Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Robin van Persie, Atromitos’a attığı golle ilgili konuştu: "Affetmezdim" - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Robin van Persie... Dünyanın sayılı forvetlerinden biri Uçan Hollandalı... Genel performansının yanı sıra attığı sıra dışı gollerle çoktan bir fenomen olmuş durumda. Fenerbahçe yönetimi çok uzun yıllar ona Sarı- Lacivertli formayı giydirmek için uğraştı. Bu döneminde iş ciddiye bindiğinde ise buna ilk başta hiç kimse inanamadı. Fakat bir hayal gerçeğe dönüştü. Van Persie çubuklu formayla ilk maçına Kadıköy’de çıktı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakthar’a karşı Stoch’un pasıyla golle burun buruna geldi. Fakat hazır olmadığı için topu ıska geçen Hollandalı yıldız bu pozisyonun üzüntüsünü ciddi anlamda yaşadı.

        Fakat Van Persie kaçırdığı pozisyonun ardından 2. kez gol şansını beklemeye koyuldu. Atromitos ile oynanan mücadelede dakika 90’ı gösterdiğini Caner’in ortasına çok iyi zamanlamayla nefis bir kafa vuruşu yapan Uçan Hollandalı, tipik Premier Lig gollerinden birine daha imza attı. Golden sonra büyük sevinç yaşayan Robin, soyunma odasına geldiğinde ise bütün takım arkadaşları onu tebrik etti. Hollandalı yıldız da arkadaşlarına, “Shakhtar maçında kaçırdığım gol sebebiyle çok üzgündüm. Bir kere kaçırdım bir daha affetmezdim. Şansı buldum ve golü yaptım. Bu benim için çok iyi oldu ve beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

        MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

        Uzun süren sakatlığı ve ardından geldiği Fenerbahçe’de çok fazla süre alamaması nedeniyle Robin van Persie’nin Hollanda Milli Takımı’na çağrılıp çağrılmayacağı merak konusuydu. Teknik direktör Danny Blind, yıldız oyuncunun Atromitos maçındaki durumuna göre kararını vereceğini açıklamıştı. Atina’da kısa bir süre oynamasına rağmen attığı golle takımını sırtlayan Van Persie’nin bu görüntüsü ona milli takım kapılarını da açmaya yetti. Hollanda Milli Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri maçlarında oynayacağı İzlanda ve Türkiye karşılaşmaları için açıklanan 31 kişilik kadroda Robin van Persie’nin yanı sıra Galatasaray’dan Wesley Sneijder da yer aldı.

        AVRUPA'DA MANŞETLERDE

        The Independent (İngiltere): Robin van Persie, M.United’dan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe formasıyla ilk golünü henüz topla ilk buluşmasında kaydetti.

        Mirror (İngiltere): Fenerbahçe’deki ilk golünü atan Robin van Persie, takımına Atromitos karşısında galibiyeti kazandıran isim oldu.

        Four Four Two (İngiltere): Hollandalı golcü van Persie, attığı golle Fenerbahçe hesabını açtı.

        Goal.com (İngiltere): Robin van Persie, Fenerbahçe’yi zafere taşıdı.

        Voetbalzone (Hollanda): RvP, maça yedek kulübesinde başlamasına rağmen Fenerbahçe için değerini kanıtladı.

        Eindhovens Dagblad (Hollanda): Robin van Persie, Fenerbahçe adına maçı kazandıran golü attı.

        Sport24 (Yunanistan): Fenerbahçe’in yıldızı Robin van Persie’nin son dakika golü, Peristeri’yi dondurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa