Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Futbol dünyasının en büyük iki yıldızı Ronaldo ve Messi’yi karşı karşıya getiren La Liga Malaga-Sevilla maçıyla başlıyor - Futbol Haberleri

        Futbol dünyasının en büyük iki yıldızı Ronaldo ve Messi’yi karşı karşıya getiren La Liga’da, perde bugün açılıyor. Heyecanla beklenen dev ligin açılış maçında, saat 21.30’da Malaga ile Sevilla kozlarını paylaşacak.

        Malaga ile Sevilla arasında 21.30’da oynanacak karşılaşmayla start alacak ligde, milli gururumuz Arda Turan da ikinci devreden itibaren Barcelona formasıyla boy gösterecek.

        La Liga, 1 milyar 900 milyon Euro’luk lig değeriyle, Premier Lig (3 milyar 900 milyon Euro) ve Bundesliga’nın (2 milyar 300 milyon Euro) ardından ekonomik olarak Avrupa’nın en büyük üçüncü ligi konumunda...

        Milli yıldız Arda Turan’ı 34 milyon Euro bedelle Atletico Madrid’den transfer eden Messi’li son şampiyon Barça, ilk hafta maçında pazar günü saat 19.30’da Athletic Bilbao’ya konuk olacak. La Liga’da son şampiyonluğunu 2011-2012 sezonunda yaşayan ve yeni teknik direktörü Rafael Benitez yönetiminde 3 sezonluk hasrete son vermek isteyen Ronaldo’lu Real Madrid ise, yine pazar günü saat 21.30’da Sporting Gijon deplasmanında yeni sezona ‘merhaba’ diyecek.

        ILK HAFTA PROGRAMI

        21 AĞUSTOS CUMA

        21.30 Malaga-Sevilla (Lig TV 3)

        22 AĞUSTOS CUMARTESİ

        19.30 Deportivo-Real Sociedad

        19.30 Espanyol-Getafe

        21.30 Atletico Madrid-Las Palmas

        23.30 Rayo Vallecano-Valencia

        23 AĞUSTOS PAZAR

        19.30 Athletic Bilbao-Barcelona

        21.30 Sporting Gijon-Real Madrid

        23.30 Levante-Celta

        23.30 Real Betis-Villarreal

        24 AĞUSTOS PAZARTESI

        21.30 Granada-Eibar

        GURURUMUZ ARDA İKİNCİ YARIDA SAHNE ALACAK

        Yaz transfer döneminde 34 milyon Euro karşılığında Barcelona’nın yolunu tutan milli yıldız Arda Turan, Barça’nın transfer cezası nedeniyle ancak ligin ikinci devresinde forma giyebilecek.

        Öte yandan Arda Turan’ı Barça’ya gönderen ve Mario Mandzukic, Toby Alderweireld, Mario Suarez, Miranda gibi yıldızlarını da başka kulüplere yollayan Atletico Madrid, kasasına 96 milyon Euro koydu.

        Kırmızı-Beyazlılar böylece, La Liga’da bu transfer döneminde futbolcu satışından en çok gelir elde eden takım oldu. Madrid ekibi ayrıca, 110 milyon Euro ile transfere en çok para harcayan takım durumunda.

        YILBAŞI AKŞAMI MAÇ

        La Liga’da bu sene ilk defa 31 Aralık’ta maç yapılacağı açıklandı. Futbol Federasyonu, İspanya Milli Takımı’nın 10 Haziran’da başlayacak olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na daha iyi hazırlanabilmesi için lig fikstürünü sıkıştırarak, 30-31 Aralık tarihlerine de maç koydu. 31 Aralık’taki maçların erken saatlerde oynanacağı açıklandı.

        ŞAMPİYONLUK SAYILARI

        REAL MADRİD 32

        BARCELONA 23

        ATLETİCO MADRİD 10

        ATHLETİC BİLBAO 8

        VALENCİA 6

        REAL SOCİEDAD 2

        SEVİLLA 1

        DEPORTİVO 1

        REAL BETİS 1

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa