giydiği bir takımın maçını yönetecek.

        FENERBAHÇE İLE ÇAYKUR RİZESPOR 31. RANDEVUDA

        Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor, yarın Rize'de yapacakları maçla Süper Lig'de 31. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan 30 lig maçının 17'sini Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazandı, 7 maç ise berabere sona erdi. Fenerbahçe, rakip filelere 58 gol attı, Çaykur Rizespor ise sarı-lacivertlilere 28 golle karşılık verdi. Geçen sezonki lig maçlarını Fenerbahçe, İstanbul'da 2-1, Rize'de de 5-1'lik skorlarla kazandı. Öte yandan iki takım geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Rize'de karşılaştı ve turu geçen taraf 4-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

        RİZESPOR 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Çaykur Rizespor, ligde 6 maçtır Fenerbahçe'yi yenemiyor. Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 2006-2007 sezonunda Rize'de 2-1'lik skorla alan Karadeniz ekibi, daha sonra Süper Lig'de yaptığı 6 müsabakadan 4'ünü yitirdi, 2'sinde berabere kaldı, taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

        RİZE'DEKİ MAÇLAR

        Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor takımları yarın karşılaşacakları Rize'de daha önce 15 lig maçına çıktı. Rize'de konuk Fenerbahçe 7, ev sahibi Çaykur Rizespor 4 galibiyet aldı, 4 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe 28, Çaykur Rizespor ise 17 gol attı. Sarı-lacivertliler, 3'ü lig, biri kupa olmak üzere Rize'de oynadığı son 4 resmi maçı da kazandı, rakibinin filelerini bu karşılaşmalarda toplam 15 kez havalandırdı.

        İPTAL EDİLEN MAÇ

        Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor takımları arasında ligde 2003-2004 sezonunda İstanbul'da yapılan maç çok ilginç gelişmelere sahne oldu.

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 8 Kasım 2003'te yapılan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Aydın, 86. dakikada ikinci sarı kartı gösterdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Gustavo Anders Victoria Rave'ye kırmızı kartı çıkarmayınca, oluşan kural hatası nedeniyle karşılaşmanın tekrarına karar verildi. 18 Ocak 2004'te yapılan tekrar maçını Fenerbahçe 4-1 kazandı.

        FENERBAHÇE'DEN FARKLI GALİBİYETLER

        Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1986-1987 sezonunda İstanbul'da 6-0'la aldı.

        Sarı-lacivertliler ayrıca, 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-0 yenmeyi başardı.

        SON 10 MAÇ

        Fenerbahçe Ile Çaykur Rizespor arasında Süper Lig'de yapılan son 10 maçın sonuçları şöyle:

        Sezon Maç Sonuç
        2005-2006 Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 1 - 2
        Fenerbahçe-Çaykur Rizespor 1 - 1
        2006-2007 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor 2 - 1
        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 2 - 1
        2007-2008 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor 1 - 1
        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 2 - 4
        2013-2014 Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 1 - 2
        Fenerbahçe-Çaykur Rizespor 0 - 0
        2014-2015 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor 2 - 1
        Çaykur Rizespor-Fenerbahçe 1 - 5
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa