Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 2015-2016 sezonunun ilk büyük maçı Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması için planlar farklı, hedef aynı - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Kartal YİĞİT

        BEŞİKTAŞ CEPHESİ

        Sezona Mersin İdman Yurdu deplasmanında aldığı 5 gollü galibiyetle başlayan Beşiktaş, 2’de 2 hedefine kilitlendi. Teknik direktör Şenol Güneş, efsaneleri arasında yer aldığı eski kulübü Trabzonspor’un karşısına ilk kez 3 büyüklerden birinin başında çıkacak olmanın heyecanını yaşarken zafer planlarını da belirledi. İşte 3 adımda Güneş’in Trabzon taktiği...

        1) M’BiA NEFES ALMASIN

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor’un oyun merkezi ve en tehlikeli ismi olarak M’Bia’yı görüyor. Bu doğrultuda Kamerunlu ön liberoya yapılacak baskı da, dev maçın ‘olmazsa olmazı’ konumunda. M’Bia’nın takımını organize etmesi mutlaka önlenecek. Güneş’in “Rakibin en tehlikeli ismi M’Bia... Onu durdurursak rakibi de büyük ölçüde etkisiz hale getirmiş oluruz” sözleri oyuncuların aklına kazındı.

        2) PRESİN MERKEZi OLCAY

        Mersin’de Olcay’ı sol kanatta, Quaresma’yı ise ‘10 numara’ pozisyonunda kullanan Şenol Güneş bu kez iki yıldızın yerini değiştirecek. Bu hamlenin temelinde ise Olcay’ın 10 numara bölgesinde rakip stoperler ve M’Bia’ya yapacağı pres yatıyor. Gurbetçi yıldızın dinamizmi, Trabzon’un geri dörtlüsü ile orta alan arasındaki pas trafiğini bozmak için kullanılacak, rakip savunma uzun topa mecbur bırakılacak. Quaresma’dan beklenti ise sol kanattan bol bol sıfıra inip orta yapması.

        3) TOSİC’İN YERİNE MOTTA

        Beşiktaş’ın Trabzonspor maçı 11’i de netleşti. Teknik patron Şenol Güneş, Mersin maçının kadrosunda tek değişiklik yapacak. Sakatlığı süren Tosic’in yerine sol bek pozisyonunda Ramon Motta şans bulacak. Savunmayı, rakip forvetlerin araya yapacağı koşular ve Erkan Zengin’in driplingleri konusunda özel olarak uyaran Güneş, risk alınmamasını istedi.

        KAMP İKİTELLİ’DE

        Vodafone Arena’nın bir türlü yetişmemesi nedeniyle bu sezon da startı Olimpiyat Stadı’nda yapmak zorunda kalan Beşiktaş’ta yönetim Şenol Güneş’in isteğiyle maç kampını stada yakın bir otele aldı. Maç günü trafikte kalmamak için kampın tesislerde değil otelde yapılmasını talep eden Güneş’in bu isteği kabul edildi. Kartal dün geceyi İkitelli’de bir otelde geçirdi.

        HABERTÜRK SPOR / Haluk AYYILDIZ

        TRABZONSPOR CEPHESİ

        UEFA Ligi’ne havlu atmanın şokunu Bursaspor galibiyetiyle atlatan Trabzonspor adına Beşiktaş maçı iki özel anlam ifade ediyor. Bordo-Mavililer, zorlu deplasmandan alınacak galibiyetin 2’de 2 yapmanın da ötesinde takımın özgüvenine çok önemli katkı yapacağı düşüncesinde... İşte teknik patron Şota Arveladze’nin, İstanbul için zafer planı:

        1) HÜCUM İYİ, DEFANS KÖTÜ

        Beşiktaş’ın Mersin İdman Yurdu ile oynadığı maçı analiz eden ve oyuncularına rakibi anlatan Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, ‘hedefi’ de belirledi. Kartal’ın hücumda etkili ve dinamik bir takım olduğunu vurgulayan Şota, “Hızlı oynuyorlar. Hücumda etkililer ancak defans problemleri var. Mersin maçında savunma arkasına atılan toplarda büyük sıkıntı yaşadılar. Bizim de bu zaafı değerlendirmek için çok hızlı atağa çıkmamız gerekiyor” dedi.

        2) N'DOYE'Yİ BESLEYELİM

        Kartal’ın savunma zaafını işleme adına kanat akınları Şota’nın en önemli isteklerinden biri. Özellikle Beşiktaş’ın sol beki Ramon Motta’nın hataya müsait yapısını değerlendirmeyi planlayan genç hoca, gole giden yolda bol bol şut atılmasını ve kanat akınlarında Dame N’Doye’nin topla buluşturulmasını istedi. Şota, savunmadaki oyuncularına da gereksiz faullerden kaçınmaları ve rakibe ceza alanı çevresinden frikik şansı tanımamaları için uyarıda bulundu.

        3) OYUNU KONTROL EDELİM

        Şota Arveladze’nin Beşiktaş planlarında altını çizdiği iki önemli konu öne çıktı. Daha çok koşan tarafın maçı eline alacağını düşünen Gürcü çalıştırıcı, “Oyunun kontrolünü ele almamız gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak sorun yaşarız. Bursa mücadelesindeki gibi maçı elimize alıp oyunu rakip sahaya yıkmalıyız. İstanbul’a ve Türkiye’ye kendimizi kanıtlama zamanı geldi. Kimse Trabzonspor takımında oynadığını unutmasın” ifadelerini kullandı.

        BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR

        STAT: Olimpiyat

        SAAT: 21:45

        HAKEM: Ali Palabıyık

        YAYIN: Lig TV

        MUHTEMEL 11'LER

        BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Motta, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Gökhan, Quaresma, Cenk

        TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

        TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa, Medjani, Constant, Okay, Mbia, Erkan, Özer, Yusuf, N'Doye

        TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze

        MAÇIN RAKAMLARI

        7 - Trabzonspor, son 7 lig maçında Beşiktaş’ı yenemedi. Fırtına son galibiyeti 2012-13’te Süper Final’de aldı.

        31 - İki ekip arasında İstanbul’da toplam oynanan 59 maçta Beşiktaş 31 galibiyet aldı. Trabzon sadece 12 kez kazandı.

        0 - Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, eski hocası Şenol Güneş’e karşı çıktığı 5 maçta henüz galibiyet alamadı.

        3 - Beşiktaş, iç sahada Trabzonspor’a karşı zorlanıyor. Son 11 lig maçında Kartal sadece 3 kez kazandı, Trabzon 4 kez güldü.

        1 - Şenol Güneş, çalıştırdığı takımlar ile Trabzonspor’a karşı verdiği 9 mücadelede sadece 1 galibiyet alabildi.

        6 - UEFA maçları nedeniyle sezonu erken açan Trabzonspor 6. resmi maçına çıkacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa