Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş'in yeni 'Kral'ı Cenk Tosun - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | Kartal YİĞİT

        Sezona Mersin İdman Yurdu karşısında şov yaparak giren Beşiktaş’ta Oğuzhan’ın performansı gündemin ilk sırasına otursa da ‘Ben buradayım’ diye haykıran diğer isim Cenk Tosun’du. Henüz hazır olmayan Mario Gomez’i yedek bırakmak bir riskti. Ancak bu riski alıp Cenk’i sahaya süren teknik direktör Şenol Güneş’in ne denli doğru bir karar aldığı tabelaya yansıdı.

        3 gol atan Cenk Tosun, kamp dönemindeki müthiş performansının karşılığını da verdi. Mersin dönüşü Başkan Fikret Orman ile teknik direktör Güneş arasındaki sohbetin ana gündem maddelerinden biri de Cenk’ti.

        Orman, genç golcünün her zaman çok değerli bir oyuncu olduğunu vurgularken, “Çok karakterli, efendi ve harika bir insan. Sahada da ondan beklentilerimizi karşılamaya başladı” dedi.

        ‘FERNANDAO’YA BENZİYOR’

        Güneş ise ilk haftanın golcüsünü, Bursaspor’da geçen yıl gol kralı olan Fernandao’ya benzetti.

        Güneş’in bu konuda, “Cenk başarıya aç ve kendini geliştirme fırsatı olan bir oyuncu. Golü kokluyor. Fizik olarak gelişirse aynı Fernandao gibi olur. Çünkü ikisinin de özellikleri birbirine benziyor. Cenk’i güçlü tutarsak büyük aşama kaydeder” dediği öğrenildi.

        FERNANDAO NE YAPMIŞTI?

        Bursaspor’a 2013-14 sezonunun devre arasında kiralanan Fernandao, geçtiğimiz sezon Şenol Güneş ile birlikte müthiş bir patlama yapmıştı. Ligde 32 maçta 22 gol, 7 asistle oynayan ve Süper Lig’in gol kralı olan Brezilyalı santrfor, Türkiye Kupası’nda da 11 maçta 4 gol atarak takımının finale yürümesinde önemli rol oynamıştı.

        TRABZON’A KARŞI YINE ILK 11’DE

        Cenk Tosun’un Mersin İdman Yurdu deplasmanındaki müthiş futbolu, yarınki Trabzonspor mücadelesi için de takımdaki yerini garantilemesini sağladı. Teknik direktör Şenol Güneş’in Trabzonspor mücadelesinde santrfor pozisyonunda yine Cenk’i ilk 11’de sahaya süreceği, Mario Gomez’in de kulübede oturacağı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa